Goedkope vakantie boeken

Tips voor een stedentrip Malmö

Tips voor een stedentrip Malmö
Stedentrip Malmö Tips en Inspiratie

Bekijk deal

Malmö is een grote universiteitsstad en haar bruisende leven zit vol leuke dingen om te zien en te doen. Van de charmante hoofdpleinen, tot de bloeiende parken met hun terrasjes en universiteitsfeer, deze stad heeft voor elk wat wils. 

Zweden is een prachtig land waar veel te zien en te ontdekken valt. Niet voor niets voeken veel mensen een fly drive Zweden om zo de ongerepte natuur en de mooie steden te ontdekken.

Stap terug in de tijd in musea zoals Kronan: Maritiem Museum dat de historische scheepvaartroutes onderzoekt die ooit Malmö met havens in heel Europa verbonden.

Malmö

Fascinerende kunst wacht op je in Konserthuset Malmö; snuif wat cultuur op in het Deense Textielmuseum of laat je imponeren door de grootste kerk, Mariakyrkan (13de eeuw). Wat je interesses ook mogen zijn, er is geen grens aan wat je hier kunt ontdekken.

Rijke geschiedenis en cultuur

Malmö is een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis en cultuur. Ga de natuur verkennen op een van de vele natuurwandelingen of verken het kasteelterrein dat een scala aan musea herbergt, zoals Het Nobelmuseum en Stadsmuseum Malmo Skansen. 

Ontspan in harmonie met de natuur door te loungen langs een van Malmö's grachten, omgeven door de levendige parken.

Deze politieke en economische hotspot herbergt een bonte verzameling culturen en tradities, met een eclectische bevolking die zich in het schilderachtige stadscentrum vermengt. 

Malmö is misschien niet Stockholm - maar wat het aan grootte mist, maakt het goed met zijn centrale ligging! Avonturiers zijn niet aan grenzen gebonden als ze dit piepkleine wonderland van de Scandinavische keuken verkennen.

Malmö is inderdaad een stad die het ontdekken waard is, met zijn prachtig bewaard gebleven centrum in middeleeuwse stijl en modernistische Zweedse gebouwen. De oude stad zit boordevol charmante restaurants, bars en cafés.

Kortom: er staat enorm veel voor je klaar om te ontdekken in deze bijzondere stad – en wij hebben alvast een aantal van de belangrijkste hoogtepunten voor je op een rij gezet!

Malmö

Folketspark

Het Folketspark is een prachtig park in het centrum van de stad. Met vijvers en minigolf is het een openluchtbestemming voor iedereen die graag ontspant en de sereniteit van de natuur in zich opneemt. Stop er voor ijs en koffie als je een pauze nodig hebt.

Het Folketspark is een centrum voor ontspanning, gezelligheid en actieve recreatie. Vijftien hectare land zijn rijp voor mogelijkheden om je lichaam te verkennen tijdens de zomer- of wintermaanden. 

Populaire attracties zijn o.a. midgetgolf, cafés in de mooie groene omgeving met vijvers in overvloed... vlak bij het Centraal Station van Malmö!

Folketspark is de perfecte plek om een zaterdagmiddag door te brengen. Je zult nooit meer weg willen als je eenmaal de kakelverse speeltuin en groene zones vol vijvers en miniatuurdieren gezien hebt! Want wat is er nu mooier dan tijd met je gezin in de buitenlucht door te brengen?

Stortorget

Stortorget, Malmö's grootste plein, is de bakermat van de handel in de stad. Gelegen tussen Fria Hamnen en Hjälmare Doup gedijt de handel er op de dagelijkse gang van zaken. 

Het bruisende verkeer houdt dit gebied levendig naast al zijn winkels en bedrijfjes die bezoekers verleiden hun waren te kopen; het is een opwindende sfeer voor de komende weken. Vlakbij vind je ook de Residentie van de Gouverneur van de provincie Skåne - een schitterend regeringsgebouw uit 1607 met prachtige kenmerken.

Malmö

Op het oudste en grootste plein van de stad staat het grote standbeeld van Koning Karl te paard. Het werd 150 jaar geleden aan de stad geschonken als geschenk van Noorwegen voor de hulp bij hun burgeroorlog. 

Maak een wandeling door Stortorget en bekijk het stadhuis met zijn uitgesproken Hollandse renaissance architectuur en verzorgde terrein, samen met veel andere overheidsgebouwen zoals de gouverneurswoning van de provincie Skåne uit de jaren 1600. Tegenwoordig verzamelen de plaatselijke bewoners zich bij deze historische bezienswaardigheid, net als sinds 1540 toen het begon!

