Romantisch weekend weg in Brugge

Romantisch weekend weg in Brugge
€45
01 februari 2017, 10:07

Wil je er graag even tussenuit met zijn tweeën? Hou het een keer wat dichter bij huis en boek een weekendje Brugge. Dat kan al voor €45,50 per persoon! Start de auto en binnen 3 uurtjes vanuit Utrecht stap je uit in een compleet andere wereld: Brugge.

Een uitstapje naar onze zuiderburen is een echte aanrader. In Brugge vind je gezelligheid, lekker eten, goed bier en vooral heel veel historie. Hotel Leonardo ligt op 5 minuten rijden van het centrum, in een groene en bosrijke omgeving.

Brugge strekt zich uit tot zee (Zeebrugge) en heeft daardoor altijd een belangrijke plek ingenomen als handelscentrum. Door deze lange en economisch voorspoedige historie, staat de stad vol met prachtige gebouwen. Gelukkig is het historisch centrum goed bewaard gebleven, waardoor je tijdens een stadswandeling het gevoel hebt terug in de tijd te zijn gereisd. Wil je de stad op een speciale manier verkennen? Boek dan een ritje per paardenkoets, stap in een City-Tourbus of maak een rondvaart over de reien.

De stad wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Dit heeft ze te danken aan de vele 'reien' die door de stad stromen. Deze worden zo genoemd omdat het zijkanalen waren van de rivier de Reie die vroeger door de stad stroomde. Deze zogenaamde reien maken deel uit van de geschiedenis van Brugge. Al 2000 jaar geleden begon de stad met het omleggen en veranderen van de kanalen. Door de jaren heen werden de bestaande waterlopen rechtgetrokken, versmald, verlegd, en sommige overwelfd of gedempt. Er werden er ook nieuwe gegraven, zoals de Coupure, die pas in het midden van de 18e eeuw is aangelegd. Al met al maken de reien Brugge tot wat het nu is.

Deze deal is ideaal als Valentijnscadeau: lekker samen struinen door de smalle Brugse straatjes, Belgische speciaalbiertjes proeven, genieten van het bourgondische leven. Het ideale, romantische weekend weg!

Dit zijn de details:
Reisperiode: verschillende vertrekdata vanaf 02-02-2017
Hotel: logies met ontbijt
Vervoer: eigen (3 uur vanaf Utrecht)
Prijs: €45,50 per persoon

Check deal