Goedkope vakantie boeken

Brussel, de stad voor een stedentrip!

Brussel, de stad voor een stedentrip!
2 dagen vanaf €35,-

Bekijk deal

Brussel, een bruisende hoofdstad met een enorme diversiteit aan ‘things to see & do’. En een leuke bijkomstigheid is, dat je er zo naar toe rijdt met de auto. Wij hebben weer een mooie aanbieding voor je. Zo hoeft een stedentrip Brussel dus helemaal niet zo kostbaar te zijn!

Wat moet je zeker zien en doen?

Een bezoek aan de Grote Markt mag absoluut niet ontbreken. Een prachtig plein met oude huizen in de barokstijl die staan op de UNESCO Heritage lijst, bovendien is het een van de mooiste pleinen van Europa. 

Dit plein was rond de 13e eeuw van origine een handelsplein en nu kun je onder het genot van een kopje koffie (of een echt Belgisch biertje) de schoonheid bewonderen vanaf een van de vele terrassen. In de zomermaanden vindt er dagelijks een bloemenmarkt plaats en worden er veel evenementen en concerten georganiseerd.

Wat ook niet mag ontbreken in het lijstje is ‘Hotel de Ville’, het stadhuis aan het plein van de Grote Markt. De schoonheid van het gebouw is te bewonderen middels een rondleiding!

stedentrip Brussel

Daarna snel door naar het Koninklijk Paleis (als de vlag op het gebouw wappert is de familie aanwezig), welke aan het Brusselse Park is gelegen. In de zomermaanden is het paleis open voor publiek.

De meest bekende inwoners

En dan heb je nog dat schattige kleine mannetje, ja die daar op het hoekje die al jaren achtereen last heeft van zijn hoge nood. Wist je trouwens dat er ook een vrouwelijk variant van bestaat? Namelijk Jeanneke Pis! Ze zit aan het einde van de doodlopende ‘Getrouwheidsgang’ en zit daar sinds 1985 met de bedoeling om meer publiek te trekken naar de straat! 

Maar terug naar Manneke Pis, die staat als sinds 1619 op de hoek van de Stroofstraat en Rue de L’Etuve. Zijn kledingkast liegt er niet om overigens, want voor elke speciale gelegenheid verandert hij van kostuum!  Zijn 760 outfits zijn te bekijken in het Brussels museum.

De Galeries St Hubert zijn zeer zeker ook de moeite waard om te gaan bekijken.  Dit prachtige gebouw met glazen dak bevindt zich in het stadscentrum, omringd met cafeetjes (voor een koffie of lunchstop), theaters en (luxe) winkels. Het gebouw stamt van 1847 en is een van de mooiste plekken om te bezoeken in Brussel.

Het Atomium

En dan hebben we natuurlijk ook nog het Atomium, gebouwd in 1958 en biedt een schitterend uitzicht op de stad. Elke ‘atoom’ is te bereiken met een roltrap/ lift en in het gebouw bevindt zich tevens een museum en een ruimte om speciale gelegenheden te vieren. Bezoek je Brussel in de zomer en houd je wel van een dosis adrenaline. Ga dan uit je dak met de ‘Death Ride’, een afdaling van meer dan 100 meter vanaf het hoogste punt van het Atomium.

De kathedraal

De Kathedraal van Saints Michel and Gudule is een prachtig bouwerk, vlak bij het Centraal Station van Brussel. Deze kerk is volledig toegewijd aan alle mannelijk en vrouwelijk heiligen van Brussel. Ze was gereed in de 15e eeuw, maar raakte (zwaar) beschadigd door een aanval van de Fransen in 1695.

Bekijk deal