Wegdromen in Umbrië, Italië

Wegdromen in Umbrië, Italië
€405
21 december 2016, 09:31

De groene, heuvelachtige binnenlanden van Italië met haar oude stadjes en authentieke sfeer. Wil je dat ook wel eens ervaren? Dan hebben we de perfecte deal voor je gevonden: voor €405 p.p. vlieg je voor 8 dagen naar de streek Umbrië en verblijf je in comfortabele appartementen. En deze prijs is ook nog eens inclusief huurauto!

Umbrië is (nog) niet zo toeristisch. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat de grote massa's de streek links laten liggen, omdat er geen zee of meer in de buurt is. Vakanties hier draaien meer om die echte, authentieke Italiaanse sfeer, prachtige autoritten door het landschap, het ontdekken van mooie dorpjes en heerlijk eten. Combineer dat heerlijke vooruitzicht met een 8-daags verblijf in Agriturismo La Torriola en je vakantie kan nu al niet meer stuk!

Agriturismo La Torriola zijn prachtige appartementen, middenin de natuur. Het zijn net kleine farmhouses. Eromheen zie je velden met zonnebloemen en groene valleien. Je bereikt het kleine complex via slingerweggetjes die naar het dorpje Pian di San Martino leiden. Hierna volg je nog wat landweggetjes en ineens sta je voor een mooie toegangspoort. Naast een flinke, kleurige en geurige strook lavendel ligt het heerlijk koele zwembad. De appartementen doen al even landelijk en warm aan. Het interieur bestaat uit onbewerkt hout, een mooie open haard, een grote houten eettafel. Hier beleef je die lange Italiaanse avonden die je van de televisie kent. Lekker met zijn allen om de tafel en overal eten en diepe, rode wijnen. Voor de appartementen is een groot overdekt terras voor alle gasten. En omdat er maar vijf appartementen zijn is ook buiten meer dan genoeg plek voor iedereen. Naast het ruime zwembad is er een hottube, een vogelspot-toren en een overdekte kinderspeelplek met een tafeltennistafel en tafelvoetbal.

De streek Umbrië (Italiaans: Umbria), "het land van Franciscus van Assisi", is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara. Umbrië, ook wel het groene hart van Italië genoemd, heeft een zacht mediterraan klimaat. Hierdoor zijn de zomers droog en zonnig en de winters behoorlijk koud en nat, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen. Umbrië grenst in het westen aan Toscane (Trasimeense Meer), in het oosten aan Marche en de Apennijnen (een indrukwekkende bergketen met diepe valleien en grote vlakten) en in het zuiden aan Lazio. De oppervlakte van de regio bedraagt 8456 km² en eind 2013 had krap 900.000 inwoners. Umbrië wordt gekenmerkt door oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis. Niet veel zwemmen dus deze vakantie, maar je komt wel thuis met prachtige foto's!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 01-04-2017 (8 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €405 per persoon
Verblijf: Logies + huurauto

Check deal