Brugge: het Venetië van het Noorden

Brugge: het Venetië van het Noorden
€38
20 oktober 2016, 12:46

Wil je er graag even tussenuit met zijn tweeën? Hou het een keer wat dichter bij huis en boek een weekende Brugge. Dat kan al voor €37 per persoon! Start de auto en binnen 3 uurtjes vanuit Utrecht stap je uit in een compleet andere wereld: Brugge.

Een uitstapje naar onze zuiderburen is een echte aanrader. In Brugge vind je gezelligheid, lekker eten, goed bier en vooral heel veel historie. Het Lace Hotel ligt op een toplocatie temidden van alle bezienswaardigheden. De naam Brugge duikt voor het eerst op in 875. Uit die tijd zijn enkele munten gevonden met daarop de stadsnaam. De stad strekt zich uit tot zee (Zeebrugge) en heeft daardoor altijd een belangrijke plek ingenomen als handelscentrum. Door deze lange en economisch voorspoedige historie, staat de stad vol met prachtige gebouwen. Gelukkig is het historisch centrum goed bewaard gebleven, waardoor je tijdens een stadswandeling het gevoel hebt terug in de tijd te zijn gereisd. Het huidige aangezicht van de binnenstad werd echter wel sterk beïnvloed door de belangstelling voor de neogotiek in de 19e eeuw. Veel gebouwen werden in die tijd verfraaid, gerestaureerd of herbouwd in een neogotische stijl. Wil je de stad op een speciale manier verkennen? Boek dan een ritje per paardenkoets, stap in een City-Tourbus of maak een rondvaart over de reien.

Brugge wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Dit heeft ze te danken aan de vele reien die door de stad stromen. Deze worden zo genoemd omdat het zijkanalen waren van de rivier de Reie die vroeger door de stad stroomde. De reien maken deel uit van de geschiedenis van Brugge. Het zijn niet allemaal natuurlijke waterlopen en ze zijn niet allemaal even oud. Al 2000 jaar geleden begon de stad met het omleggen en veranderen van de kanalen. Door de jaren heen werden de bestaande waterlopen rechtgetrokken, versmald, verlegd, en sommige overwelfd of gedempt. Er werden er ook nieuwe gegraven, zoals de Coupure, die pas in het midden van de 18e eeuw is aangelegd. Al met al maken de reien Brugge tot wat het nu is.

Je verblijft tijdens deze stedentrip voor maar €37 in het Lace Hotel. Je zit op een toplocatie middenin de stad, in simpele, maar moderne kamers. In de openbare ruimtes heb je WiFi en als je deze deal nu boekt, krijg je er ook het ontbijt bij. Wil je wat eten of 's avonds uit? Dan zit je in Brugge goed. Er zijn ontelbare leuke kroegjes en eettentjes. Hier kun je terecht voor lekkere Belgische biertjes, of voor de beroemde Belgische garnalenkroketten.

Dit zijn de details:
Reisperiode: verschillende vertrekdata vanaf 27-11-2016
Hotel: op basis van logies met ontbijt
Vervoer: eigen (3 uur vanaf Utrecht)
Prijs: €37 per persoon

Check deal