Goedkope vakantie boeken

Prachtig Porto

Prachtig Porto
€65

Bekijk deal

De Portugese stad Porto leent zich uitstekend voor een mega ontspannen stedentrip. De stad ligt vlakbij zee en aan de rivier de Duero, je kunt er heerlijk eten en drinken en de historie gaat terug tot de Romeinse tijd. Nu al een retourtje vanaf €65!

Porto is de op een na grootste stad van Portugal, na Lissabon. Ze is bij de meesten waarschijnlijk het bekendst als de thuishaven van de port, maar ze heeft meer te bieden, veel meer. Overigens komt port niet uit Porto zelf, maar uit het nabijgelegen plaatsje Vila Nova de Gaia. Door de strategische ligging aan de rivier en vlakbij zee, is Porto al eeuwen een (economisch) belangrijke plek. Dat zie je nog steeds terug aan de vele historische bouwwerken en de pracht en praal die ze uitstralen. Een van de mooiste en oudste bezienswaardigheden is de kathedraal Sé. De kathedraal heeft twee torens met daarop een koepel. Door de jaren heen zijn er veel bouwstijlen toegevoegd, waardoor de kerk een uniek karakter uitstraalt. Doordat deze kathedraal op een heuvel ligt, heb je een mooi uitzicht over de oude historische wijk Ribeira.

Ribeira is de oudste wijk van Porto. Vele portboten meren hier in de haven aan, om vervolgens naar Vila Nova de Gaia te gaan. De gevels van de huizen aan de kade leveren een mooi plaatje op. De smalle straten, steegjes en locale markten geven je het gevoel dat de tijd hier heeft stil gestaan. Dat klopt ook wel, want tot 10 jaar geleden hadden de meeste huizen hier nog niet eens stromend water! Dat water werd gehaald bij de vele openbare pompen in de wijk, die je nog overal kunt vinden. Ribeira leent zich perfect om lekker door de smalle steegjes te struinen en hier en daar wat te eten in een van de vele tentjes. Heerlijk!

Even ontsnappen aan de stadse drukte? Het groene hart van Porto is het prachtige park Jardins do Palácio de Cristal. In dit park staat een bijzonder vormgegeven ‘Crystal Palace’. Dit koepelvormig paleis bestaat voornamelijk uit glas en ijzer. Verder vind je in het park een romantisch museum, bibliotheek, restaurant en een fraai meer. Plof neer op een bankje of kies een plekje uit op het gras en geniet van de zonnestralen op je gezicht en het feit dat je in deze heerlijke stad bent.

Natuurlijk kan een goed hotel niet ontbreken tijdens deze trip. Wil je voor een echte budget vakantie gaan? Dan kun je het beste een verblijf boeken in Hotel Grande Rio. Prijzen voor 5 nachten variëren hier van €135 tot €200 voor 2 personen. Liever wat luxe en levendigheid om je heen? Dan is Hotel Internacional Porto een echte aanrader. Gevestigd in een 19-eeuws gebouw, midden in het historisch centrum, ben je hier nooit ver verwijderd van al het moois dat Porto te bieden heeft.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 5 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Vueling
Tussenstop: nee
Prijs: €65

Bekijk deal