Goedkope vakantie boeken

Goedkope stedentrip Barcelona

Goedkope stedentrip Barcelona
Goedkope stedentrips Barcelona

Bekijk deal

Barcelona is veruit de grootste stad van Catalonië. De stad ligt aan de Middellandse zee en is gelegen aan de oostkust van Spanje.

De inwoners noemen de stad ook wel ‘’Barna’’, wat overigens beduidend veel op ‘’Barca’’ lijkt, maar met laatstgenoemde bedoelt men de voetbalclub FC Barcelona. In dit artikel tippen we je de leukste bezienswaardigheden en designhotels in Barcelona!

Spanje heeft veel prachtige steden die zich goed lenen voor een stedentrip. Barcelona is een van die steden waar voor ieder wat te beleven valt.

Camp Nou Barcelona

FC Barcelona (Camp Nou Stadion)

Een van de meest bezochte plaatsen van Barcelona is Camp Nou. Het is een van de meest indrukwekkende stadions van de wereld waar vele legendarische spelers spelen, of hebben gespeeld. Op dit moment speelt sterspeler Lionel Messi voor de club. 

Je kunt in het stadion niet alleen een wedstrijd bekijken van de Spaanse grootmacht, maar ook het museum van FC Barcelona bekijken. Vrijwel dagelijks kun je kaartjes kopen om het museum te bekijken. De tour begint met een bezoek aan de kleedkamers voor het bezoekende team en vervolgens loop je door de beroemde tunnel het veld op. Je kunt overigens niet over het veld heen lopen, maar je staat er wel erg dicht op! 

Ook breng je een bezoekje aan de perskamer, de tv-kamer, de FC Barcelona bioscoop en je kunt alle trofeeën van FC Barcelona bekijken in de hal. Daarnaast zijn er verscheidene posters van oud-Nederlandse trainers en oud-Nederlands voetballers. Denk maar eens aan Frank de Boer, Ronald Koeman of Marc Overmars.

Barcelona stedentrip

Kerken in Barcelona

Als je graag kerken wilt ontdekken, dan is het zeker de moeite waard om De Sagrada Familía en Santa María del Mar te bezoeken. Laatstgenoemde is authentiek en geheel gratis om te bezoeken.

De Sagrada Família

De Sagrada Família is een kathedraal in Barcelona en wordt gezien als de bekendste van Barcelona. Het is ontworpen door de architect Antoni Gaudí. De bouw van de prachtige kerk is begonnen in 1882 en is inmiddels nog steeds niet klaar. De huidige officiële opleverdatum is ergens in 2026.

Als toerist betaal je een kleine entree om het kunstwerk van binnen te mogen aanschouwen. Het interieur in het gebouw is zeer uniek en daarom zeker de moeite waard om te bekijken. Het is raadzaam om van te voren, via het internet, al kaarten te bestellen. De kathedraal is namelijk een druk bezochte bezienswaardigheid. De kans op wachtrijen in de ochtend is overigens ook aanzienlijk kleiner dan in de middag.

Santa María del Mar

De Santa María del Mar is een oude kerk, gelegen in de wijk la Ribera. De kerk werd gebouwd tussen 1329 en 1383 en is gewijd aan de moeder van Jezus: Maria. Voor de kerk hoeft geen entree betaald te worden, maar je kunt wel een tour door de kerk heen krijgen en gedeeltes van de kerk zien die je anders niet kunt zien. 

De gids vertelt over de geschiedenis van de kerk en leidt je door de kerk heen. Je kunt dan boven ook nog eens van het uitzicht genieten. Je hebt een mooi uitzicht over de stad. Een echte aanrader dus. Let wel goed op als je eenmaal op de daken staat. Er zijn namelijk installaties op de randen van het dak bevestigt met stroom erop. Deze zijn er om vogels af te schrikken.

Diverse markten in Barcelona

Barcelona staat ook bekend om zijn vele markten. Op de markten van Barcelona zijn veelal lokale producten te verkrijgen.

La Boqueria

De grootste markt in Barcelona is La Boqueria. De markt ligt zeer centraal in Barcelona en handelaren verkopen voornamelijk voedsel. Denk hierbij aan vele soorten vis (levend en wel), groente en fruit en vlees. 

Serrano ham is een bekende Spaanse ham die ook in Nederland verkrijgbaar is. Maar ook andere soorten ham zijn hier te koop, die minder bekend zijn in Nederland, zoals bellota ham of pata negra ham. Deze soorten zijn zeker het proberen waard. De markt is vrijwel de hele dag open.

Santa Caterina

Deze markt ligt vlakbij de bovenstaande markt (La Boqueria). De markt is iets kleiner en verkoopt ook voornamelijk vis, groente en fruit en vlees. De markt is vooral speciaal omdat het een kleurrijk golvend dak heeft. De Santa Caterina is daarom een unieke markt in Barcelona. 

