Goedkope vakantie boeken

Het leukste dorp van Kreta: Agia Galini

Het leukste dorp van Kreta: Agia Galini
€249

Bekijk deal

Griekenland, en dan vooral het eiland Kreta, blijft toch een van de fijnste vakantiebestemmingen. Daarom doen wij ons best om de beste deals voor jou te vinden. En we hebben er weer eentje: 8 dagen in het Areti hotel, inclusief ontbijt, vluchten en transfers voor maar €249.

Hotel Areti ligt in het leukste dorpje van Zuid Kreta…Agia Galini! Van oorsprong is Agia Galini een vissersdorp. Hier heeft het massatoerisme nog niet zijn weg gevonden, gelukkig. De witte huisjes die tegen de berg zijn gebouwd zorgen voor een pittoresk beeld. Hotel Areti is een prima uitgangspunt om allerlei mooie plaatsen en bezienswaardigheden in Griekenland te bezoeken. En nog een ander groot pluspunt: na een wandelingetje van 5 minuten sta je op het strand! Dit bestaat uit zand en kiezels en je kunt hier zonnebedjes en parasols huren.

Het hotel is kleinschalig, maar daarom juist zo sfeervol. Er zijn 'maar' 43 kamers en bij de receptie kun je een kluisje huren. Er is een fijn zwembad aangelegd, met daaromheen een zonneterras. Je kunt hier gewoon gebruik maken van de ligbedjes en parasols. Zin om wat te drinken? De geellige bar en het terras bevinden zich pal naast het zwembad. Het thuisfront op de hoogte houden doe je ook hier, want rond het zwembad en de bar is er gratis wifi.

Volgens velen is Agia Galini het leukste en mooiste dorpje aan de zuidkust van Kreta en dat is niet voor niets. Dit van oorsprong traditionele vissersdorpje is uitgegroeid tot een rustig maar gezellig vakantieoord. Meteen wordt je ondergedompeld in de relaxte sfeer en gemoedelijke warme Kretenzer gastvrijheid. Het dorpje is tegen enkele heuvels aangebouwd en heeft hierdoor een speels karakter. Het centrum is authentiek en het lijkt er of de tijd heeft stil gestaan met haar autovrije knusse straatjes, een schilderachtig vissershaventje en typisch witgepleisterde huisjes met blauwe luikjes. Ondanks het behouden karakter, zal het je toch aan niets doen ontbreken. Het centrum beschikt over tal van leuke restaurantjes, tavernes, terrasjes en barretjes, waar je kunt genieten van de overheerlijke mediterrane keuken en een verkoelend drankje. Maak ook een korte wandeling naar het strand van Agia Galini, waar je een prachtig uitzicht over steile kliffen en de azuurblauwe zee hebt. Topvakantie!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Corendon Dutch Airlines
Tussenstop: Nee
Prijs: €249 per persoon

Bekijk deal