Bewonder de Akropolis vanaf je dakterras

Bewonder de Akropolis vanaf je dakterras
€226
04 oktober 2016, 11:06

Mensen gaan tegenwoordig vooral naar Griekenland voor de stranden, het heerlijke weer, het goede eten en de luxe hotels. Maar de hoofdstad van Griekenland, Athene, leent zich prima voor een stedentrip. Vooral als je bedenkt dat hier misschien wel de oudste bezienswaardigheden van Europa te vinden zijn. Nieuwsgierig? Voor €226 per persoon zit jij 3 dagen in deze oude stad, inclusief vlucht en verblijf!

Athene was al een belangrijke stad in de Oudheid, ten tijden van de overheersing van de Grieken. Het was namelijk de plek waar de eerste democratie ontstond! Na een aantal gewonnen oorlogen tegen onder andere de Perzen, wordt Athene in de 4e eeuw voor Christus een belangrijke wetenschaps- en kunststad. Namen als Socrates, Plato en Aristoteles komen je vast wel bekend voor – deze mannen komen allemaal uit Athene en creëerden hier hun belangrijkste werken. Overblijfselen van die tijd zijn nog steeds te bewonderen, zoals de Akropolis, de oude tempel, het parthenon en de agora. Na deze bloeitijd raakt de stad helaas in verval en veel verschillende overheersers wisselen elkaar af. Dit duurt ongeveer tot de 18e eeuw, wanneer rijke en intellectuele Westerlingen zich steeds meer beginnen te interesseren voor de klassieke oudheid. Athene wordt hierdoor een toeristische bestemming.

Naast de verplichte bezienswaardigheden heeft Athene natuurlijk heel wat meer te bieden. Het is bijvoorbeeld een uitgelezen kans om de Griekse keuken echt te ervaren en meer te proeven dan alleen gyros. Als je Grieks eten alleen maar kent als fastfood of uit een van de Nederlandse restaurants, zet je dan maar schrap. Je maakt kennis met de Griekse kruiden en lam, olijfolie en vis – maar het is allemaal overheerlijk. Estiatorion zijn de duurdere, conventionele restaurants, taverna's zijn informele familierestaurants, psistaria bieden gegrild vlees aan en psorataverna specialiseren zich in vis. Je vindt dus zeker wel een plekje dat voldoet aan jouw wensen! Voorgerechten (mezedes) bestaan vaak uit meerdere kleine schaaltjes, waardoor je lekker veel kunt proeven. Hou nog wat ruimte over voor het hoofdgerecht, want dit zijn meestal grillgerechten of stoofpotten.


Voor €226 per persoon zit je tijdens een stedentrip vaak in een achterafhotelletje, maar dit keer niet! Hotel Plaka bevind zich in middenin de gelijknamige buurt Plaka. Dit is een oude volksbuurt, maar staat bekend om zijn gezellige en authentieke karakter. En het mooiste van alles: vanaf het dakterras van het hotel heb je een magnifiek uitzicht op de Akropolis.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 20-02-2017 (3 dagen)
Luchthaven: Schiphol Airport (AMS)
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €226 per persoon

Check deal