Slottsträdgården

Prachtig ontworpen en onberispelijk onderhouden is Slottsträdgården een juweeltje in het hart van Malmö. Na een verkenning van het hectaren grote Kungsparken (Het Koningspark), met zacht gras en schommels waar kinderen van kunnen genieten, kan je gezin het nabijgelegen Natuurhistorisch Museum of het Theatergebouw verkennen. 

Je kunt ook een mooie wandeling maken door dit idyllische park - dat het oudste van Zweden is. De exclusieve en schilderachtige nieuwe tuin in het centrum van Malmö bereik je via een kleinere brug vanuit Kungsparken. Hoogtepunten zijn de kasteelmolen en de seizoensbeplanting, waaronder groenten en kleurrijke bloemen als tulpen, primula's en zoete erwten. Mis ook niet het beeld Pegasus van Carl Milles, een van de beroemdste beeldhouwers ter wereld.

In Slottsträdgården (De Paleistuin) vind je mooie planten, kleurrijke bloemen, schaduwrijke bomen met bankjes om vogels te kijken of gewoon te ontspannen met een boek. Gezinnen kunnen picknicken op dekens die over de gazons verspreid liggen, terwijl kinderen spelen in de grote speeltuin die verspreid ligt rond lelievijvers.

Ontwerpcentrum Malmö

Als je op zoek bent naar de coolste Scandinavische ontwerpen, hoef je niet verder te zoeken dan het bekende Design Centre Malmö. Het centrum organiseert tentoonstellingen over van alles, van mode tot aardewerk, en heeft als missie om duurzaamheid en gezondheid te bevorderen door middel van creativiteit. 

In het kader van deze missie heeft het de laatste decennia ook meer dan duizend extra tentoonstellingen georganiseerd. Als je even wilt pauzeren is er een café ter plekke of bekijk wat andere Zweedse lekkernijen in de winkel.

Het centrum is een van de weinige plaatsen in Scandinavië die internationale architecten, ontwerpers en bouwvakkers aantrekt. Het centrum is vermaard om zijn ruime keuze aan tentoonstellingen, lezingen en workshops over architectuur en vormgeving en is een knooppunt geworden voor zowel professionals als liefhebbers. 

Malmö

Malmö-kasteel

Het beste van de Scandinavische cultuur vind je in Kasteel Malmö. Ontdek het uitgebreide aanbod van tentoonstellingen en exposities, van Deense mode tot Romeinse geschiedenis. Ga zeker op onderzoek uit naar wat anderen gemist hebben - zoals het aquarium en de dierentuin die achter de slotgracht leven.

Dit prachtige kasteel is het perfecte dagje uit voor liefhebbers van geschiedenis en alles wat spannend is. Je kunt er musea bezoeken, een aquarium of een dierentuin bekijken, genieten van allerlei tentoonstellingen van beeldende kunst tot bierbrouwen, en zelfs het leven ervaren zoals het in de middeleeuwen was!

Laat je meenemen op een rondleiding door dit prachtig bewerkte bouwwerk en je iets leren over de Deense geschiedenis. Het kasteel van Malmö werd gebouwd in de 16de eeuw, met binnenin een grote verscheidenheid aan musea die plaatsen uit heel Denemarken en zijn inwoners laten zien.

Moderna

Het Museum van het Modernisme is een nieuwe aanwinst in Malmö, waar enkele grote stukken uit de kunststroming te zien zijn, en waar ook seminars en cursussen gegeven worden voor wie zich in moderne kunst wil verdiepen. 

Met een prachtig ontwerp dat afwijkt van de doorsnee museumstandaard, zijn de tentoongestelde voorwerpen in het piepkleine museum de moeite waard om even te bekijken voor je verder gaat om een ander deel van het pittoreske Malmö te verkennen.

Hedendaagse kunstwerken

Moderna is een museum voor moderne en hedendaagse kunstwerken, met installaties voor film, fotografie, design en schilderijen. Na een rondleiding door de tentoonstellingen kun je je onderdompelen in een installatie die je verbeelding inspireert of misschien gewoon wat foto's nemen. Van kale muren tot filmschermen die video's afspelen over Malmö's stadsgeschiedenis, elke ruimte biedt nieuwe inzichten in de kunst van deze bruisende stad!

Lilla Torga

Wil je de geschiedenis van dichtbij meemaken zonder het centrum van de stad te hoeven verlaten? Kom dan gezellig winkelen bij Lilla Torga. Alle winkels liggen in het hart van Stockholm's kleinste plein. 

Form Designcenter

Van slagers en bakkers die hun waren verkopen vanuit tijdelijke hutjes, tot de prachtig gerestaureerde Hedmanska Gården waarin een van de meest gewaardeerde kunstorganisaties van Zweden - Form Designcenter - is Lilla Torga al meer dan 400 jaar een bruisende marktplaats.

