Combinatie tussen stedentrip en luiervakantie: Bilbao

Combinatie tussen stedentrip en luiervakantie: Bilbao
€436
03 maart 2017, 09:57

Bilbao is de hoofdstad van de Spaanse autonome regio Baskenland. Ze ligt aan de rivier de Nervion en niet ver van zee. Ideale bestemming dus voor een stedentrip gecombineerd met vakantie. Deze deal kost je maar €436 per persoon (incl. vlucht en 6-daags verblijf)!

Hotel Lopez de Haro ligt middenin het centrum van Bilbao, naast de belangrijkste winkelstraat van de stad: de Gran Vía. Maar naast de ligging van dit hotel, is ook het interieur een van de grootste pluspunten. Het boetiekhotel heeft 53 prachtige kamer die allemaal in een eigen barokke stijl zijn ingericht en uitgerust zijn met flatscreen tv en minibar. Wil je het echt luxe maken? Dan drink je beneden een glas aan de champagnebar van Moët & Chandon in het hotel.

Bilbao is de hoofdstad van de autonome regio Baskenland en heeft zo'n 800.000 inwoners. Het oude stadsdeel van Bilbao heet ‘Las Siete Calle’ en ligt op de rechteroever van de rivier de Nervión. Het is door middel van vijf bruggen verbonden met de nieuwe stad aan de overzijde van het water. Las Siete Calle is een prachtig historisch en authentiek gedeelte van de stad met mooie oude gevels, bloemrijke balkons, smalle straten met hoge oude huizen en diverse kerken en kathedralen zoals de Iglesia de San Nicolás en de San Anton. Juist de combinatie van het hele oude en het hele moderne geeft de stad zijn unieke uitstraling. Wil je écht modern? Dan mag een bezoekje aan het wereldberoemde Guggenheim Museum niet ontbreken!

Bilbao is dé hoofdstad van de pintxos, de Baskische variant van de tapas. Je komt ze eigenlijk bij ieder café tegen, uitgestald onder glas bij de bar. En ach, het is toch vakantie, dus bestel gerust bij ieder drankje een paar heerlijke hapjes. Je hoeft ze alleen maar aan de barman aan te wijzen! Het zijn vaak kunstig hoog opgebouwde hapjes op een houten prikker, zoals ansjovis met papaja, aardappeltortilla met uienvulling, garnalen met krabvlees.... krijg jij ook al zo'n zin in deze stedentrip door alleen maar over de pintxos te lezen?

Bilbao ligt trouwens niet heel ver van het strand, dus dat moet zeker een dagje op je agenda staan! Je hoeft maar 14 kilometer met het openbaar vervoer of de taxi af te leggen om bij het prachtige en brede Playa de Ereaga uit te komen! Langs dit strand loopt trouwens ook een prachtige boulevard waar je heerlijk kunt wandelen, of zoek een terrasje uit om met een lekker hapje en drankje van het uitzicht te genieten.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 06-05-2017 (6 dagen)
Luchthaven: Schiphol
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Tussenstop: Geen
Prijs: €436 per persoon

Check deal