Goedkope vakantie boeken

Spotgoedkoop naar de Stad der Liefde: Parijs

Spotgoedkoop naar de Stad der Liefde: Parijs
€128

Bekijk deal

Parijs; de stad der liefde. Kunnen jullie wel een romantisch weekendje gebruiken? Dan komt deze deal als geroepen! Voor €128 per persoon kun je namelijk 3 dagen naar Parijs! Inclusief verblijf in Hotel de la Jatte met ontbijt en een retourtje met de trein!

Hotel de la Jatte in Parijs is een mooi, budgetvriendelijk driesterrenhotel. Het hotel ligt op een unieke locatie op één van de eilandjes in de Seine en combineert comfort met een modere stijl. Het hotel bestaat uit 71 modern ingerichte kamers met onder andere gratis wifi, 24-uurs receptie, lounge en een bar. Je kunt hier na een avondje in de stad dus ook nog middenin de nacht naar binnen, of je drinkt nog een afzakkertje. Op het Ile de la Jatte vind je diverse gezellige restaurantjes aan de Seine. Met het openbaar vervoer ben je snel in het centrum van Parijs: op ca. 15 minuten lopen bevindt zich het metrostation van Pont de Neuilly (lijn 1) en Pont de Levallois-Bécon (lijn 3). Vanaf de nabije bushaltes vertrekken de lijnen 82, 93, 163 en 164.

Eenmaal in het centrum aangekomen, is er eigenlijk te veel keus om te doen en te zien. Wat een lijst aan monumenten en bezienswaardigheden heeft Parijs! Ga je voor de Eiffeltoren, de Arce de Triomphe, Palais du Luxembourg, Hôtel de Ville, de Notre-Dame, de Sacré Coeur, het Louvre, Musée d'Orsay, Place de la Concorde, Place Vendôme, Jardin du Luxembourg, de Tuilerieën of Montmartre? En dit is nog maar een lijstje met de allerberoemdste plekken in Parijs. Want er is nog zoveel meer om te doen! Je kunt er heerlijk wandelen langs de Seine en haar vele bruggen oversteken en bewonderen, genieten van de Franse keuken in de vele restaurants, het is dé modehoofdstad van de wereld...

Parijs is al heel lang een belangrijke en grote stad. Dat begon ongeveer in de 10e eeuw, toen de Notre Dame en een aantal abdijen werden gebouwd. Het was toen een van de belangrijkste steden van Frankrijk en daarnaast een belangrijke plaats voor het christendom. Vanaf de 13e eeuw is het bij uitstek ook een stad waar onderwijs, kunst en recreatie hoog in het vaandel staan. Maar het gebied dat nu Parijs is, werd al voor de Christelijke jaartelling bewoond. Niet zo gek dus dat deze plek is uitgegroeid tot een van de wereldsteden! En door het immense aanbod van vertier (van theatervoorstellingen tot knusse cafeetjes en heerijk geurende bakkerijen) in combinatie met de prachtige architectuur en de parken waar je zo lang doorheen kunt dwalen, is het met recht de stad der liefde te noemen!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 3 dagen
Station: Amsterdam Centraal – Paris Nord
Trein: Thalys
Overstappen: Nee
Prijs: €128 per persoon

Bekijk deal