Een week op vakantie naar Macedonië voor maar €189!

Een week op vakantie naar Macedonië voor maar €189!
€189
30 december 2016, 10:44

Macedonië is een vakantieland in opkomst en heeft tegelijkertijd een schitterende natuur en rijke cultuur en historie. Goedkoop vakantie vieren? Dat doe je dus in Macedonië. Je kunt er in mei al 8 dagen heen voor €189 p.p., incl. vluchten en verblijf met ontbijt!

Ten tijden van de Sovjet-Unie en het ijzeren gordijn, was Macedonië al een geliefd vakantieland onder de bewoners van het Oostblok. Pas sinds enkele jaren willen ook West-Europeanen hier graag heen. En waarom niet eigenlijk? Je vindt hier ruige en ongerepte natuur, prachtige meren, lekker eten, een vriendelijke bevolking en een rijke historie en cultuur. Er zijn tal van overblijfselen uit de Oudheid te bewonderen, de Romeinen hebben hun stempel op het land gedrukt en er zijn eeuwenoude kerken te zien. Er is echter wel één maar: je moet een beetje door het uiterlijk van de hotels kunnen kijken. Deze zijn nog steeds een beetje ingericht als voor de val van de Berlijnse Muur, vooral als je écht goedkoop weg wilt. Maar dat neemt niet weg dat alles perfect is verzorgd en de medewerkers in de toeristengebieden hun best doen om het jou naar je zin te maken!

Het in traditioneel Macedonische stijl gebouwde Desaret Hotel bestaat uit meerdere gebouwen en een hoofdgebouw. Bij de receptie zijn de kluisjes gratis te gebruiken. Via de prachtige groene tuin loop je zo naar het strand van het Meer van Ohrid. De ligbedjes en parasols (tegen betaling) staan al voor je klaar! Maar het is ook een uitstekende optie om een heerlijk relaxed dagje bij het zwembad met apart kinderbadje door te brengen. In het hotel is een buffetrestaurant aanwezig en drankjes kun je halen bij de aanwezige bars.

Het Desaret Hotel ligt direct aan het Meer van Ohrid en in het kleine plaatsje Pestani. Het oude centrum van Ohrid ligt ongeveer 12 kilometer verderop en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. De historische binnenstad van Ohrid is met z’n kleurrijke architectuur, oude huizen en eeuwenoude monumenten een lust voor het oog. Hier ontdek je kleine kerken en kloosters, rijk versierd met indrukwekkende iconen en oude fresco’s. Tegenwoordig is Ohrid het levendige en gezellige toeristische centrum van Macedonië, samen met de badplaatsen Struga en het rustieke plaatsje Pestani, dat vlakbij het bekende St. Naum klooster ligt. Alle badplaatsen aan het meer zijn ware trekpleisters voor watersporters, duikers en zonliefhebbers. Het Meer van Ohrid wordt omringd door met groen beklede bergen en indrukwekkende kliffen en vormt een natuurlijke grens tussen Macedonië en Albanië. Het merendeel van het ongelooflijk schone en heldere water komt van het nabijgelegen Meer van Prespa, dat aan de andere kant van de berg Galicica ligt.

Ben jij klaar om dit prachtige land te ontdekken?

Dit zijn de details:
Reisperiode: 02-05-2017 (8 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Corendon Dutch Airlines
Tussenstop: Nee
Prijs: €189 per persoon

Check deal