Goedkope vakantie boeken

De 5 mooiste steden in Zuid-Spanje

De 5 mooiste steden in Zuid-Spanje
Stedentrip Andalusië

Bekijk deal

Als je op stedentrip in Zuid-Spanje wilt dan heb je de keuze uit prachtige steden. Andalusië zoals het gebied heet in Zuid-Spanje en 2 keer zo groot is als Nederland, heeft veel mooie en bijzondere steden. Sommige steden liggen aan de Costa del Sol. Wij hebben 5 steden in Andalusië voor je geselecteerd.

Málaga

De mooie havenstad Málaga is tevens de geboorteplaats van de bekende kunstenaar Pablo Picasso. Je vindt in de stad dan ook een Picasso museum met de werken van de bekende kunstenaar. Op de helling van de Gibralfaroberg staat het fort Alcazaba Málaga waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Verderop, bovenop de Gibralfaro berg, ligt het veertiende-eeuwse kasteel Castillo de Gibralfaro met zijn indrukwekkende verdedigingsmuren. Door zijn ligging heeft Castillo de Gibralfaro een fantastisch panoramisch uitzicht, wat natuurlijk uitstekend is voor het maken van mooie foto’s. Door hun ligging zijn deze twee bijzondere bezienswaardigheden goed te combineren.

;stedentrip Málaga

In het historische centrum van Málaga vind je het Romeinse theater Teatro Romano. In de zomer zijn er nog vaak voorstellingen bij te wonen in het theater. Het theater is gratis te bezoeken, dus zeker een bezoekje waard. In het centrum vind je tevens de schitterende kathedraal van Málaga. Tijdens het bouwproces van 200 jaar is er maar één toren afgebouwd. Om deze reden staat de kathedraal ook wel bekend als “La Manquita” wat eenarmige dame betekent. Als je meer wil weten over de geschiedenis van het stierenvechten is een bezoek aan Plaza de Toros de moeite waard. Bij deze arena zit ook een museum over stierenvechten genaamd Museo Taurino Antonio Ordóñez.

Bekijk deal

 

 

Sevilla

De prachtige stad Sevilla is de hoofdstad van de Spaanse regio Andalusië. Het Alcázar Real de Sevilla is een van de mooiste bezienswaardigheden van Andalusië. Dit koninklijk paleis is de oudste van Europa en kent veel verschillende stijlen door de verschillende bevolkingsgroepen die er hebben geleefd. Enkele delen van het paleis zijn open voor publiek. De architectuur is een ware lust voor het oog met onder andere Moorse en gotische bouwstijlen. Om alles te weten te komen over de rijke historie van het paleis kun je gebruik maken van een audiotour. Een wandeling door de paleistuinen mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek.

stedentrip Sevilla

De kathedraal van Sevilla is een van de andere hoofdattracties van Sevilla. De kathedraal heeft een indrukwekkende uitstraling met een gotische bouwstijl. In de buurt vind je de populaire, joodse wijk Santa Cruz. In deze wijk vind je ook de Giralda klokkentoren, welke symbool staat voor Sevilla. De klokkentoren telt maar liefst 25 klokken. De wijk beschikt over tal van gezellige restaurantjes en terrassen om te ontspannen tijdens de wandelingen door de wijk. Een bezoek aan het bekende Plaza de España mag tijdens je reis naar Sevilla ook niet ontbreken. Rondom het halfcirkelvormige plein vind je veel historische gebouwen. 

Bekijk deal

 

 

Granada

Granada is een stad waar de Spaanse en Moorse invloeden samenkomen. De bekendste bezienswaardigheid van Granada is het Alhambra. Dit indrukwekkende Moorse paleis ligt op een berg en kijkt uit over het Sierra Nevada gebergte. Met een bezoek aan het Alhambra kun je een dag vullen, gezien het uit meerdere gebouwen bestaat. Zo kun je de Nasrid paleizen en het fort Alcazaba bezoeken, en wandelen door de Generalife (paleistuinen). Moe van het wandelen en alle indrukken die je hebt opgedaan? Zoek, net als de sultans vroeger, een heerlijke rustplek in de schaduw in de paleistuinen.

stedentrip Granada

Aan de voet van de berg van de Alhambra ligt de Arabische wijk El Baícin waar ook prachtige Moorse bouwstijlen te bewonderen zijn. Het best bewaarde en oudste Arabische badhuis is El Bañuelo en vind je ook in deze wijk. Bij een bezoek aan Granada is een gratis bezoek aan dit mooie badhuis een echte aanrader. Voor meer prachtige architectuur kun je het centrum van Granada bezoeken. Hier staat de Cathedral de Granada waar je gotische, barokke en renaissance stijl terugvindt. 

Bekijk deal

 

 

Marbella

Door zijn aangename klimaat en ligging staat Marbella bekend als een heerlijke badplaats. Marbella leent zich dan ook uitstekend voor een heerlijke zonvakantie om even helemaal tot rust te komen. Ook de echte winkel-liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen met exclusieve merken en de grootste winkelketens. Om luxe schepen te bekijken kun je de sfeervolle haven Puerto Banús bezoeken. Dit is ook de plek die bekend staat om zijn luxe, met designerboetieks, glamoureuze feesten, luxe restaurants en reusachtige jachten.

Marbella

Als je niet komt voor de glamour en luxe, maar graag de cultuur van Marbella wil ervaren is een bezoek aan het oude centrum heel geschikt. In de smalle straatjes vind je leuke, lokale winkeltjes en tapasbarren. Bijna alle straatjes leiden naar het Plaza Naranjos. Dit is een schitterend, middeleeuws plein omgeven door sinaasappelbomen. Bewonder de fontein en het bijzondere stadhuis vanaf een terrasje onder het genot van een heerlijk glas wijn. Als je in Marbella bent mag een bezoekje aan het bronzen beeld van Salvador Dali natuurlijk niet ontbreken. De Arabische muur en overblijfselen van het kasteel kun je niet missen en zijn nog steeds erg indrukwekkend om te bezoeken. 

Bekijk deal

 

 

Córdoba

Aan de oevers van de Guadalquivir rivier vind je de mooie stad Córdoba. De lange, indrukwekkende brug Puente Romano over de Guadalquivir rivier is al een attractie op zich. Aan het einde van de brug ligt de stadspoort Puerta del Puente, welke ook wel bekend staat als de Arc de Triomphe van Córdoba. Aan de linkeroever staat de Torre de la Calahorra waarin je een museum vindt over de cultuur van Andalusië. De topattractie om te bezoeken in Córdoba is de Mezquita. Deze grote, Moorse moskee werd later omgebouwd tot kathedraal. Je kunt dit indrukwekkende gebouw herkennen aan zijn rood met witte bogen.

stedentrip Córdoba

In het historische centrum staat het Alcázar de los Reyes Cristianos, ofwel “het paleis van christelijke vorsten”. Het veertiende-eeuwse paleis is omgeven door prachtige tuinen en heeft een gemixte bouwstijl van Christelijke en Islamitische stijlen. In de joodse wijk Judería vind je de gratis te bezichtigen Sinagoga de Córdoba. Tijdens je wandeling door het oude centrum is een bezoek aan deze synagoge zeker een aanrader. Een andere indrukwekkende bezienswaardigheid zijn de ruïnes van de Templo Romano de Córdoba. De overgebleven zuilen geven een goede indruk van hoe de Romeinse tempel er vroeger uit heeft gezien. 

Bekijk deal