Corsica: spectaculaire foto's gegarandeerd!

Corsica: spectaculaire foto's gegarandeerd!
€78
14 februari 2017, 17:07

Veel mensen weten de Canarische eilanden of de Baelaren wel te vinden, maar je hoort niet zo veel voer Corsica. Dit prachtige, kleurrijke eiland ligt voor de kust van Frankrijk en Italië en is zeker een vakantie waard! Je hebt al een retourtje voor €78!

Corsica is een bijzonder bergachtig eiland, waardoor er niet zo veel mensen wonen. Ideaal dus om hier helemaal tot rust te komen. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen, stadjes bezoeken en genieten van stranden en een azuurblauwe zee. Er zijn twee wereldberoemde wandeltochten die je op Corsica kunt maken: de GR20 en de Mare e Monti. Bij de GR20 houd je constant uitzicht op zee! Helaas is het een meerdaagse wandeltocht, maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om maar een stukje te lopen. Spectaculaire foto's gegarandeerd!

Andere toeristische trekpleisters op Corsica zijn het UNESCO erfgoed natuurreservaat Scandola en Calanches de Piana, de Genuese torens en bruggetjes, bergen als Col de Bavella en Monte Cinto, het oudheidkundig park Filitosa en de talloze stadjes met burchten en citadellen als Ajaccio, Bonifacio, Calvi en Corte. Ajaccio is de grootste stad op het eiland en tevens de hoofdstad van de regio. De stad wordt omring door sinaasappel- en olijfbomen, waardoor ze beschermd wordt tegen de koude noordenwind. Maar bovenal zijn al die bomen op de heuvels heel erg mooi en geven ze je dat perfecte, mediterrane vakantiegevoel. Een tip is om de verschillende havens door te lopen, die geleidelijk in elkaar overlopen en een aantal pieren kennen. Want zoals in elke mooie havenstad geldt ook in Ajaccio dat je hier de meeste levendigheid vindt.

Maak tijdens je vakantie trouwens niet de fout om Corsica als Frankrijk te beschouwen! Dat zullen de Corsicanen je niet in dank afnemen, aangezien zij hun eiland en cultuur als geheel eigen beschouwen. Ze hebben zelfs een eigen taal: het Corsicaans, dat een sterk door het Frans beïnvloed Toscaans is. Wat ze wel fijn vinden: vraag eens naar de lokale gebruiken en muziek! Er zal een wereld voor je opengaan, terwijl je niet eens zo ver van huis bent. Avè un beddu viaghju!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 18-04-2017 (7 dagen)
Luchthaven: Schiphol
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €78 per persoon

Check deal