Goedkope vakantie boeken

Eten, ontspannen en sightseeing in Lissabon

Eten, ontspannen en sightseeing in Lissabon
€126

Bekijk deal

We hebben er weer een hoor, een mega goedkope stedentrip! Want voor € 126 per persoon vlieg je op en neer naar Lissabon (Portugal) en verblijf je 2 dagen in Hotel Corinthia Lisboa. Koopje!

Hotel Corinthia Lisboa is pas geleden gerenoveerd en ziet er echt superdeluxe uit. Grote, zachte bedden, een strakke en toch sfeervolle vormgeving, een wellnesscenter, een rustig ingerichte ontbijtzaal. Je komt na deze stedentrip niet alleen terug met veel mooie herinneringen aan Lissabon, maar je voelt je ook totaal uitgerust. Kan niet beter!

In Lissabon zijn de kleurrijke huizentegen de heuvels opgebouwd, wat zorgt voor een prachtig uitzicht met typische Portugese architectuur. Net zoals veel steden op het Iberisch Schiereiland, kent Lissabon een rijke historie. Door de vele overheersers zijn er superveel mooie gebouwen bewaard gebleven en is er veel te zien en toe doen. Ik heb alvast wat uitgezocht om op je to-do-lijstje te zetten:

Vanuit Portugal vertrokken heel wat ontdekkingsreizigers, waaronder Vasco de Gama. Zijn graf kan je nog steeds bezoeken, in het klooster Mosteiro dos Jeronimos.

Baixa Pombalina, de 'benedenstad', is het centrum van Lissabon. Hier bevindt zich het Rossio, al eeuwen het belangrijkste plein van de stad. Als je wat verder loopt, kom je uit bij het aan de rivier de Taag gelegen Praça do Comércio. Hier bevond zich, totdat Portugal in 1910 een republiek werd, de koninklijke residentie.

Ten oosten van het centrum ligt Alfama, een oude volkswijk. Met zijn vele steile straatjes, trappen en steegjes is het een belangrijke bezienswaardigheid en garantie voor mooie foto's. Dwars door de wijk kronkelt Tramlijn 28, waarop zeer oud trammaterieel rijdt. Deze tramlijn wordt veel door toeristen gebruikt, maar is ook nog steeds belangrijk voor de ontsluiting van de wijk. De bekendste en oudste kerk van de stad, de Kathedraal van Lissabon, is hier ook te vinden.

En natuurlijk staat een bezoek aan Portugal gelijk aan lekker eten. Omdat het land aan zee ligt, is vis een van de belangrijkste ingrediënten. Van Bacalhau, gezouten kabeljauw, wordt gezegd dat het de basis is voor 365 recepten. Eén voor elke dag van het jaar. Wil je echt iets authentieks proeven? Bestel dan bacalhau á bras. Dit is roerei met aardappelen, gezouten kabeljauw en uien. Bestel er een lekker Portugees wijntje bij, neem plaats op een terrasje, geniet van de lentezon op je gezicht en doe verder even helemaal niets. Heerlijk!

Dit zijn de details:

Reisperiode: 2 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Vueling (heen), easyJet (terug)
Tussenstop: Nee
Prijs: €126 per persoon

Bekijk deal