Goedkoop naar Malta

Goedkoop naar Malta
€370
02 december 2016, 09:16

Een weekje naar het unieke Malta voor maar €370? Dat dat kan gewoon als je deze deal boekt! Hotel Be staat in het stadje St. Julian, wat onder andere bekend staat om het gezellige uitgaansleven!

Malta is een van de kleinste landen aan de Middellandse Zee en bestaat uit drie eilanden: Malta, Gozo en het onbewoonde Comino. Het land kent een zeer lange geschiedenis en de geschiedenis- en cultuurliefhebber komt er zeker aan zijn trekken! Je vindt er tempels en bouwwerken uit de prehistorie. Je hebt de megalithische Tempels van Tarxien, gebouwd tussen 3500 en 2500 voor Christus, de tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra en de op het eiland Gozo gelegen tempel van Ġgantija. Deze bouwwerken zijn zelfs ouder dan de Egyptische piramiden of Stonehenge! Het eiland is ook nog eens in handen geweest van onder andere de Grieken, Romeinen, Vandalen, Normandiërs, Ottomanen en ook Napoleon. Je kunt je dus wel voorstellen dat er genoeg te zien en beleven valt. De laatste overheersers voordat de staat onafhankelijk werd, waren de Britten. Dit is eigenlijk wel handig, want Engels is er nog steeds de meest gesproken taal, naast het Maltees.

De hoofdstad van Malta is Valletta. De eerste steen werd gelegd in 1566, door de Orde van Malta die toentertijd op het eiland woonde. De stad moest de oude hoofdstad vervangen en een uitbreiding worden van het stevige fort dat er al stond. Door het schaakbordpatroon van de straten is nog steeds goed te zien dat Valletta een vooraf geplande stad is. Het straatbeeld wordt gevormd door de gebouwen die gemaakt zijn van de karakteristieke kalksteen die je op het eiland zelf vindt. Saai wordt het daardoor zeker niet, want er zijn overal stijlelementen als romantische balkonnetjes en kleurrijke luiken aangebracht. En ben je eenmaal bij de haven, dan zie je overal de vrolijk gekleurde vissersbootjes liggen.

Alhoewel Malta niet bekend staat om haar stranden of als bestemming voor een zonvakantie, kun je toch een heerlijke dag aan zee doorbrengen. Je zult dan wel een auto moeten huren, want deze stranden liggen meestal niet bij de toeristische plekken of dorpjes. Een andere optie is om een bootexcursie te boeken naar het sprookjesstrand Blue Lagoon op het onbewoonde Camino. Overigens is het ook heerlijk toeven aan een boulevard langs de zee. Lekker bootjes en mensen kijken op een bankje, het zonnetje op je gezicht en ontspannen maar. Zo'n dagje sluit je natuurlijk af met een lekker hapje.

Je hotel staat in St. Julian, een vissersdorp dat sterk gericht is op toerisme. Je hoeft je 's avonds dus geen moment te vervelen! Ga lekker eten en dansen in de wijk Paceville, waar het leven tot in de late uurtjes doorgaat. Vanuit het hotel ben je trouwens binnen 5 minuten op het zandstrand van St. George. Dit is best luxe, want op Malta vind je niet veel zandstranden! Geen zin om naar het strand te wandelen? Op het dak van het hotel tref je een zwembad aan, compleet met poolbar!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 18-05-2017 (7 dagen)
Luchthaven: Brussel
Luchtvaartmaatschappij: RyanAir
Tussenstop: Nee
Prijs: €370 per persoon

Check deal