Rustig vakantie vieren op kindvriendelijk Menorca

Rustig vakantie vieren op kindvriendelijk Menorca
€370
19 oktober 2016, 10:40

Hebben jullie kinderen, maar wil je toch graag op een fijne zonvakantie? Dan is het eiland Menorca een geschikte bestemming. Dit eiland wordt ook wel het 'buggy-eiland' genoemd, omdat het zo'n populaire plek is voor gezinnen met kinderen. Daar zal de prijs ook zeker wat mee te maken hebben, want voor €370 per persoon zit je 6 dagen in hotel Isla Paraiso. Inclusief vlucht!

Menorca is het noordelijkste eiland van de Spaanse eilandengroep Balearen. Het eiland heeft een grillige kustlijn met kleine, prachtige zandstranden. Dankzij dit unieke landschap is het door de UNESCO uitgeroepen tot biosferenreservaat. Je kunt verschillende tours boeken door het reservaat, of maak een prachtige wandeling langs de grillige kustlijn met rotsformaties die aan de Noorse fjorden doen denken. Wil je liever dorpjes en steden bezoeken tijdens je vakantie? Dan ben je aan het goede adres in Ciutadella en Maó, waar je veel historische gebouwen en enkele musea vindt.

Een vakantie op Menorca is ideaal voor liefhebbers van zon, zee en strand. Het eiland heeft namelijk meer stranden dan alle andere eilanden van de Balearen bij elkaar opgeteld! De beste en mooiste stranden liggen in het zuiden. In het noorden vind je, zoals je eerder al kunt lezen, vooral rotsachtige fjorden. Moeilijk begaanbaar, maar aan de andere kant vindt je er wel veel stille en ongerepte stranden. Wil je liever wat drukte om je heen? Dan moet je zijn in aan de zuidkust gelegen plaats Son Bou. Hier ligt het langste zandstrand van het eiland. Menorca geniet trouwens een mediterraan klimaat. Het wordt dus nooit echt koud! In mei, wanneer deze deal geldt, is het zo'n 21 graden. Ideaal voor de kinderen, om uitstapjes te plannen en te genieten van de nog rustige stranden.

Zoals je al eerder las, zijn er twee steden op Menorca die gekenmerkt worden door een rijk verleden. Dit zijn de steden Ciutadella aan de westkust en de hoofdstad Maó aan de oostkust. Zo was Ciutadella gedurende de Arabische overheersing de hoofdstad van het eiland, maar helaas zijn er weinig bouwwerken uit die tijd bewaard gebleven. Na een tijd van oorlog hebben de achtergebleven inwoners de stad echter succesvol herbouwd in de 17de en 18de eeuw. Het huidige Ciutadella herbergt verscheidene barokke en gotische kerken, mooie paleizen en pleinen. Maó ademt dezelfde sfeer uit. Te voet leer je deze stad het beste kennen, al zwervend door de nauwe steegjes. Het centrale plein van de oude stad is het Plaça d’Espanya, waaromheen zich de meest interessante historische gebouwen bevinden. Je kunt hier ook een authentieke vismarkt bezoeken. Aan de oostzijde van het plein ligt de Eglésia del Carme, een grote barokkerk met een interieur in rococostijl. Naast de kerk vind je de stadsmarkt van Maó. Menorca is daarnaast een prima bestemming om de rust op te zoeken, want echt grote badplaatsen met betonreuzen zijn er nauwelijks. Feestgangers vinden vooral hun weg naar Ibiza en Mallorca, waardoor Menorca de ideale plek is voor gezinnen met kinderen. Het buggy-eiland dus!

Check deal