8-daagse rondreis door het Beierse Woud

8-daagse rondreis door het Beierse Woud
€349
14 december 2016, 11:07

Houd jij ook zo van de winter? Donkere dagen, lichtjes, het landschap veranderd in een winter wonderland? Als je deze 8-daagse reis door het Beierse Woud boekt, ben je in ieder geval verzekerd van die mooie wintersfeer. En dat voor maar €349 per persoon!

In het zuidoosten van Beieren, grenzend aan Tsjechië en Oostenrijk, ligt het Beierse Woud. Het is een streek van ongekende schoonheid met bergen, bossen, charmante Beierse dorpjes en talloze meertje. Ook in de winter is het hier erg indrukwekkend. Vanaf de Grosse Arber, met ruim 1.450 meter de hoogste berg in het Beierse Woud, geniet je van grandioze uitzichten. Tijdens deze reis bezoek je onder andere de glasstad Bodenmais, de bruisende stad Passau en de cultuurstad Regensburg. Er is mogelijkheid om een winterse wandeling te maken of een ritje te maken in een arreslee.

De reis begint in Duitsland en een van de eerste steden en bezienswaardigheden is Regensburg. Regensburg is één van de beter bewaarde Middeleeuwse steden in Duitsland. Het is prachtig gelegen aan de rivier de Donau en omringd door beschutte berghellingen. Het stadsbeeld wordt bepaald door kerken, torens en stadhuizen uit de 12e tot de 14e eeuw. Bijzonder is dat ze allemaal van steen zijn gemaakt, toentertijd een teken van rijkdom. De meer dan 330 meter lange ‘Steinerne Brücke’, is de oudst behouden gebleven stenen brug van Duitsland en biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Een van de andere hoogtepunten tijdens deze reis, is het Middeleeuwse stadje Cesky Krumlov, in Tsjechië. Dit is eigenlijk één groot openluchtmuseum en na Praag is het de grootste toeristische attractie van heel Tsjechië. De stad stamt uit de 13e eeuw en werd gebouwd rond het Krumlovkasteel, dat vernoemd is naar de eerste bezitter. In de drie eeuwen die volgden heeft Český Krumlov onder de Rosenbergdynastie een grote bloeitijd meegemaakt. Helaas is de stad in verval geraakt tijdens de communistische periode, maar na de val van de muur zijn alle gebouwen weer in oude glorie hersteld. Resultaat: een van de meest romantische stadjes die je ooit zult zien. Besneeuwde daken, gekleurde huisjes, het kasteel dat overal bovenuit torent. Hier zul je die echte winterse sfeer zeker proeven. Op andere excursiedagen maak je nog een tocht door het Beierse Woud, rijd je de 'glasroute', bezoek je Passau, het dorpje Holasovice, de Donaudurchbruch, het Altmühltal en het drielandenpunt en je kunt prachtige wandelingen maken.

Tijdens deze rondreis, verblijf je in hotel Hogenauer hof. Het hotel ligt rustig aan het marktplein van Hohenau, aan de rand van het Beierse Woud. Het hotel wordt door een familie gerund en beschikt over een overdekt zwembad, een regionaal restaurant en kamers met balkon. In de bar of op het terras kunnen gasten genieten van een drankje. De lichte, klassiek ingerichte kamers zijn voorzien van een tv en eigen badkamer. Sommige kamers bieden uitzicht op de bergen. Bij de prijs zijn alle hotelovernachtingen, 7 maal ontbijt en diner, beveiliging door chauffeur, vervoer en gebruik van het zwembad inbegrepen.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 20-01-2017 (8 dagen)
Opstapplaatsen: door heel Nederland
Vervoer: Comfort Class Touringcar
Prijs: €349 per persoon

Check deal