Goedkope vakantie boeken

Stedentrip Florence: 10 handige Tips

Stedentrip Florence: 10 handige Tips
€233

Bekijk deal

Als je naar een prachtige stad in Italië wilt voor een stedentrip dan is Florence de bestemming waar je naar toe moet. Florence is de hoofdstad van de regio Toscane en op het gebied van cultuur een stad die je niet mag missen.

De stad waar bekende kunstenaars, wetenschappers, schrijvers en andere historische mensen hebben gewoond zoals Leonardo De Vinci en Michelangelo. Van Florence wordt wel eens gezegd dat het één groot openluchtmuseum is.

Wij helpen je op weg om de belangrijkste hotspots van Florence te bezoeken.

1. Basilica di Santa Maria del Fiore

Basilica di Santa Maria del Fiore


De Basilica di Santa Maria del Fiore oftewel de Duomo moet je gezien hebben als je in Florence bent. Nu kan je er eigenlijk ook niet omheen het is letterlijk het hoogtepunt van Florence. De koepel is goed te zien vanuit de hele stad. Je kunt de Duomo gratis bezoeken wat wel betekent dat je niet de enige bent die dit meesterwerk van binnen wil zien. Ga dus wat later op de dag naar de Basilica di Santa Maria del Fiore dat scheelt je een hoop tijd. Tijd die je beter aan andere dingen kunt besteden tijdens jouw stedentrip.

2. Uffizi

Uffizi


Een museum welke je echt niet mag overslaan als je in Florence bent is het Uffizi museum. In dit kolossale museum zijn veel meesterwerken van onder andere Michelangelo, Giotto, Simone Martini, Pierro della Francesca en Rembrandt van Rijn te bewonderen. 

Als je echt alle kunstwerken in het Uffizi wilt zien dan heb je een paar dagen nodig. Het is dan ook aan te raden om vooraf vast te bepalen welke kunstwerken je echt wilt bezichtigen. Door de enorme belangstelling voor dit museum is het behoorlijk druk bij de kassa’s, bestel je kaarten daarom vooraf online.

3. Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio wat voorheen het Palazzo della Signoria heette is gebouwd tussen 1298 en 1314. Tegenwoordig doet het Palazzo Vecchio dienst als museum en stadhuis. Kunstenaars als Vasari, Da Vinci en Michelangelo zijn de bekende namen van het Palazzo Vecchio. 

Palazzo Vecchio


Dan brown

Als je het boek Inferno van Dan Brown hebt gelezen dan weet je dat de schrijver enkele verwijzingen maakt naar werken welke te bezichtigen zijn in het Palazzo Vecchio. Eén daarvan is het dodenmasker van Dante.

4. Mercato di San Lorenzo

Als je buiten de musea en andere culturele bezienswaardigheden even wat anders wilt doen, dan zijn daar genoeg mogelijkheden voor in Florence. Wat dacht je van de Mercato di San Lorenzo. De markt waar je terecht kunt voor veel lederwaren en souvenirs. Bij het Mercato di San Lorenzo is ook de Mercato Centrale te vinden waar je terecht kunt voor verse vis, vlees, groente, brood, banket, kaas en allerlei lokale producten. 

Mercato di San Lorenzo

5. Ponte Vecchio

Heel erg bekend in Florence is de Ponte Vecchio. Deze brug met daarop winkels waar voornamelijk goudsmeden in gevestigd zijn. Vroeger waren er allemaal slagerijen gevestigd op de Ponte Vecchio. Door de stankoverlast moesten deze in de zestiende eeuw hun deuren sluiten. Boven de brug loopt de Vasari gang. Deze is destijds gebouwd om de Medici niet langs het normale volk te laten lopen. Je kunt deze gang ook bezoeken, je moet wel eerst een toegangskaart reserveren.

6. Uitzicht vanaf het Piazzale Michelangelo

Piazzale Michelangelo

Als je van het uitzicht over de hele stad wilt genieten dan moet je daarvoor wel eerst een stuk klimmen. Maar eenmaal boven zal dat ruimschoots goed gemaakt worden. Boven aan de Piazzale Michelangelo heb je uitzicht over de Duomo, de Palazzo Vecchio en de rivier de Arno. En als je toch in de buurt bent bezoek dan meteen één van de mooist Romaanse kerken van Italië, de San Miniato Al Monte. 

7. Winkelen in Florence

Winkelen in Florence

Even lekker winkelen in Florence? Ook dat is natuurlijk mogelijk in deze prachtige stad. Of je nu wilt winkelen bij de grote merken of de kleine boetiekjes in Florence kan je je hart ophalen als echte shopfanaat. 

Ga eens naar de Via de Tournabuoni wat al een bezienswaardigheid op zich is. Hier zijn alle grote dure kledingmerken te vinden en al liggen de prijzen misschien boven je budget, het is aan te raden toch even door deze straat te lopen. 

Als je het allemaal wat goedkoper wilt aanpakken dan is winkelen in de Via Calimala een aanrader. Deze winkelstraat ligt vlakbij het Duomo. Hier zijn de algemenere kledingwinkels te vinden zoals de Zara, Massimo Dutti en Luisa Via Roma. 

Boetiekjes in Florence

Als je liever in de kleinere boetiekjes winkelt als je in Florence bent dan doe je dat in de Via dei Calzaiuoli, Via del Corso en de Via dei Tavolini. Deze liggen vlakbij het Duomo. Je kunt hier overigens ook lekker eten bij één van de restaurantjes die hier gevestigd zijn.

Markten

Buiten de winkels en boetiekjes zijn er ook genoeg markten welke je kunt bezoeken tijdens jouw stedentrip in Florence. De Sant’Ambrogio is een markt waar je iedere dag behalve op zondag terecht kunt tot 14:00 uur. Op de Sant’Ambrogio markt staan kramen met etenswaren, kleding, antiek en bloemen.

markt Florence

Wil je naar een markt waar je veel leer kunt kopen dan is de San Lorenzo markt de ideale plek. Hier kun je ook terecht voor goedkopere kleding. 

8. Piazza di Santo Spirito

Het Piazza di Santo Spirito ligt in het centrum en het is omgeven door renaissance paleizen. Een heerlijke plek om wat te drinken of ergens wat te gaan eten in één van de restaurants. In de avond is het altijd gezellig druk op het Piazza di Santo Spirito, het is dan ook echt een plek om een lekker glas wijn te drinken als je in Florence bent. 

Piazza di Santo Spirito

9. Basiliek van Santo Spirito

Als je één van de mooiste renaissance kerken van Florence wilt zien dan is de Basiliek van Santo Spirito er één die je niet mag missen. Gebouwd in de 15e eeuw en ontworpen door architect Filippo Brunelleschi. Laat je niet afschrikken door de voorgevel van de basiliek deze ziet er nogal somber uit, als je eenmaal binnen bent dan zul je zien wat we bedoelen. Je kunt er onder andere het houten kruisbeeld van Michelangelo bewonderen, deze liet hij achter in 1492 als dank voor zijn verblijf. Hij kreeg hier de kans om de anatomie van de overledenen te bestuderen.

 

10. Ga erop uit

Als je naar Florence gaat kijk dan voordat je weg gaat welke bezienswaardigheden je echt wilt gaan zien. De stad is namelijk één groot museum en er zijn zoveel musea, mooie pleinen en plekken die je zou moeten zien. Het is verder aan te raden om vooraf al je tickets online te bestellen dat scheelt je een hoop wachten voor de kassa’s. Tijd die je zeker beter kunt gebruiken.

Bekijk deal