Goedkope vakantie boeken

Tips voor een stedentrip Madrid

Tips voor een stedentrip Madrid
Stedentrip Madrid

Bekijk deal

Madrid is een wereldstad waar jaarlijks veel toeristen naartoe trekken. Veel toeristen kiezen ervoor om een stedentrip naar Madrid te maken. Natuurlijk wil je tijdens jouw stedentrip in Madrid zoveel mogelijk van de stad gezien hebben en de meeste cultuur geproefd.

In dit artikel zullen we je aan de hand nemen langs de mooiste pleinen, de beste restaurants, mooiste bezienswaardigheden en de beste uitgaansgelegenheden van Madrid. Het enige wat jij nog moet doen is het hotel en vliegtickets boeken.

De gezelligste pleinen van de stad

Madrid telt een groot aantal pleinen waar, zeker in de warme maanden, heerlijk gezeten kan worden. Op deze pleinen vind je vaak tal van restaurants en terrassen waar je in de zon kunt genieten van een heerlijk voorbereide lunch of een vers, koud getapt biertje. Hieronder vind je een drietal pleinen in Madrid die je zeker niet mag missen tijdens jouw bezoek.

Puerta del Sol

Madrid

Het Plaza Puerta del Sol is de ontmoetingsplaats van Madrid. Op dit plein tref je ook het nulpunt van Spanje, want vanaf hier worden alle afstanden gemeten voor het gehele Spaanse wegennet. Het plein heeft de naam gekregen vanwege de toegangspoort die aan de oostzijde van het plein stond. Op de poort stond een zon, omdat dat de zijde van het plein was waar de zon op kwam.

Op het plein vind je verschillende standbeelden en het wordt omringd door een aantal prachtige gebouwen.

Plaza Mayor

Dit rechthoekige plein wordt omringd door woonhuizen en als je het plein oploopt lijkt het wel alsof je een arena binnenstapt. Misschien is dit ook de reden dat het plein vroeger gebruikt werd voor stierengevechten en zelfs executies. Tegenwoordig is het plein een gezelligere aangelegenheid, want je vindt hier winkels, cafés en restaurants.

Plaza de la Villa

Plaza de la Villa is weer een heel ander soort plein dan de twee bovenstaande. Het is een klein plein wat omringd wordt door 17e-eeuwse gebouwen. Centraal op het plein vind je een klein bloemenperk en een standbeeld van Don Alvaro de Bazan. Feitje over het plein: dit is het oudste plein van de stad Madrid.

Uitgaan in Madrid

Madrid zou geen wereldstad zijn als je hier niet tot in de late uurtjes door kunt zakken. Als je tijdens jouw stedentrip naar Madrid ook een keer op stap wil, dan biedt de stad een uitgelezen kans aan. Het nachtleven begint hier wel wat later dan wij gewend zijn, rond half 2 begint het vaak wat drukker te worden. Houdt hier dus rekening mee en ga niet te vroeg.

Botellón op Puerta del Sol

Wat enorm populair is onder de jeugd in Madrid is botellón. Hier neemt iedereen zijn of haar eigen drinken mee en er wordt een feestje in de buitenlucht gemaakt. Natuurlijk gebeurt dit niet alleen op Plaza Puerta del Sol, maar dit is wel een ontmoetingsplaats voor vrienden.

Neem dus zeker een kijkje op dit plein voordat je op stap gaat, de kans bestaat dat er al een feestje gaande is. Hierna gaat iedereen naar de kroeg of nachtclub om het feest voort te zetten.

Beste restaurants in Madrid

Op elk moment van de dag wil je kunnen genieten van de heerlijke Spaanse keuken en daarom vind je hier een overzicht van de beste restaurants, ontbijt- en lunchtentjes:

Ontbijt: Harina, 100 Montaditos, Museo del Jamon

Lunch: Frida, Le Coco, Lolina Vintage cafe

Diner: La Musa, Habanera, Lateral, Maricastana

Leukste bezienswaardigheden

Een stad als Madrid zit natuurlijk vol met bezienswaardigheden, het zijn er te veel om op te noemen. Toch zul je vooraf een aantal keuzes moeten maken wat je wel en wat je niet hoeft te zien. Je hebt natuurlijk maar een beperkt aantal dagen tijdens jouw stedentrip in Madrid. Hieronder vind je al een aantal bezienswaardigheden die door de meeste toeristen bezocht worden.

Mercado de San Miguel

Veel mensen kennen San Miguel van het biertje wat veel geschonken wordt, maar de Mercado de San Miguel is ook zeker een aanrader om naartoe gaan. Dit is een overdekte markt waar je allerlei Spaanse lekkernijen kunt kopen bij de verschillende kraampjes. Er zijn in totaal 33 kramen, dus er is genoeg keus.

Estadio Santiago Bernabeau

Dit is het indrukwekkende stadion waar voetbalclub Real Madrid haar thuiswedstrijden speelt. Bij elke thuiswedstrijd kunnen er 81.044 toeschouwers plaatsnemen. Het stadion is vanaf maart 2019 tot eind 2022 verbouwd en hier zat een klein kostenplaatsje aan: ruim €800 miljoen.

Real Madrid heeft de bijnaam de Koninklijke. Dit is niet een titel die ze zelf (of de fans) verzonnen hebben, maar dit is in 1920 door Koning Alfons XIII benoemd. Je kunt het stadion bezoeken door naar een thuiswedstrijd te gaan of je doet een stadiontour. Zeker voor de voetbalfans is het gewoon allebei aan te raden.

Palacio de Cibeles

Het Palacio de Cibeles ligt aan het drukke plein ‘Plaza de Cibeles’. Vroeger heette die paleis het Palacia de Comunicaciones, wat paleis van de communicatie betekend. Het paleis is het stadhuis van Madrid en valt enorm op door het fel witte uiterlijk.

Het is ontworpen door Antiono Palacios en Joaquin Otamendi, de bouw begon in 1907 en was gereed in 1909. De oorspronkelijke functie van het paleis is postkantoor. Aan zo’n postkantoor kan PostNL nog een puntje zuigen.

The place to be in Madrid

Natuurlijk vraag je jezelf af wat je dan toch echt niet mag missen tijdens jouw stedentrip naar Madrid. Dit is toch echt het Palacio Real Madrid, ofwel het Koninklijk Paleis.

Dit is het grootste koninklijke paleis ter wereld en als je voor dit immense gebouw staat weet je werkelijk niet wat je ziet. Het heeft een oppervlakte van 135.000m² (zo’n 19 voetbalvelden) en 3418 kamers. Je kunt een rondleiding boeken waarin je door het paleis wordt meegenomen langs de mooiste kamers en ruimtes. Zeker een aanrader om deze rondleiding te nemen.

Bekijk deal