Goedkope vakantie boeken

Barcelona: ideale mix, voor ideale stedentrip

Barcelona: ideale mix, voor ideale stedentrip
€249

Bekijk deal

Wie nog nooit in Barcelona is geweest, mist echt wat. En wie er al wel eens is geweest, wilt er altijd naar terug. Gelukkig kan een tripje Barcelona snel en heel goedkoop geregeld worden: voor €226 per persoon vlieg je op en neer en verblijf je 3 nachten in een fijn hotel.

Barcelona is de hoofdstad van de streek Catalonië, een gebied met een aparte taal en cultuur in Spanje. Het bijzondere aan de stad is dat ze alles in zich heeft: strand, cultuur, lekker eten en prachtige winkelstraten. De ideale mix, voor een ideale stedentrip.

Als je in Barcelona bent, mag een dagje strand echt niet ontbreken! Je kan er heerlijk wandelen langs de boulevard, picknicken op het strand of op een bankje genieten van het uitzicht. En in een van de gezellige, hippe strandtentjes kun je een lekkere cocktail en wat tapas bestellen. Vanaf het strand loop je loop je makkelijk naar een van de bekendste straten en bezienswaardigheden: La Rambla. Deze superbrede straat van 1200 meter kun je ook wel beschrijven als het hart van de stad. Belangrijke straten en metrostations komen hier samen en je vindt er talloze kiosken, bloemenstalletjes en terrasjes. Als je dorst hebt kun je hier trouwens beter niet gaan zitten, want de restaurants hanteren hoge toeristenprijzen!

Als je La Rambla oversteekt, kom je in de Barrio Gottico uit. Dit is het centrum van de oude stad en je kunt hier heerlijk ronddwalen door kleine straatjes die uitkomen op mooie pleinen. Je vindt er zelfs nog gebouwen die dateren van voor de Middeleeuwen! Een andere mustsee in Barcelona zijn de gebouwen en het park van Gaudi. De Sagrada Familia, de reusachtige kathedraal die nog steeds in aanbouw is, is hiervan de bekendste. Gaudi combineert de Romantiek, Jugendstil en de Moorse architectuur – waardoor er een zeer herkenbare stijl ontstaat. Als je in Barcelona tegen een ontwerp van Gaudi aanloopt, is er dan ook geen twijfel over mogelijk dat het van zijn hand is. Nog een aanrader: bezoek een van de vele overdekte markten. Vergaap je aan het meest kleurige fruit, griezelige ingewanden (waar ze in Barcelona heerlijke gerechten mee weten te maken) en een assortiment aan vis- en zeevruchten. Je kunt hier ook proeven van de beroemde Jamon Iberico, de wereldberoemde ham uit Catalonië.

Heb je nog wat energie over? Dan moet je het uitgaansleven van de stad leren kennen. Begin met een maaltijd in een authentieke tapasbar, waar je vaak staand geniet van de verschillende schaaltjes met eten. Hoor je er vooral Spaans spreken? Dan zit je goed en ben je niet beland in een zogenaamde 'tourist trap'. Als je een bodempje hebt gelegd, is het tijd om een van de meer dan 500 bars, muziekbars, cocktailbars, clubs of discotheken te bezoeken. Je vindt de meeste levendigheid in de wijken Eixample, centrum, Montjuic, Raval en Born.

Heb jij ook de reiskriebels gekregen? Via onderstaande button kun je direct boeken!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Antwerpen
Luchtvaartmaatschappij: Jetairfly
Tussenstop: Nee
Prijs: €226 per persoon

Bekijk deal