Het echte Italië vind je aan de Amalfikust

Het echte Italië vind je aan de Amalfikust
€500
03 november 2016, 10:17

Een van de mooiste streken in Italië is de Amalfikust. Hier is het nog lang niet zo toeristisch als in andere streken en kun je het échte Italië ontdekken. Je kunt nu in april genieten van deze plek voor €500 per persoon, inclusief vlucht en verblijf in een appartement.

De Amalfikust (Italiaans: Costiera amalfitana) is een deel van de kust van de Italiaanse provincie Campania. Het gebied loopt van Positano in het westen tot aan Vietri sul Mare in het oosten. De Amalfikust wordt vanwege haar natuurschoon en cultuurgeschiedenis beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld. Het is dan ook niet voor niets dat ze op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De kust ontleent zijn naam aan het stadje Amalfi, dat niet alleen geografisch, maar ook historisch de kern van het gebied is. Je verblijft tijdens deze vakantie in Gocce di Capri. Dit rustig gelegen appartementencomplex heeft een prachtig uitzicht op Capri en de Baai van Napels. De ruime appartementen zijn comfortabel en van alle gemakken voorzien. Toch geen zin om te koken? Dan kun je ook terecht in het restaurant van het complex. Wil je een dagje rust? Dan neem je plaats aan het zwembad, in de schaduw van een olijfboom en geniet je uren van het uitzicht over zee.

De mooiste dorpjes van de Amalfikust liggen er allemaal even prachtig bij. Sommige zijn vrij toeristisch, maar er zijn ook schilderachtige kleine dorpjes die maar weinig vakantiegangers zien. Het is maar net waar je zin in hebt. Het kleurrijke en schilderachtige Positano heeft een spectaculaire ligging, bovenop een rots. De brede boulevard loopt langs de zee en vanaf daar gaan, in plaats van straatjes, vrijwel alleen maar (steile) trappetjes het dorp in. Positano is vooral geliefd onder de ‘rich and famous’, dus een hapje eten zal redelijk aan de prijs zijn. Maar het is echt de moeite waard om er rond te lopen en te genieten van Italië. Een andere leuke trip is Sorrento: dé citroenenhoofdstad van Italië en één van de populairste badplaatsen in het gebied. Het levendige centrum zit vol winkels, restaurants, terrasjes en discotheken. Daarnaast kun je er archeologische bezienswaardigheden bezoeken en wordt de stad omringd door citrusgaarden en mooie parken. Vanuit hier kun je een bezoekje brengen aan het mondaine prachteiland Capri of de ruïnes van Pompeï. Uiteraard kun je ook de fascinerende miljoenenstad Napels bezoeken, de bakermat van de pizza. Dorpjes en steden als Positano, Sorrento, Capri of Napels vind je hier overal, kies er van tevoren een paar uit en schiet je camera vol!

De stranden van Sorrento bestaan grotendeels uit ‘bagni’. Hier dien je verplicht gebruik te maken van de strandfaciliteiten. Tussen de ‘bagni’ bevinden zich ook kleinere delen strand die wél vrij toegankelijk zijn, zoals de knusse stadsstrandjes van Atrani (deels ook met bagni) en Cetara (volledig openbaar). Ook de zandstranden van Castellabate, Palinuro en de Golf van Policastro zijn goed om te vertoeven. Naast de prachtige dorpen en kustplaatsen heeft de Amalfikust nóg meer bijzondere bezienswaardigheden. De tuinen van Villa Cimbrone en Villa Rufolo in Ravello bijvoorbeeld. Deze wonderschone tuinen staan vol prachtige bloemen, planten en bomen. Eigenlijk heeft Amalfikust alles waar je aan denkt als je Italië zegt. Kleurrijke dorpjes, mooie mensen, lekker eten, veel uiterlijk vertoon, een aangenaam klimaat, prachtige natuur... alles klopt hier en komt er samen. Een aanrader!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 06-04-2017 (8 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €500 per persoon

Check deal