Lilla Torga is een levendige bestemming voor alle leeftijden. Jong en oud kunnen samen genieten van wat quality time door de vele restaurants, cafés en winkels te verkennen die er te vinden zijn. Dineer al-fresco met een zoet zomers hapje van een van de verkopers of ga in een van de beroemde open parken van de stad zitten om met vrienden te lunchen terwijl je het landschap in je opneemt!

Lilla Torga is de kleinere buur van Stortorget, het centrale plein, en werd iets later aangelegd. In de 17de eeuw was dit een plaats voor de stedelingen om hun inkopen te doen, met slagers en bakkers in tijdelijke hutten aan weerszijden van waar eens Ehrnérska Konditorej stond. 

Aan één kant tussen deze gebouwen staat nog steeds een gebouw uit 1707 waarin nu restaurant Lilla Egene is gevestigd. Een houten vakwerkhuis aan de westkant stamt uit die eerste jaren van de goede bouw in Örebro, net als twee mooie huizen met iconische houten kozijnen.

Pildammsparken

Pildammsparken, een rustig en gezellig hoekje van de stad dat vaak over het hoofd gezien wordt, is een perfect moment om in contact te komen met de natuur.

Malmö

Het ligt vrij dichtbij zodat je er vanuit het centrum van Malmö maar 20 minuten te voet over doet, en met veel bezienswaardigheden zoals de watertoren die je kunt zien als hij 's avonds verlicht is - is dit een plek die de moeite waard is om te bekijken!

De Tallriken biedt zowel bij zonlicht als 's nachts een adembenemend uitzicht - maar het gaat niet alleen om wat je er ziet - door een van Malmö's vele wandelroutes te volgen, kun je ook genieten van enkele schitterende bezienswaardigheden, waaronder de flora en fauna langs het meer. Pildammsparken is een mooie rustgevende ontsnapping aan het drukke stadsleven, dus neem tijd voor de natuur tijdens je bezoek aan Malmö!

De kasteeltuin

Het rustige Slottsträdgården is een juweeltje in het hart van Malmö- er zijn tuinen om te verkennen, evenementen om bij te wonen, en zelfs een van de laatste windmolens van Zweden - allemaal in een oase vlak naast het grote kasteel.

Van kleurrijke kruiden voor je moestuin tot zeldzame bloemen die alleen in de zomerzon bloeien, je vindt hier altijd wel iets bijzonders. Je kunt de bloemenmarkt elk moment tussen april en oktober verkennen met verse producten, ambachtelijke waren, stof tot nadenken voor de thuisblijvers - of gewoon de lekkere koffie proeven die door vrijwilligers wordt gebrouwen.

Slottsträdgården is een betrekkelijk nieuw initiatief, geworteld in biologische groeimethoden en cyclisch denken. Hun bloemen- en kruidentuinen zijn allemaal gethematiseerd met levendige kleuren om bezoekers met zin voor het delicate aan te trekken.

Het park ligt even ten westen van het kasteel van Malmö, grenzend aan de slotgracht - het is een perfecte plek voor jonge fantasieën die houden van sieraden maken of kunstworkshops. In Slottsträdgården vinden ook seizoensgebonden evenementen plaats, zoals oogstfeesten en zelfs de prestigieuze jaarlijkse Malmö Flower Show die in juni plaatsvindt.

Kungsparken

Kungsparken, een prachtig park gelegen in de stad. In het begin van de 19de eeuw fungeerde het als verdedigingswerk, tot het kasteel overbodig werd als verdedigingswerk en heringericht werd als tuin in Engelse stijl. Er zijn 120 boomsoorten uit drie werelddelen te ontdekken, een elegante centrale fontein te bewonderen, en brede geplaveide paden langs het kanaal waarmee je op je gemak langs romantische tuinen en majestueuze bomen kunt kuieren.

Waar drie continenten elkaar ontmoeten in een rustige, maar verfijnde tuin. Waar de koude Noordse mist de Mediterrane zon ontmoet om je een exquise leefruimte te brengen met een Engels ontwerp, gecentreerd rond een adembenemende fontein. Waar weelderige groenheid al je zintuigen omhult zonder je idealen voor schoonheid en uitzonderlijkheid los te laten.

Malmö

Kungsparken is vooral beroemd om zijn vredige sfeer en verfijnd landschap in Engelse stijl. Langs het kanaal liggen elegante paden waar je rustig langs de gestructureerde tuin kunt wandelen of verfrissing kunt zoeken bij hun centrale fontein. Naast de natuurstenen Grottan staat een fontein met Noors mythologisch thema, die bezoekers uitnodigt in zijn romantische schoonheid.

