Beautiful Bologna

Beautiful Bologna
€280
30 november 2016, 09:43

Bologna is een van de oudste en interessantste steden in Italië. Ben jij altijd op zoek naar nieuwe bestemmingen om te ontdekken? Dan mag Bologna niet op je lijstje ontbreken! Je hebt nu een verblijf van vier dagen in het centrum, met ontbijt en retourvlucht voor €280 per persoon!

Bologna is al eeuwen een universiteitsstad. De universiteit van Bologna is met haar oprichting in 1088 zelfs de oudste universiteit van Europa! De studenten voegen op cultureel en sociaal gebied veel toe aan de stad. Zo vind je er een uitstekend en betaalbaar uitgaansleven. Behalve vanwege de universiteit staat Bologna bekend om het grote, grotendeels bewaard gebleven historisch centrum. Ondanks de verstedelijking in de 19e eeuw en de Tweede Wereldoorlog is dit centrum nog geheel intact. Er is dus veel te zien en te bewonderen! Een grote publiekstrekker ontbreekt echter, waardoor het massatoerisme uitblijft. Mooi zo, want dan kun jij in alle rust door de Middeleeuwse straatjes slenteren en genieten van al het moois dat Italië te bieden heeft.

Ook al heeft Bologna geen echte grote publiekstrekker, er is wel genoeg te zien! In de Middeleeuwen bijvoorbeeld kon je in de stad meer dan 200 torens tellen, waarvan sommigen hoger dan 80 meter waren! Vandaag zijn er nog zo'n 20 over, waarvan ook een aantal scheve (nee, die staan dus niet alleen in Pisa). De torens van Garisenda en Asinelli zijn de grootste nog resterende torens en tegenwoordig het symbool van de Italiaanse stad Bologna. Torre degli Asinelli en Torre dei Garisenda zijn ergens in de twaalfde eeuw gebouwd in opdracht van de invloedrijke en welgestelde families Asinelli en Garisenda. De torens bevinden zich aan de weg die de toegang verschaft aan vijf poorten in de oude stadsmuur. Liefhebbers kunnen de Asinelli toren beklimmen. Als je zo’n vijfhonderd treden hebt beklommen, word je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht over de stad.

Andere leuke doe-tips zijn bezoekjes aan de verschillende musea in de stad. Bologna is rijk aan historie en in bijvoorbeeld het Museo Civico Medievale kom je van alles te weten over het Middeleeuwse leven in de stad. Het gebouw zelf alleen is al de moeite waard, want het museum is gevestigd in Palazzo Fava Ghisilardi, een paleis uit de 15e eeuw. Andere mooie musea zijn het Museo Civico Archeologico en het Museo Morandi. Verder vind je in Bologna ontelbare, oude en gezellige pleinen, een van de grootste kerken in Europa en overheerlijk eten. De wijk Quadrilatero is het hart van alles wat Bologna op culinair gebied te bieden heeft, schuif aan in een van de vele 'osteria's' en laat je lekker gaan! Het allerbest verken je de stad trouwens tijdens een wandel- of fietstour. Gelukkig kun je bij het hotel geheel gratis fietsen lenen.

Het Best Western Re Enzo ligt middenin Bologna, op zo'n 10 minuten loopafstand van het Piazza Maggiore. Elke ochtend wordt er een lekker ontbijt geserveerd (bij de deal inbgerepen) en de kamers zijn modern en comfortabel ingericht. Een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 14-01-2017 (4 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Tussenstop: Nee
Prijs: €280

Check deal