Voordelig naar Berlijn

Voordelig naar Berlijn
€198
07 februari 2017, 11:03

Berlijn is de ideale bestemming voor een stedentrip. Je kunt er genieten van het snelle, stadse leven met bijbehorend uitgaansleven en ook nog wat cultuur snuiven. Je kunt er nu 4 dagen heen voor €198, incl. vlucht en verblijf.

Je hotel tijdens deze stedentrip is het Concorde Am Studio. Binnen een klein half uurtje met de U-bahn ben je al middenin het centrum, in Berlin Tiergarten. Geen zorgen; je bent geen fortuin kwijt aan het openbaar vervoer hier. Je kunt namelijk heel voordelig passen kopen voor meerdere dagen. Als je met de Berlin CityTourCard of Welcomecard een kaartje voor 5 dagen koopt, ben je nog geen €35 kwijt. En dan kun je onbeperkt reizen! En met het openbaar vervoer kom je in Berlijn echt overal. Het metro-, tram- en bussennet is ontzettend goed geregeld. De diensten rijden op tijd, om de zoveel tijd staat een halte. En ook fijn: het openbaar vervoer ligt pas stil rond een uur of 03.00, dus ook midden in de nacht kom je gewoon terug bij je hotel.

In zijn geschiedenis was Berlijn de hoofdstad van Pruisen (1701–1918), het Duitse Keizerrijk (1871–1918), de Weimarrepubliek (1919–1933) en nazi-Duitsland (1933–1945). Na de Tweede Wereldoorlog was Berlijn gedurende meer dan veertig jaar een verdeelde stad. Het oostelijke deel fungeerde als hoofdstad van de DDR en West-Berlijn was een enclave van West-Duitsland. Na de Duitse hereniging in 1990 werd Berlijn de hoofdstad van de Bondsrepubliek Duitsland. Er is dus ook ontzettend veel te zien en te beleven. De stad is naast een van de belangrijkste metropolen in Europa ook een belangrijk cultureel, politiek en wetenschappelijk centrum. En om het nog mooier te maken staat Berlijn bekend om het hoog-ontwikkelde culturele leven (festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen enz.), de liberale levensstijl, moderne 'Zeitgeist' en de lage kosten. Bovendien is Berlijn een van de groenste steden van Europa: 22% van Berlijn bestaat uit natuur en parken en 6% uit meren, rivieren en kanalen.

Bezienswaardigheden zijn er te veel om op te noemen. Wellicht is het handig om van tevoren te bedenken waarom je naar Berlijn gaat. Ben je geïnteresseerd in geschiedenis? Dan kun je naar Checkpoint Charlie, het Holocaust Monument, de Eastside Gallery (het laatste stukje muur) of de Reichstag. Ben je meer een partyganger? Dan raak je in Berlijn nooit uit gefeest. Probeer de bekende (en beetje obscure) discotheek Berghain binnen te komen, dans op de duistere beats van techno dj's in de kelder van Tresor, bezoek de Panorama bar of ga gewoon op ontdekkingstocht. Er is overal wel wat te doen. En dan kun je ook altijd nog de veelzijdige architectuur bewonderen (Hackesche Höfe), van het uitzicht genieten (Fersehen Türm), wandelen in de parken en langs de rivier de Spree (Tiergarten) of met de kinderen naar de dierentuin (Zoologischer Garten Berlin). Oh, en kunstliefhebbers kunnen hier ook hun hart ophalen, want het Museum Insel (museum eiland) staat vol met (kunst)musea.

Zoveel te doen, zien, beleven, proeven – je moet minstens één keer in je leven in Berlijn zijn geweest. Want al die leuke bezienswaardigheden die we noemden? Dat is nog niet eens het topje van de ijsberg!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 13-05-2017 (4 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Tussenstop: Nee
Prijs: €198 per persoon

Check deal