Historisch Málaga ontdekken

Historisch Málaga ontdekken
€60,50
14 september 2016, 12:55

Heb jij in januari ook altijd een beetje een dipje? Er is een nieuw jaar begonnen, het blijft nog wel even koud, de zomervakantie is nog lang niet in zicht en het is zo kort licht. Dan heb ik nu de oplossing voor je! Boek een retourtje naar Málaga voor maar €60,49 per persoon!

Málaga is een van de grootste steden in Spanje en ligt op maar 100 kilometer afstand van de straat van Gibraltar. Er heerst een mediterraan klimaat en de stad wordt omgeven door bergen, waardoor er niet al te veel wind is . Dat betekent dat het in de winter, en dus ook in januari als jij gaat, gewoon 20 graden is! Hoe lekker is dat?

De geschiedenis van de stad gaat heel ver terug, waardoor er ook veel te zien is. Málaga zou gesticht zijn als een van de koloniën van de Feniciërs (een volk uit de oudheid). In 1999 is er een nederzetting gevonden van dit volk, dat waarschijnlijk dateert uit de 11e eeuw voor Christus. Nadat de Feniciërs waren vertrokken, hebben andere de Romeinen, Carthagers, Germanen en Visigoten de stad veroverd. In de 8e eeuw na Christus kwam trouwens het grootste deel van het Iberisch schiereiland (Portugal en Spanje) in handen van de Moren. Zij staan bekend om hun architectuur die nog in heel Spanje terug te vinden is en veel vergelijking toont met de Arabische manier van bouwen: torentjes, bogen, galerijen en prachtige versieringen. Doordat er zoveel verschillende volkeren het voor het zeggen hebben gehad in Málaga, is het niet gek dat de stad historie uitstraalt. Je kunt bijna voelen hoe het er in vroegere tijden is geweest. Ideaal dus voor een citytrip!

Nog een puntje waarom je meteen deze vlucht moet boeken: de stad ligt aan zee! Dat betekent prachtige strandwandelingen, strandtentjes, misschien nog wat zon meepikken en heerlijke verse vis. Houd je van kunst? Dan kun je ook een bezoekje brengen aan het Picassomuseum of het Modere Kunstmuseum. Ik weet zeker dat deze citytrip ervoor zorgt dat je het nieuwe jaar positief begint!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 12-01-2017 (4 dagen)
Luchthaven: Brussel Zaventem (BRU)
Luchtvaartmaatschappij: Ryanair
Tussenstop: Nee
Prijs: €60,49 per persoon (retour)

Check deal