Weg van de buitenwereld in Umbrië

Weg van de buitenwereld in Umbrië
€425
06 januari 2017, 11:43

Deze vakantie wordt ook wel omschreven als een sprookje. Op een heuvel in Umbrië, Italië, liggen Basaletto Country Houses. Verstopt achter bossen, op de perfecte locatie, liggen luxe appartementen om een heerlijke tijd in door te brengen. In april kan dat al 8 dagen voor €425 per persoon. Inclusief vlucht, verblijf en huurauto!

Weg van de buitenwereld! In het hart van Umbrië liggen de twee buitenhuizen ‘Casale Basaletto’ en ‘Casale Il Fienile’ op prachtige hoogte. Wie van rust, ruimte en de natuur houdt, zit op het landgoed van 230 hectare meer dan goed. Deze boerenhuizen liggen op een berg, tussen de bossen en kijken uit over het groene en glooiende Umbrië. De ruime tweekamerappartementen (Casale Basaletto en Casela Il Fienile) zijn circa 50 m2 en ingericht in Umbrische stijl. Het is comfortabel en van alle gemakken voorzien. Er is een grote woonkamer met o.a. een open haard, een slaapbank en kabel televisie. De kitchenette beschikt over alle benodigdheden, er is een aparte slaapkamer met tweepersoonsbed en een badkamer met douche en toilet. Buiten is een privéterras met zitje en vanuit daar duik je zó het zwembad in. Basaletto heeft in totaal 12 appartementen. Je verblijft hier op basis van logies. Bed- en badlinnen zijn inbegrepen.

Umbrië (Italiaans: Umbria), "het land van Franciscus van Assisi", is een regio met groene, zacht glooiende heuvels begroeid met vooral wijn- en olijfgaarden, maar er zijn ook veel akkers met tarwe, suikerbieten, tabak en zonnebloemen. De regio bevindt zich in centraal Italië, in de vallei van de rivier de Tiber met het stuwmeer Lago di Corbara. Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. De streek heeft een zacht, mediterraan klimaat zodat de zomers droog en zonnig zijn. De winters daarentegen kunnen behoorlijk koud en nat zijn, zeker op grotere hoogte zoals in de Apennijnen. Umbrië grenst in het westen aan Toscane (Trasimeense Meer), in het oosten aan Marche en de Apennijnen (een indrukwekkende bergketen met diepe valleien en grote vlakten) en in het zuiden aan Lazio. Umbrië wordt gekenmerkt door oude ommuurde heuvelstadjes met steile straatjes die getuigen van een rijke cultuurgeschiedenis.

Tijdens je verblijf zit je vlakbij het stadje Assisi En omdat je een huurauto tot je beschikking hebt, ben je er zo! Assisi biedt een imposant uitzicht: de stad is gebouwd op de helling van een heuvel die links op het dal van Spoleto uitkijkt. Rechts zie je Perugia liggen, op zo'n 15 kilometer afstand. De stad is bekend om haar warm-witte kleur en silhouet, en overal waar je kijkt torent de basiliek en de burcht ('Rocca Maggiore') op de heuveltop uit.

Klinkt als een ideale, Italiaanse vakantie toch? Boek snel!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 01-04-2017 (8 dagen)
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €425 per persoon, incl. huurauto, vluchten en verblijf

Check deal