Trakteer jezelf op prachtig Toscane

Trakteer jezelf op prachtig Toscane
€80
16 september 2016, 09:35

Heb je het over Italië, dan heb je het eigenlijk over Toscane. Jij kan hier in mei nu ook heen voor maar €80 per persoon! Eigenlijk zou ik je niet meer over hoeven halen om dit vliegticket te boeken, maar het kan geen kwaad om je nog enthousiaster te maken, toch?

Toscane heeft eigenlijk alles wat Italië te bieden heeft; zee, platteland, een golvend heuvellandschap, pittoreske dorpjes, heerlijk eten, fantastische wijnen, indrukwekkende steden... Het enige wat je nog hoeft te doen als je je vliegticket hebt geboekt, is beslissen op welke plek jij 8 dagen vakantie gaat vieren.

Misschien is de omgeving van Florence wel wat voor je? Deze oeroude stad was lange tijd het thuisfront van de bekende, adellijke familie De Medici. Je vindt er mystieke doorgangetjes, nauwe straatjes, hoge torens, gezellige pleinen en authentieke ristorantes. In het Uffizi zijn wereldberoemde kunstschatten te bewonderen van onder andere Botticelli, Della Francesca of onze eigen Rembrand van Rijn. Daarna kun je door naar de oudste brug van Europa: Ponte Vecchio, de reusachtige Basillica di Santa Maria del Flore (of kortweg de Duomo) en als afsluiter vergaap je je vanaf het Piazza della Signoria aan het bekendste standbeeld ter wereld: de David van Michalangelo. En voor de gamers onder ons: de game Assassin's Creed speelt zich af in deze stad! Andere steden in Toscane die het bezoeken waard zijn, zijn Sienna, Lucca, San Gimignano en Pisa. Of ga zelf op ontdekkingstocht en kom de mooiste plekjes tegen.

Toch meer toe aan een onbezorgde, ontspannen vakantie? Dan biedt de kusstrook van Toscane ook genoeg moois! De kust in deze regio is niet zo bekend als bijvoorbeeld de Bloemenriviera, maar daarom juist is er nog genoeg om zelf te ontdekken. Viareggio is een badplaats met een prachtig, breed en aflopend strand en een uitbundig nachtleven. In de baai van Baratti vind je juist geen witte zandstranden, maar wel heel veel intieme plekjes waar je je handdoek neer kunt leggen. Je eigen stukje privé zee, wie wilt dat nu niet?

Dit zijn de details:
Reisperiode: 01-05-2017 (10 dagen)
Luchthaven: Keulen Bonn (CGN) naar Pisa (PSA)
Luchtvaartmaatschappij: Germanwings
Tussenstop: Nee
Prijs: €79,98 per persoon

Check deal