Goedkope vakantie boeken

Cyprus: een zonzekere vakantie

Cyprus: een zonzekere vakantie
€429

Bekijk deal

Cyprus is net als Gran Canaria een van de meest zonzekere bestemmingen in Europa. Je geniet hier van een mediterraan klimaat, waardoor het in april al boven de 20 graden is! Klinkt goed toch? Ook jij kunt in mei hiervan genieten voor maar €429 per persoon!

Olive Tree is een prachtig complex met een rustige ligging en wordt omgeven door prachtige tuinen. Hier kun je pas echt tot rust komen. Plan een dagje aan het lekkere zwembad, op een ligbedje onder de Cypriotische zon en denk verder helemaal nergens meer aan. Ben je meer een strandmens? 2 kilometer verderop vind je het strand al en het hotel biedt een gratis shuttleservice. Dat is nog eens goed geregeld! Ook voor een dagje shoppen in Kyrenia (op 7 kilometer) kun je gebruik maken van deze service.

Kyrenia (Girne) is een populaire badplaats op het noordelijke Turkse gedeelte van Cyprus. Naast zon, zee en prachtige stranden, kun je er tijdens je verblijf ook de nodige cultuur en historie snuiven. Al wandelend door smalle, knusse straatjes met talloze restaurants, terrasjes en winkeltjes, kom je uit bij de oude pittoreske haven. Strijk hier eens neer op een gezellig terras en geniet tijdens een hapje of drankje van het mooie uitzicht op vele jachten en vissersbootjes. De lokale inwoners van Kyrenia zijn bovendien zeer gastvrij en zullen je met open armen ontvangen. Hierdoor staat helemaal niets meer dat ultieme vakantiegevoel in de weg.

Heb je de stad te voet verkend? Dan is het tijd voor een bezoek aan het grote kasteel naast de haven. Je waant je meteen terug in de oudheid, want het oudste gedeelte dateert uit 330 na Christus. Heb je de historische smaak te pakken? Dan is hierna het scheepswrak uit de 4e eeuw voor Christus aan de beurt, dat in 1967 in de zee voor Cyprus werd gevonden. Vandaag de dag wordt het tentoongesteld in het museum in het kasteel. Buiten de stad staan nog eens drie kastelen die een bezoek van cultuurliefhebbers meer dan waard zijn; kasteel Buffavento, kasteel Sint Hilarion en kasteel Kantara. Ook de natuur van Cyprus heeft veel te bieden. Geniet van de stille, afgelegen baaien en de mooiste stranden. En door het heerlijke, warme klimaat groeien er overal op het eiland prachtige bloemen en planten. Een lust voor het oog!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Corendon AIrlines
Tussenstop: Ja, in Antalya
Prijs: €429 per persoon

Bekijk deal