De openingstijden variëren sterk per dag en deze markt is vaak niet tot laat open. Meestal sluit het ergens in het begin van de middag. Het is daarom raadzaam om hier in de ochtend heen te gaan.

Marcet dels Encants

Marcet dels Encants is een markt met allerlei tweedehands spullen. De markt is open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag.

Parken in Barcelona

Barcelona is in het bezit van een aantal mooie (natuur)parken. Veelal Aziatische toeristen zijn hier te bekennen.

hotel Barcelona

Park Guëll

Het meeste bekende park van Barcelona is toch wel Park Guëll. Dit park is ook door architect Antoni Gaudi ontworpen net als de beroemde kathedraal (De Sagrada Família). Het park is ruim 15 hectare groot en heeft onder meer een hoop dichte pijnbossen, lanen met palmen en een enorm plein. 

Het park geeft een geweldig uitzicht over de stad en is daarom zeker de moeite waard om te bezoeken. Er zijn wel tal van verkopers die je van alles willen verkopen. Er staan veel verkopers met lokale artikelen, water of zelfs kunstenaars die snel een tekening van je willen maken. 

Laatstgenoemde kan nog wel een leuke ervaring zijn: het is niet duur en je hebt een klein portret van jezelf voor een paar euro.

Parc de la Ciutadella

Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona. De opening van het park was in 1888 en het park is voornamelijk populair bij de inwoners van de stad. Het park is ongeveer twee keer zo groot als Park Guëll en daarom goed voor uren plezier. Ook in dit park heeft Antoni Gaudí een bijdrage. De architect heeft enkele fonteinen mede ontworpen samen met de architect Jean Forestier (een Fransman).

Parc Zoologic de Barcelona

Parc Zoologic de Barcelona is een dierentuin en park in één. Het park is ruim 10 hectare groot en er lopen tot wel 7500 dieren rond. Denk hierbij aan rode flamingo’s, reptielen en roofvogels. Het park staat bekend om de prachtige planten in combinatie met het grote aantal dieren.

Montjuïc

Nabij de haven van Barcelona vind je de Montjuïc. De Montjuïc is een soort heuvel met diverse bezienswaardigheden. Zo kun je het Olympisch stadion bekijken, de Magische Fontein, het Nationale museum, de telecommunicatietoren van Montjuïc, het Kasteel van Montjuïc en de unieke tuinen van Jardi Botanic. 

De Magische Fontein is veruit het bekendse van Montjuïc. De enorme, centraal gelegen fontein is vooral mooi in de avond. Verscheidene lichten gaan branden wat het een waar spektakel maakt. Ieder jaar vindt er eind september een feest plaats bij deze fontein. Er wordt veel vuurwerk afgestoken en er wordt muziek afgespeeld.

Serra de Collserola

Serra de Collserola is een enorm park met als hoogste punt de heuvel Tibidabo. Dit punt bereikt maar liefst 512 meter.

Casa Milà

Casa Milà is een bouwwerk dat tevens gebouwd is door Antoni Gaudí. Men ziet het als een van zijn bekendste werken. Na het betalen van de entree krijg je een koptelefoon met informatie over het museum en de bouwwerken. De informatie is helaas niet in het Nederlands, maar wel in het Engels. Bovenop het gebouw heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Plaça Reial

Plaça Reial is een vierkant plein en ligt naast La Rambla en wordt gezien als een ware toeristenattractie. Voornamelijk ’s nachts komen hier veel toeristen een hapje eten. Er zijn diverse goede restaurants en er zijn een aantal bekende nachtclubs te vinden (Sidecar, Jamboree en Karma). Het plein is in de 19e eeuw ontworpen door Francsesc Daniel Molina i Casmajó.

Strand van Barcelona

Barcelona wordt gezien als een van de beste strandsteden ter wereld. Nabij het centrum ligt een enorm strand van wel 4 kilometer lang. Ideaal voor toeristen die zowel een mooie stad willen bekijken als lekker willen genieten van de zon. Het stand is ook nog eens ideaal te bereiken met de metro.

Goedkope hotels Barcelona

Hotels in Barcelona

Barcelona kent een grote verscheidenheid aan fantastische hotels, in alle prijsklassen en niveaus. Design en service zijn de belangrijkste kenmerken van een hotel in Barcelona. Hotels in de straten rond La Rambla en de Plaça de Catalunya hanteren gemiddeld de hoogste prijzen en uiteraard zijn de hotels aan het strand ook niet echt goedkoop. 

Heb je iets minder te besteden, dan kun je kiezen voor een voordeliger driesterrenhotel iets buiten het centrum. Barcelona heeft een heel uitgebreid en modern metrosysteem, waarmee je vanaf (bijna) iedere locatie zo in het centrum bent!

 

Bekijk deal