Goedkope vakantie boeken

De citytrip der citytrips: Rome

De citytrip der citytrips: Rome
€269

Bekijk deal

La Bella Roma. Als ik denk aan een citytrip, dan denk ik aan Rome. En nu kan ook jij de ultieme citytrip boeken voor maar €269 per persoon! En dat is dus inclusief vlucht én verblijf in hotel Galileo.

Helemaal ideaal is dat dit hotel heel centraal gelegen is. In een wandeling van amper 15 minuten ben je op het beroemde Piazza della Repubblica en de Via Nazionale. Maar ook de Thermen van Diocletianus, Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van de Engelen en van de Martelaren en de Basiliek van Santa Maria Maggiore zijn op loopafstand. En als je dan toch in Rome bent, kun je ook wel even langs het Colloseum, de Trevifontien, het Piazza Navona, de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum.... moet ik nog even doorgaan? Eigenlijk zijn 3 dagen in Rome véél te weinig!

Omdat je zoveel moet zien in 3 dagen, is het een goed idee om een pasje te scoren waarmee je onbeperkt gebruikt kunt maken van het openbaar vervoer. Zo bespaar je jezelf heel wat blaren! Een hele dag reizen kost je €6 en voor 3 dagen ben je €16,50 kwijt. Ideaal toch?

Ook nog even wat leuke feitjes over Rome, zodat je deze deal niet meer weigeren: Rome is de hoofdstad van Italië. De stad heeft ca. 2,8 miljoen inwoners en is daarmee de grootste stad van Italië. Door de stad stromen de rivieren de Tiber en de Aniene. De geschiedenis van Rome gaat ruim 2700 jaar terug waarin de stad zich heeft ontwikkeld als een van de belangrijkste steden van de westerse cultuur. Het was de hoofdstad van het Romeinse Koninkrijk, de Romeinse Republiek en het Romeinse Keizerrijk. Sinds 1871 is Rome de hoofdstad van Italië. Rome is ook de zetel van de paus, die het gezag voert over de dwergstaat Vaticaanstad, een enclave binnen de stad Rome (vanuit het hotel goed bereikbaar vanaf het naastgelegen station).

Dit zijn de details:
Reisperiode: 3 dagen
Luchthaven: Rotterdam The Hague Airport
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €269 per persoon (verblijf en retourvlucht)

Bekijk deal