Goedkope vakantie boeken

Sightseeing, uitgaan en shoppen in Dublin

Sightseeing, uitgaan en shoppen in Dublin
€63

Bekijk deal

Onder de ideale bestemming voor een citytrip kunnen we Dublin zeker meerekenen. Het is een stad die bruist met jonge mensen, ontelbaar veel pubs en nieuwe, hippe clubs en bezienswaardigheden. Voor €63 vlieg je erheen en verblijf je in een tophotel (incl. ontbijt) op een toplocatie.

Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin wordt geroemd om haar ideale locatie: aan de levendige winkelstraat O’Connell Street in het hartje van Dublin. De belangrijkste bezienswaardigheden, winkelgebieden én het bruisende nachtleven vind je in de directe omgeving. De pubs bieden bijna allemaal live-muziek en vaak wordt er nog een dansvoorstelling gegeven in Riverdance stijl. In hartje Dublin ligt het uitgaansgebied Temple Bar. Dit gedeelte van het centrum bestaat volledig uit bars, pubs, restaurants en disco's. Naast de traditionele pubs zien in Dublin steeds meer moderne lounges het levenslicht. Andere populaire hotspots zijn de Lobo Bar en Lilly's Bordello, waar de Ierse jetset graag rondhangt. Naast uitgaan is er nog veel meer te doen in Dublin:

Ga bijvoorbeeld naar Dublin Castle – gelegen op ruim 1 km van Hotel Riu Plaza The Gresham Dublin. Dit indrukwekkende kasteel ligt verspreid over ca. 44.000 m2 en is daarmee niet in een uurtje te bezichtigen. Trek er gerust een dag voor uit, want op het terrein liggen o.a. twee musea, een bibliotheek, diverse tuinen en twee cafés.

Een andere must see is Kilmainham Jail, in een buitenwijk van Dublin. In deze oude gevangenis zijn in vroegere tijden allerlei kopstukken uit de Ierse geschiedenis opgesloten. Met name IRA aanhangers en onafhankelijkheidsstrijders hebben hier onder barre omstandigheden vastgezeten. Een stuk opwekkender is de Guinness Brewery, waar naar verluidt het beste Guinness ter wereld gedronken kan worden. En last but not least Trinity College: de beroemdste universiteit van Ierland.

Ook voor winkelen zit je goed in Dublin. Naast talloze shoppingmalls lopen er kriskras door het centrum leuke winkelstraten. Grafton Street is de bekendste en vooral perfect voor kleding. In het uitgaanscentrum Temple Bar vind je vooral kleine trendy winkeltjes met antiek, kunst en grappige prullaria. Steek je de rivier de Liffey over, dan kom je weer uit bij de beroemde O'Connell Street, waar ook het hotel staat. Hieraan liggen Henry en Mary Street, perfecte shopstraten. Na een dagje intensief shoppen eindig je met een lekker bakje koffie bij het wereldberoemde koffiehuis Bewley's, of trek je je terug op je luxe hotelkamer voordat je het nachtleven induikt.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 2 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: KLM
Tussenstop: Nee
Prijs: €63

Bekijk deal