Goedkope vakantie boeken

De leukste Spaanse steden voor een stedentrip

De leukste Spaanse steden voor een stedentrip
9X stedentrips naar Spanje

Bekijk deal

Spanje is en blijft één van de populairste bestemmingen voor een leuke stedentrip. Dat is natuurlijk ook niet zo vreemd, want het is er altijd heerlijk. Zowel voor een langere vakantie of een stedentrip naar een leuke Spaanse stad kun je er uitstekend terecht.

Ook als het weer het bij ons wat af laat weten, is het in Spanje bijna altijd heerlijk weer. Bovendien is er genoeg te doen, te zien en te beleven, hoe vaak je er ook komt. We hebben de leukste Spaanse steden voor een stedentrip voor je op een rijtje gezet.

1. Stedentrip Valencia

 

Stedentrip Valencia

Valencia is na Madrid en Barcelona de derde grootste stad van Spanje en wat ons betreft dé leukste stad voor een stedentrip in Spanje. Gezien de vele Nederlandse toeristen die de laatste jaren deze prachtige Spaanse stad hebben bezocht zijn we daarin niet de enige.

Valencia is in één woord geweldig. Ondanks de grootte van de stad voelt het totaal anders. Het centrum is compact en gezellig en leent zich bij uitstek om te voet te verkennen. Op deze manier kun je verreweg de meeste bezienswaardigheden bekijken.

Doordat Valencia vrijwel geheel vlak is, is het ook uitstekend geschikt om de omgeving per fiets te verkennen. Op die manier kun je ook alles wat net buiten de stad ligt eenvoudig ontdekken.

Ook de zee ligt in de buurt. Met een half uurtje fietsen ben je er zo! Uiteraard kun je ook eenvoudig met het openbaar vervoer naar de zee of elke andere bestemming die je wilt. Naast de schitterende bouwwerken staat Valencia ook bekend om z’n heerlijke eten en drinken.

2. Stedentrip San Sebastián

 

Stedentrip San Sebastián

San Sebastián is minder druk bezocht dan de andere Spaanse steden in deze lijst, maar zeker één van de leukste Spaanse steden voor een stedentrip. De stad beschikt niet over een eigen vliegveld, maar is uitstekend per openbaar vervoer te bereiken.

Eventueel kun je San Sebastián prima combineren met een stedentrip Bilbao. Die beschikt wel over een eigen vliegveld en ligt net als San Sebastián in het Baskenland, in het noordwesten van Spanje. Deze hele regio leent zich overigens perfect voor een te gekke roadtrip.

San Sebastián ligt aan een schitterende baai en heeft vele knusse pleinen, statige gotische bouwwerken, gezellige smalle steegjes, overheerlijke restaurants en heel veel gezelligheid.

3. Stedentrip Bilbao

 

Stedentrip Bilbao

Bilbao is de grootste stad van het Baskenland en is zonder enige twijfel één van de mooiste Spaanse steden voor een stedentrip. Er komen minder toeristen dan in de meer bekende steden als Valencia en Barcelona, maar de laatste jaren weten steeds meer toeristen deze prachtige stad te vinden.

Niet in de laatste plaats door het Guggenheim Museum Bilbao, dat zowel van binnen als buiten prachtig om te zien is. In het historische centrum van Bilbao zijn vele schitterende bezienswaardigheden waar je je makkelijk enkele dagen kunt vermaken. Tevens kan deze stad uitstekend dienst doen als uitvalsbasis voor een roadtrip langs de vele schitterende plekken in Spaans Baskenland.

Zo is het bijvoorbeeld ook prima te combineren met een stedentrip San Sebastián. Wil je de lekkerste typisch Spaanse pintxos proberen? Dan moet je echt in Bilbao zijn. Pintxos zijn typisch Spaanse hapjes die lijken op tapas en afkomstig zijn uit het Baskenland. Deze hapjes zijn zo populair, dat er zelfs een speciale pintxos tour is waarmee je met culinaire experts langs de beste pintxos barretjes van Bilbao gaat.

4. Stedentrip Madrid

 

Stedentrip Madrid

Madrid, de hoofdstad en tevens grootste stad van Spanje, mag natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Met name in het voor- en najaar is dit een perfecte bestemming voor een heerlijke stedentrip. Zowel kunst- als cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

Om heel Madrid te kunnen bekijken heb je zeker een week nodig, maar je kunt hier ook prima een aantal dagen verblijven. Naast het prachtige historische centrum dient ook zeker de wijk La Latina op je to-do-lijstje te staan.

