Genieten van het voorjaar in het Moezeldal

Genieten van het voorjaar in het Moezeldal
€81
20 januari 2017, 11:54

Beginnen de voorjaarskriebels ook al omhoog te komen? Dan is er geen betere remedie dan het vooruitzicht van een paar daagjes weg in de natuur. Bijvoorbeeld naar het Landal Mont Royal park in de Moezel regio in Duitsland. Je boekt al een huisje voor 4 nachten voor €81 per persoon!

Hoog tussen de wijnvelden ligt Landal Mont Royal. Vanuit jullie bungalow kijk je zo uit over het Moezeldal, maar je kunt ook vanaf het terras van het restaurant van het panorama genieten. In café-bistro Woods kun je meteen genieten van heerlijke wijnen, lekkere hapjes of een uitgebreid diner met internationale gerechten. Wil je liever niet in de rukte zitten en juist echt aandacht hebben voor elkaar of het gezin? Dan haal je toch gewoon een verse pizza of pasta en peuzel je deze op in de bungalow? Er zijn mogelijkheden genoeg!

De Moezelregio in Duitsland staat bekend om haar wijnvelden, glooiende landschap, vakwerkhuizen en uitgestrekte bossen. Je kunt hier echt van alles beleven. Trek bijvoorbeeld je wandelschoenen aan en verken de natuur en de rijke cultuur rondom het park. Zo ontdek je wijndorpjes als Kröv en Bernkastel-Kues. Overal waar je kijkt zie je wijnbouwers, kloosterlanderijen en druiventrossen. De eeuwenoude wijncultuur is hier nog duidelijk aanwezig. Een aanrader is de 350 kilometer lange Moezel belevenisroute. Je kunt hier een van de 45 routes kiezen, allemaal met een ander thema.

Kleine kinderen bij, of wil je het op vakantie juist wat rustiger aan doen? Dan is de oeroude burcht in Cochem een ideaal uitstapje. Hier kun je je zo voorstellen dat de ridders door de poorten galoppeerden en er grote feestmaaltijden werden gehouden. Ook leuk: een bezoek aan de Middeleeuwse stad Trier. Dit is samen met Worms zelfs de oudste stad van Duitsland! Je kunt je dus wel voorstellen dat je hier prima een dag door kan brengen met jezelf vergapen aan alle oude gebouwen. Het bekendste historische monument is de 2e-eeuwse Porta Nigra, de best bewaarde Romeinse stadspoort ten noorden van de Alpen. Uit de Romeinse tijd zijn nog meer gebouwen bewaard gebleven, zoals de Basilica, de Keizerthermen, de Barbarathermen en het amfitheater.

Na een lange dag op pad, wil je natuurlijk wel thuiskomen in een fijne omgeving. Dat zit je in de bungalows van Mont Royal goed. Allen zijn ze even licht, ruim en modern ingericht. In de goed uitgeruste keuken tover je binnen een handomdraai de heerlijkste maaltijden op tafel en in de bedden kun je niet anders dan uitgerust wakker worden. Laat die lente maar komen!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 20-03-2017 (5 dagen)
Vervoer: eigen
Soort: 4-persoonsbungalow
Prijs: €81 per persoon

Check deal