Eeuwenoude historie en hip uitgaan in Istanbul

Eeuwenoude historie en hip uitgaan in Istanbul
€260
11 oktober 2016, 15:46

Liefhebber van andere culturen, maar wil je niet altijd zo ver reizen? Dan is een citytrip naar Istanbul een topbestemming voor jou! En heb jij even geluk: je kunt er eentje boeken voor maar €260 per persoon. Dat is inclusief 5 overnachtingen en een retourtje!

Je verblijft tijdens deze trip in het Best Western Empire Palace Hotel. Dit hotel is super chique ingericht, op een Turkse manier. Veel tierelantijntjes en versieringen, maar wel heerlijk comfortabel. Vanuit het hotel hoef je maar 300 meter te lopen naar een van de beroemdste bezienswaardigheden van de stad: de Aya Sophia en de Blauwe Moskee. De Aya Sophia is een voormalige kathedraal (gedurende 537 - 1453 de grootste ter wereld) en moskee in de stad. Tegenwoordig is het een museum en kun je er geschiedenis van de stad ontdekken. De Aya Sophia staat ook wel bekend als een van de mooiste gebouwen ter wereld!

Istanbul is opgedeeld in diverse wijken, ieder met een eigen sfeer en karakter. Als je tijdens je bezoek tijd hebt om alle wijken te bezoeken, doen! Je zult het gevoel hebben dat je meerdere stedentrips hebt gedaan. Zo is de Bazaarwijk een wirwar van smalle straatjes vol kraampjes met Turkse tapijten, sieraden en kleding. Overal waar je loopt komt de geur van kruiden en specerijen je tegemoet. Het is dé wijk om kennis te maken met de Turkse cultuur zoals deze nu is. In Sultanahmet ben je lang zoet met de bekendste bezienswaardigheden, zoals de al eerder benoemde Aya Sophia. In deze wijk staat ook de bijzondere Blauwe Moskee, de grootste én belangrijkste moskee van de stad. Vanuit Sultanahmet loop je door naar het Topkapi-kwartier. Deze wijk van Istanbul is vooral bekend om het prachtige Topkapi-paleiscomplex, waar 470 jaar Osmaanse geschiedenis samenkomt.

Dacht je dat je niet uit kon gaan in Istanbul? Think again! Voor een bruisend uitgaansleven en een fijne shopping trip ga je naar Beyoğlu. Als je je mocht vervelen vind je hier zeker entertainment dat jou aanspreekt. Ze combineren hier hippe uitgaansgelegenheden met strak design en authentieke theehuizen en eettentjes. Het levendige hart van Beyoğlu is het Taksim plein. Rondom dit plein vind je gezellige straatjes met restaurants, cafés en discotheken.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 10-02-2017 (6 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Onbekend
Tussenstop: Nee
Prijs: €260 per persoon

Check deal