Genieten als een 19e eeuwse adellijke familie

Genieten als een 19e eeuwse adellijke familie
€270
06 oktober 2016, 09:45

Je hoeft niet altijd naar zee om een lekkere vakantie te hebben. Dat kan ook gewoon aan een meer! En pluspuntje: je hebt daar vaak ook een magnifiek uitzicht. Zoek je nog een vette plek om de herfstvakantie door te brengen? Dan kun je voor €270 per persoon 6 dagen naar het Lago Maggiore in Italië! Wel snel je koffers pakken, want je vliegt 22 oktober al!

Je komt 22 oktober aan in Milaan. Doe hier je voordeel mee, want je kan dus nog mooi een stukje van deze stad meepikken. Mooie architectuur, lekker eten, nog even shoppen. Pak daarna de trein naar je appartementencomplex in Baveno, een gezellig plaatsje aan het Lago Maggiore. Dit meer ligt deels in Italië en deels in Zwitserland en er is hier ontzettend veel te zien. In oktober heerst er nog een aangename maximum temperatuur van 18 graden, dus je kan lekker veel op pad. Je hebt vanaf je balkon een prachtig uitzicht over het meer, waar je je telkens over blijft verbazen. Het noordelijke deel van het meer ligt in de Alpen, het zuidelijke deel in het heuvelland dat de overgang vormt tussen de Alpen en de Povlakte. Al vanaf de 19e eeuw streek de Europese adel hier massaal neer in de luxe hotels of bouwde eigen villa's. Vaak werd er ook een botanische tuin aangelegd, zoals in Alpino, Baveno of Pallanza. Hierdoor is er langs de oevers van het hele meer een exotische beplanting ontstaan, met voornamelijk verschillende soorten palmen. Het vakantiegevoel is dus nooit ver weg!

Het uitstapje wat je deze vakantie zeker moet gaan maken, is een boottocht langs de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Aan het begin van de 17e eeuw kocht de beroemde familie Borromeo een aantal eilanden in het Lago Maggiore als buitenverblijf aan. Ze bouwden er prachtige en grootse paleizen met bijbehorende botanische tuinen. In de 20e eeuw werd de eilandengroep opengesteld voor publiek, maar Isola Bella en Isola Madre blijven grotendeels privé-eigendom en worden soms zelfs nog door de familie bewoond.

De rest van de dagen kom je ook wel door. Bezoek de gezellige dorpjes en wandel langs de boulevards, ga lekker uit eten en geniet zoals de adellijke en rijke families er al sinds de 19e eeuw doen. En als je bedenkt dat je maar €270 voor deze reis hebt neergeteld, gaat je dat zeker lukken. La vita è bella!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 22-10-2016 (6 dagen)
Luchthaven: Schiphol
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Tussenstop: Nee
Prijs: €270 per persoon

Check deal