Goedkope vakantie boeken

Budget stedentrip op a-locatie in Madrid

Budget stedentrip op a-locatie in Madrid
€270

Bekijk deal

Ideale bestemming voor een stedentrip in maart: Madrid. De lente komt al om de hoek kijken, het is nog niet te warm en hierdoor heb je alle energie om de mooiste plekjes te ontdekken. Enthousiast? Boek dan deze 4-daagse reis voor €270 per persoon, inclusief vluchten en verblijf in hostel El Pilar.

Hostel El Pilar ligt in hartje Madrid, op een steenworp afstand van de Puerta del Sol, het centrale plein van Madrid. Het plein, in het district Sol, is een van de bekendste blikvangers van Madrid en Spanje. Puerta del Sol fungeert als het nulpunt van Spanje (onder andere het referentiepunt voor alle snelwegen). Op het plein vind je enkele toeristische trekpleisters zoals het Casa de Correos (gemeentehuis en de klok die vooral beroemd is om het aftellen van Oudjaar naar Nieuwjaar), fonteinen en verschillende beelden. Het bekendste beeld, en tevens symbool van de stad, is het ongeveer vier meter hoge beeld Oso y Madroño ('beer en meiboom'). Hier kun je altijd groepjes locals zien zitten, want het beeld is een belangrijke ontmoetingsplek voor de Madrilenen.

In de directe omgeving van het hostel kun je meteen bij tal van winkels, restaurants en bars naar binnen. Zodra je honger hebt, zoek je een lekkere tapasbar en bestel je een aantal van je favoriete kleine gerechtjes. Drink er een lekker glas wijn of bier bij en je kunt er voor de rest van de dag of avond weer tegenaan. Want een van de fijnste dingen aan een stedentrip in Spanje is toch wel het lekkere eten!

Loop je 300 meter verder, dan kom je uit op het beroemde Plaza Mayor. Dit plein is aangelegd tijdens de Habsburgse periode en ligt slechts een paar honderd meter van het Puerta del Sol. Ook het koninklijk paleis ligt op een een steenworp afstand: hier hoef je maar 400 meter voor af te leggen. Kortom: Hostel El Pilar is zeer geschikt voor iedereen die weinig waarde hecht aan luxe, maar wel graag op een a-locatie verblijft. De kamers zijn overigens super netjes ingericht en voorzien van alle gemakken, maar missen net dat 'Hilton' sfeertje. Fijn, want door de aantrekkelijke prijs hou je meer geld over om nog meer tapas te eten!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Tussenstop: nee
Prijs: €270

Bekijk deal