Goedkope vakantie boeken

Beiers bier en interessante geschiedenis: dat is München

Beiers bier en interessante geschiedenis: dat is München
€70

Bekijk deal

München is een van de gezelligste steden van Duitsland. De stad ligt aan de voet van de Beierse Alpen, waardoor je zomaar tegen magnifieke uitzichten aanloopt. Maar ook het beroemde Beierse bier vloeit er rijkelijk. Zelf een kijkje nemen? Voor €70 per persoon vlieg je al op en neer!

Een stedentrip naar München is een van de beste reisjes die je gaat maken. Modern leeft er harmonieus samen met folklore: je ziet mannen in lederhosen en vrouwen in dirndls, maar ook hypermoderne architectuur. In een van de vele brauhausen eet je worst met zuurkool, maar je kunt ook uit eten bij de beste tapas- en sushirestaurants van Duitsland. Verder bezoek je in München ook nog eens prachtige parken en sublieme musea. Tijdens een stedentrip München verveel je je geen minuut.

München is de bakermat van het beroemde Oktoberfest. Hou je van bier? Dan is dit jouw hemel. München herbergt een aantal beroemde 'brauhausen', waaronder het Hofbrauhaus. Leuk om een kijkje te nemen natuurlijk, maar je verdrinkt hier echt in de toeristen. Leuker is het Paulanerbrauhaus. Hier wordt het heerlijke Paulaner Weisbier gebrouwen. Je kunt er midden tussen de koperen ketels genieten van de Duitse keuken en natuurlijk een lekkere, 'verse' Paulaner. Als je de volgende dag het wat rustiger aan wilt doen na het bezoek aan al die brouwerijen, is de Englischer Garten een aanrader. Dit gigantische stadspark wordt ook wel 'de longen van München' genoemd en niet zonder reden. De Englischer Garten is maar liefst 373 hectare groot. In de zomermaanden ligt het park vol met zonaanbidders. De diverse fiets- en wandelpaden, picknickplekken en biertuinen maken het park een ideale plek om bij te komen.

Wist je trouwens dat in München de NSDAP van Hitler werd opgericht? Misschien niet een mooi stukje geschiedenis, maar daarom niet minder interessant. Later werd de stad ook het hoofdkwartier van de Nazi-partij. Hierdoor is het grootste gedeelte van het centrum in de Tweede Wereldoorlog plat gebombardeerd. Na de oorlog is er besloten om de historische gebouwen weer in ere te herstellen, zodat de stad nog steeds de glorie van weleer uitstraalt. De bekendste bezienswaardigheden zijn de Frauenkirche, Asamkerk en de zomerkastelen van de voormalige Beierse vorsten. Kortom: in München kun je zowel genieten van de Beierse gezelligheid als je verdiepen in de interessante Duitse historie.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Schiphol (AMS)
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: nee
Prijs: €70 per persoon

Bekijk deal