Goedkope vakantie boeken

In Krakau vind je alle elementen voor een memorabele stedentrip!

In Krakau vind je alle elementen voor een memorabele stedentrip!
€138

Bekijk deal

Heb je wel eens van Krakau als vakantiebestemming gehoord? Nee? Jammer! Want deze voormalige Poolse hoofdstad is een echte aanrader wat betreft stedentrips. Ga zelf op ontdekking uit in deze stad voor maar €138 per persoon, inclusief vlucht en hotel. Bij terugkomst ga jij je vrienden en familie zeker overhalen om deze trip ook te boeken.

Krakau is een echte studentenstad en is bijna geheel ongeschonden de Tweede Wereldoorlog doorgekomen. De oudste nog bestaande gebouwen stammen uit het begin van de 13e eeuw. Daaromheen heeft de stad zich in de loop der jaren uitgebreid, waardoor het straatbeeld wordt bepaald door de diverse bouwstijlen. Gebouwen uit de Renaissance zijn het meest vertegenwoordigd, waardoor de stad een rijke sfeer uitstraalt.

Centraal in de historische binnenstad ligt het grootste marktplein van Europa: het levendige, middeleeuwse Rynek Glówny. Hier vind je de beroemde Lakenhallen en vele gezellige cafés en restaurants. Een van de must-sees als je in Krakau bent, is het kasteel op de heuvel Wawel. Dit was vroeger de koninklijke residentie en de eerste bebouwing stamt uit de 11e eeuw! Als je toch al op de heuvel bent, kun je meteen de Drakengrot bezichtigen. Het verhaal gaat dat daar in de Middeleeuwen een draak woonde die elke dag gevoerd werd met vee (schapen en varkens). Koning Krak beloofde dat diegene die de draak zou verslaan met zijn dochter mocht trouwen. De schoenmaker Skuba durfde het aan. Hij slachtte een schaap, vulde dat met zwavel en naaide het weer dicht. De draak at dit schaap, vloog in brand en sprong in de rivier.

Een bezoek aan de Joodse wijk Kazimierz hoort ook op het lijstje te staan van de Krakau-bezoeker. De gezellige kleine cafés, galeries en antiekwinkeltjes, de geplaveide straatjes met statige gebouwen en het historische karakter maken deze wijk tot wat hij is: bijna magisch. En zoals je al eerder las, is Krakau ook een echte studentenstad. Zij zijn vooral te vinden in historische huizen en de meer dan 200 kelders, die zijn omgebouwd tot kroegjes en discotheken. Genoeg input dus voor een memorabele trip!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Brussel
Luchtvaartmaatschappij: Brussels Airlines
Tussenstop: Nee
Prijs: €138 per persoon (vlucht en verblijf)

Bekijk deal