Sint-Pieterskerk

De Sint-Pieterskerk bezit een verscheidenheid aan fascinerende architectuur van de 14de eeuw tot de 20ste. Het imposante bakstenen gotische gebouw biedt bezoekers indrukwekkende houten altaarstukken en prachtige plafondschilderingen die ooit elders in de kerk muren en plafonds versierden voor ze werden gewit.

In deze historische bezienswaardigheid worden vaak live concerten gegeven met muziek van componisten die ofwel lid van de gemeente waren, of instrumenten bespeelden in de eredienst.

Voor een fascinerende reis door Malmö's verleden terwijl je je zintuigen verwent met beelden, geluiden en geuren - vooral als je je tussen buitenaardse zuilen van zandsteen bevindt in Engla Tydinget (de Stenen Hof) - ga je naar de Sint-Pieterskerk.

Stadsbibliotheek van Malmö

De nieuwe bibliotheek ligt pal aan het water, zodat je het gevoel hebt dat je deel uitmaakt van het creatieve gewoel van Malmö. Met een onbevangen aanpak die put uit zowel creatief denken als traditionele ideeën over wat bibliotheken zouden moeten zijn, heeft deze nieuw gebouwde schat voor iedereen iets anders in petto binnen deze spiegelende bakstenen.

De stadsbibliotheek van Malmö is een modern gebouw dat gebouwd is om de stad een hypermoderne bibliotheek te bieden. Met een ruime lobby en grote ramen biedt dit bouwwerk een vernieuwende ruimte om comfortabel door boeken te bladeren.

Ribersborgsstranden

De Ribersborgsstranden vormen Malmö's hoofdstrand. Het goudkleurige zand mag dan veel door toeristen bezocht worden, toch slaagt het erin aan het drukke gevoel te ontsnappen. Je kunt genieten van kleinere golven aan het ondiepe uiteinde van het strand of meer rumoer vinden beneden bij de pier waar het openluchtzwembad Ribban ligt. 

Dwalend door de ansichtkaartstraatjes kom je zowel 's zomers als 's winters onvermijdelijk terug voor een verfrissende duik - niet alleen omdat het een prachtig uitzicht over Malmö uit de verte oplevert, maar ook omdat zwemmen er een totaal andere ervaring biedt dan op welke andere plek hier in de buurt ook.

Het heeft fijne zandstranden, openluchtzwembaden, en schilderachtige uitzichten op de Turning Torso. In de zomer zijn er badmeesters gestationeerd om je veilig te houden tijdens het zwemmen of fietsen langs dit aantrekkelijke stuk kustlijn. De pier van het Ribersborg Zwembad is een instituut in Malmö met een klassieke ouderwetse sfeer van gerestaureerde 19de eeuwse oorsprong.

Of je nu kiest voor wandelen, zwemmen, vliegeren of gewoon lekker luieren op het zand van Ribersborgsstranden is aan jou. Het ligt bij een van Malmö's meest iconische monumenten en heeft ook een openluchtzwembad voor wat verfrissend winterzwemmen. Kom hier genieten van je pauze in de stad!

Malmö

Katrinetorp

Van Katrinetorp wordt gezegd dat het een van de mooiste landgoederen van Zweden is. Bij koninklijk besluit uitgeroepen tot nationaal monument, werd het bijna 200 jaar geleden gebouwd voor een aristocratische Zweedse familie. Tegenwoordig is het landgoed zorgvuldig gerestaureerd en goed bewaard gebleven. Het biedt het hele jaar door culturele evenementen, eetfestivals en andere openbare bijeenkomsten voor bezoekers die het lang vervlogen leven op zijn rijpst willen ervaren.

Kruip naar een van de drie grote open haarden van het huis en geniet van het uitzicht op zowel de woonkamer als de eetkamer, die zijn ingericht voor grote diners of gezellige winteravonden voor een knapperend haardvuur. Maak een tocht door eeuwen geschiedenis en bekijk de speciale kamers die het gebouw rijk is. Alleen al de tuinen zijn een bezoek waard: wandel over rijke groene gazons of weelderige bloemperken.

Het is een schilderachtig en heilzaam leven voor mensen van alle leeftijden. Kinderen zijn dol op het hondenpark, de hobbyboerderij, en de weidse weiden om te verkennen, terwijl ouders kunnen verdwalen in de ambachtelijke winkels van Katrine Village of live muziek kunnen beluisteren op hun buitenpodium. Wat je behoeften ook mogen zijn, je vindt er meer dan genoeg van in Katrinetorp!

Stedentrip Malmö boeken

Als je een stedentrip naar Malmö wilt boeken dan heb je een ruime keuze aan verschillende goede aanbiedingen. Alle grote reisorganisaties bieden het hele jaar door goedkope stedentrips naar Malmö aan.

Bekijk deal