Voor iedereen die van eten en drinken houdt, is Madrid een walhalla. Tip van de maand: drink bij zoveel mogelijk verschillende barretjes een drankje, want bij vrijwel elke bar krijg je een lekker tapa bij je drankje.

5. Stedentrip Sevilla

 

Stedentrip Sevilla

Als je van het leven in Andalusië wilt genieten dan is Sevilla dé stad om dit te gaan doen. In Sevilla heerst een echt Spaanse sfeer waar het leven zich buiten afspeelt. Het is de bakermat van de flamengo dus die kun je dan ook overal gaan zien.

In de stad zijn veel mooie pleinen waar je kunt genieten van de heerlijke sfeer en het lekkere Spaanse eten. Bovendien heeft Sevilla schitterde bezienswaardigheden die je echt moet gaan zien. Ga naar La Giralda, Metropol Parasol, Plaza de España, Torre del Oro, Plaza de Toros en de schitterende parken.

6. Stedentrip Málaga

 

Stedentrip Málaga

Een andere stad in Andalusië in Zuid-Spanje is Málaga. Ook in deze stad speelt het leven zich buiten af en kun je genieten van alles wat Zuid-Spanje te bieden heeft. Málaga heeft enkele bekende musea, mooie historische gebouwen, een prachtige kathedraal en gezellige pleinen en mooie winkelstraten.

Bovendien is de haven Muelle Uno een aanrader om te gaan bezoeken.

Als je tijdens de feestdagen in Málaga bent dan kun je de schitterende lichtshow in de grootste winkelstraat Calle Larios bekijken. Ook zijn er dan verschillende kerstmarkten die je geheel in kerstsfeer brengen ondanks dat de temperatuur niet onder de 15 graden uit zal komen.

7. Stedentrip Barcelona

 

Stedentrip Barcelona

Het lijkt misschien een open deur intrappen, maar ook Barcelona mag natuurlijk niet op onze lijst ontbreken. Bij vele toeristen is Barcelona waarschijnlijk zelfs de mooiste stad van Spanje. Na Madrid is Barcelona de grootste stad van Spanje. Het ligt vlak aan zee en is ook daarom bij uitstek geschikt voor een stedentrip, zowel in de zomer als in de winter.

Ook voor wat betreft de architectuur, van Gaudi, is Barcelona een adembenemend mooie stad. Daarnaast zijn het strand en de zee om de hoek en kun je er geweldig lekker eten en drinken. Sterker nog: Barcelona is een waar culinair paradijs. Ook populaire attracties als Park Güell en het klooster van Montserrat mag je zeker niet missen.

8. Stedentrip Pamplona

 

Stedentrip Pamplona

Pamplona is een wat minder bekende Spaanse stad, maar daarom niet minder mooi. Het hoort wat ons betreft zeker in het rijtje van de leukste Spaanse steden voor een stedentrip thuis. Pamplona ligt in het noorden van Spanje, in de autonome regio Navarra, en is vooral bekend om haar jaarlijkse stierenvechten en het beroemde festival.

Maar Pamplona heeft nog heel veel meer te bieden. Het prachtige centrum is compact, heel lekker knus en met name in de weekenden gezellig. Ook hier kun je de overheerlijke pintxos eten. Er zijn overal super gezellige pintxos barretjes die allemaal hun eigen recept hebben.

Daarnaast leent de stad zich uitstekend als uitvalsbasis voor bijvoorbeeld een te gekke roadtrip door Navarra. Een absolute aanrader! Wil je graag eens naar Spanje, maar wil je ook iets origineels? Dan is een stedentrip naar Pamplona absoluut een perfecte keuze.

9. Stedentrip Tarragona

 

Stedentrip Tarragona

De laatste, maar zeker niet de minste, op onze lijst is Tarragona. De meeste toeristen zullen Tarragona kennen als uitstekende bestemming voor een dagtripje vanuit Barcelona. De stad is inderdaad niet zo groot en compact, maar het is zeker de moeite waard.

Het meeste zou je inderdaad misschien kunnen ontdekken in één dag, maar als je de stad echt wilt leren kennen is minimaal één overnachting in deze gezellige stad wel aan te raden. Deze prachtige stad is zeer gezellig, vooral ‘s avonds. Overal door de stad kom je overblijfselen uit de Romeinse tijd tegen die allemaal prachtig zijn om te zien.

‘s Avond kun je dan onder het genot van een heerlijk koud biertje of glaasje vermouth eventjes uitrusten en genieten van de uitstekende sfeer. Door de vele bezienswaardigheden en de uitstekende sfeer is Tarragona meer dan alleen een leuke dagtrip vanuit Barcelona. Wat ons betreft zeker één van de leukste Spaanse steden voor een stedentrip.

Bekijk deal