De parel van de barok: Vilnius

De parel van de barok: Vilnius
€249
25 oktober 2016, 12:17

Vroeger bij topografie heb je de stad vast wel eens voorbij horen komen: Vilnius. Hierna wordt ze vaak weer vergeten, maar dat is hartstikke zonde! Deze prachtige, barokke stad heeft alles te bieden voor de ideale citytrip. Wij zijn even gaan zoeken en hebben voor jou de ideale deal gevonden: voor maar €249 per persoon zit jij in Vilnius.

De Litouwse hoofdstad is misschien niet de eerste bestemming als je een stedentrip wilt boeken. Maar deze mysterieuze stad beloont de geïnteresseerde reiziger daarom des te meer! De uitgestrekte binnenstad is uniek in Europa en wordt vooral vormgegeven door barokke kerken en voormalige kloosters. Bijna veertig torens wijzen richting de hemel en geven de bezoeker overal een prachtig uitzicht. Door de stad heen stroomt de rivier de Neris. Aan de linkeroever hiervan licht de historische binnenstad, die zich kenmerkt door een wirwar aan nauwe straatjes. De hoofdstraat van Vilnius is de Gediminasboulevard, die van het Kathedraalplein naar de Neris loopt. Op het Kathedraalplein bevindt zich de Stanislaus- en Wenceslauskathedraal, een classicistisch bouwwerk met een 16e-eeuwse klokkentoren. De boulevard bevindt zich gedeeltelijk in de eigenlijke historische binnenstad en gedeeltelijk ten noordwesten ervan. Langs de Gediminasboulevard liggen belangrijke instellingen en bezienswaardigheden als het parlement, de regeringsgebouwen, de nationale bank, de nationale bibliotheek, het nationaal dramatheater en het constitutionele hof.

Vilnius is trouwens zo ontwikkeld en rijk doordat een van de oudste universiteiten uit deze Europese regio zich hier huisvest. De bevolking is dus jong, hip en snel en je kunt er gewoon uit de voeten met Engels. Daarnaast vind je hier lekkere koffietentjes en goedkope restaurantjes met goed eten. Precies waar studenten én de citytripper van houden.

Vilnius is niet alleen heel mooi met een hippe en moderne uitstraling, het is ook een stad die zich cultureel constant ontwikkelt. Een van onze aanraders is een wandeling door het bohemian stadsdeel Užupis, een zelfverklaarde onafhankelijke republiek. Ga je in de winter naar Litouwen?. Dan heb je geluk, dit is namelijk een tijd van filmfestivals, balletvoorstellingen en nieuwe exposities in de vele musea. En met een beetje geluk is de stad bedekt door een laagje sneeuw en daarmee extra magisch.

Voor die €249 krijg je niet zomaar een hotel en een vlucht. Je verblijft namelijk 3 nachten in een superior kamer van het Novotel Vilnius Centre. Hierbij zijn je ontbijt, retourvlucht en transfers inbegrepen! Wees er wel snel bij, want deze unieke deal is nog maar 6 dagen geldig!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 21-01-2017 (4 dagen)
Luchthaven: Eindhoven
Luchtvaartmaatschappij: WizzAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €249 per persoon

Check deal