Lekker eten en sightseeing in Lissabon

Lekker eten en sightseeing in Lissabon
€152
27 september 2016, 13:43

Nog even snel ertussenuit met z'n tweeën voordat de winter echt begint? Lissabon (Portugal) is hiervoor de ideale bestemming! Een prachtig historisch centrum, aangenaam klimaat, lekker eten... Vraag vanaf 27 november 3 dagen vrij en voor €152 (inclusief vlucht en verblijf) ligt Lissabon aan je voeten!

Lissabon moet je een keer hebben meegemaakt. Er zijn tal van bezienswaardigheden te vinden en het uitgaansleven is een hele belevenis. Heerlijk eten en drinken en daarna de avond afsluiten met dansen en goede muziek, klinkt goed toch? In Lissabon en zijn omgeving eet je vooral visgerechten. Van Bacalhau, gezouten kabeljauw, wordt gezegd dat het de basis is voor 365 recepten. Eén voor elke dag van het jaar. Wil je echt iets authentieks proeven? Bestel dan bacalhau á bras. Dit is roerei met aardappelen, gezouten kabeljauw en uien.

Net zoals veel steden op het Iberisch Schiereiland, kent Lissabon een rijke historie. Door de vele overheersers zijn er superveel mooie gebouwen bewaard gebleven. Ik heb alvast wat uitgezocht om op je to-do-lijstje te zetten:

Vanuit Portugal vertrokken heel wat ontdekkingsreizigers, waaronder Vasco de Gama. Zijn graf kan je nog steeds bezoeken, in het klooster Mosteiro dos Jeronimos.

Baixa Pombalina, de 'benedenstad', is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Rossio, al eeuwen het belangrijkste plein van de stad. Als je wat verder loopt, kom je uit bij het aan de rivier de Taag gelegen Praça do Comércio. Hier bevond zich, totdat Portugal in 1910 een republiek werd, de koninklijke residentie.

Ten oosten van het centrum ligt Alfama, een oude volkswijk. Met zijn vele steile straatjes, trappen en steegjes is het een belangrijke bezienswaardigheid en garantie voor mooie foto's. Dwars door de wijk kronkelt Tramlijn 28, waarop zeer oud trammaterieel rijdt. Deze tramlijn wordt veel door toeristen gebruikt, maar is ook nog steeds belangrijk voor de ontsluiting van de wijk. De bekendste en oudste kerk van de stad, de Kathedraal van Lissabon, is hier ook te vinden.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 27-11-2016 (3 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: TAP Air Portugal
Tussenstop: Nee
Prijs: €304 voor 2 personen (vlucht en verblijf)

Check deal