Goedkope vakantie boeken

Het nieuwe jaar ontspannen beginnen in Gambia!

Het nieuwe jaar ontspannen beginnen in Gambia!
€559

Bekijk deal

Januari fris en ontspannen beginnen? En deze keer niet op vakantie naar Curacao? Boek dan een lekker tripje waarbij je alleen maar hoeft te genieten van zon, strand, uitrusten en lekker eten. Voor €559 per persoon zit je al 8 dagen in Gambia!

Gambia is een (vakantie)land in ontwikkeling. Vandaar dat Kombo Beach in Kotu the place to be is: dit hotel beschikt over het erkende duurzaamheidskeurmerk Travelife Gold. Dit betekent dat het hotel in alle activiteiten milieu- en sociaalbewust handelt. Dit maakt je vakantie alleen maar fijner . Terwijl jij aan het zwembad van een goede cocktail geniet, hoef je je niet druk te maken over het personeel en de impact van het hotel op de lokale bevolking en het milieu.

Het populaire Kombo Beach heeft een uitstekende ligging; direct aan het zandstrand en nabij het toeristische centrum van Kotu. Maar je hoeft echt niet persé de stad in om alles uit deze vakantie te halen. Het hotel heeft op culinair vlak namelijk van alles te bieden. De 3 restaurants serveren zowel lokale als internationale gerechten en hebben allemaal een prachtig uitzicht op het strand en de oceaan.

Zoals op bijna alle resorts, is ook hier het hart van het complex bij het zwembad. De bedjes en parasols staan allemaal voor je klaar om een geweldig ontspannen dag te hebben. Dorst? Bij een van de bars heb je zo een verkoelend drankje gehaald. Maar ook ‘s avonds is het hier prima toeven!

Binnen een paar minuten wandelen ben je zo in het centrum van Kotu. Dit is een prachtige badplaats nabij Serrekunda, de grootste stad van Gambia. Kotu staat bekend om de prachtige, brede zandstranden, palmbomen en de gemoedelijke sfeer die er hangt. Heb je alle cocktails bij het hotel geprobeerd? Dan zijn er in Kotu nog genoeg barretjes en restaurants om te proberen! Hier vind je trouwens ook een taxistandplaats en een supermarkt voor wat dagelijkse boodschappen.

Vanuit Kotu is het heel makkelijk om trips naar nabijgelegen steden als Settekunda en de hoofdstad Banjul te maken. Bezoek in Serrekunda bijvoorbeeld de markt en de worstelarena, proef in Banjul de sfeer van het oude Afrika op de kleurrijke Albert Market of ga mee met een boottocht over de Gambia rivier. Geïnteresseerd in geschiedenis? Erg indrukwekkend is een bezoek aan James eiland, dat in de 17e eeuw dienst deed als slavenfort. Ook de ongerepte binnenlanden met mangrovebossen, traditionele hutdorpen en pindavelden zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Schiphol
Luchtvaartmaatschappij: Corendon Dutch Airlines
Tussenstop: NEE
Prijs: €559 per persoon (Retourvlucht, transfers, verblijf obv logies + ontbijt)

Bekijk deal