Goedkope vakantie boeken

Stedentrips in Europa

Stedentrips in Europa
Interessante stedentrips in Europa

Bekijk deal

Een stedentrip in Europa betekent een reis vol afwisseling en avontuur. Dat staat vast! Regel een fijne reis en een comfortabel hotel op een van de vele Europese topbestemmingen en geniet volop.

Vanuit je comfortabele hotel is het vaak slechts enkele minuten lopen naar de historische en culturele bezienswaardigheden van een stad. Welke stedentrips in Europa mag je echt niet missen? In dit artikel komen enkele geweldige bestemmingen aan bod.

Waarom is een stedentrip in Europa onvergetelijk?

Een stedentrip in Europa is absoluut de moeite waard. Wat dacht je bijvoorbeeld van Rome?  Een bezoek aan het eeuwenoude Colosseum in Rome is onvergetelijk.

Het wordt op de voet gevolgd door de hippe Duitse hoofdstad Berlijn, waar sporen van de Koude Oorlog nog steeds te vinden zijn. Of geniet van een flinke portie geschiedenis en cultuur in het Poolse Krakau of het chique Wenen in Oostenrijk. Kortom: stedentrips in Europa bieden voor elk wat wils. 

Stedentrip Rome

stedentrip Europa

Een stedentrip naar Rome vergeet je nooit meer, zo indrukwekkend is het. De Italiaanse hoofdstad heeft vele bijnamen, waaronder ‘de eeuwige stad’. Niet zo gek als je bedenkt dat Rome in de Oudheid het centrum vormde van een van de machtigste rijken aller tijden. Ook in de 21e eeuw spreekt Rome tot de verbeelding.

Tijdens deze stedentrip kun je Rome zowel per voet als met het openbaar vervoer ontdekken. Alle bezienswaardigheden liggen namelijk vrij dicht bij elkaar. Eventueel zou je een metrokaartje kunnen kopen om naar de andere kant van de stad te gaan.

Rome: een stad vol hoogtepunten

We raden aan om tijdens een stedentrip in Rome verschillende excursies te ondernemen. Daardoor mis je niets van deze prachtige stad en ontdek je alles. Zo mag een bezoek aan de St. Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein Vaticaan eigenlijk niet ontbreken.

In Vaticaanstad bevindt zich de residentie van de Paus. Zo is het een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken. Andere hoogtepunten van Rome zijn het Pantheon en het Colosseum uit de Oudheid. De geschiedenis van deze bouwwerken gaat duizenden jaren terug, maar ze bestaan nog steeds. Vergeet trouwens ook niet om een muntje te gooien in de Trevi fontein, dan mag je een wens doen!

Stedentrip Berlijn

stedentrip Berlijn

Het Duitse Berlijn is een stad vol verhalen. Het speelde een belangrijke rol in het Europa van de twintigste eeuw en is voor liefhebbers van politiek, cultuur- en geschiedenis een interessante stedentrip. Daarnaast staat de Duitse hoofdstad ook bekend om de vele kunstzinnige wijkjes en bruisende uitgaansscene.

Een meerdaagse stedentrip Berlijn is een fantastische ervaring. In Nederland kun je diverse luxe touringcars boeken om naar de Duitse hoofdstad te reizen. Of pak in plaats daarvan de auto. De keuze is helemaal aan jou! We raden aan om een comfortabel hotel te regelen inclusief ontbijtbuffet. Daardoor begin je elke dag vol energie aan je avontuurlijke stedentrip in Berlijn.

Welke bezienswaardigheden in Berlijn mag je niet overslaan?

Alle bezienswaardigheden in Berlijn liggen op loopafstand van elkaar. Dat is zeker een groot voordeel van deze stad. Verdiep je bijvoorbeeld in de geschiedenis van de stad met een bezoek aan Checkpoint Charlie en het Joods monument. Tijdens je wandeling door de stad zul je ongetwijfeld enkele grauwe gebouwen tegenkomen die nog stammen uit de Oost-Duitse tijd.

Ook het Rijksdaggebouw en de Brandenburger Tor mogen als symbolen van Berlijn niet worden overgeslagen. Daarnaast staat een bezoek aan de oude stad Potsdam en het kasteel Charlottenburg op het programma. Potsdam heeft een Nederlandse wijk waar je op een gezellig terras kunt proosten op een geslaagde stedentrip naar Berlijn!

Stedentrip Krakau

stedentrip Krakau

Tijdens een stedentrip naar Krakau voelt het alsof je terug bent in de tijd. Wanneer je wandelt over de imposante pleinen begrijp je waarom deze Zuid-Poolse stad de bijnaam ‘het Florence van Europa’ heeft. 

Je kunt er heen reizen met de bus of het vliegtuig. Wij hebben positieve ervaringen met luxe touringcars, maar zijn ook wel eens vanuit Amsterdam Schiphol naar Krakau gevlogen. Het voordeel van een vlucht is dat je sneller op je bestemming bent. Een vlucht van Amsterdam naar Krakau neemt ongeveer 50 minuten in beslag.

Ontdek de hoogtepunten van Krakau

Ontdek binnen een paar dagen alle indrukwekkende bezienswaardigheden van Krakau. Een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt is de eeuwenoude Wawelburcht. Dit volgens sommige Polen ‘heilige’ monument staat op een oude heuvel in het centrum van Krakau.

Je zult dus wel een klein stukje omhoog moeten lopen. Bovendien vind je even verderop ook een mooie kathedraal. Bijzonder genoeg is het oude stadscentrum van Krakau niet verwoest in de Tweede Wereldoorlog. Zo is er nog veel bewaard gebleven, waaronder de Raadhuistoren op de Grote Markt (Rynek Glowny).

Dit monument stamt uit de Middeleeuwen en is maar liefst 70 meter hoog. De Grote Markt van Krakau is een zeer populaire plek vol bezienswaardigheden en terrasjes. Drink bijvoorbeeld een drankje op het terras nadat je de prachtige Mariakerk hebt bezocht. Genieten geblazen!

Stedentrip Wenen

stedentrip Wenen

Bezoek de stad van Mozart, Beethoven en Sissi tijdens een stedentrip naar Wenen. Net als bij Krakau heb je de keuze uit een bus- of vliegreis, maar de auto is ook een optie.

Aan jou de keus! Verdiep je in de verschillende accommodaties in deze stad en lees reviews van eerdere hotelgasten. Op die manier weet je wat je kunt verwachten en regel je snel een fijn verblijf. Een hotel met een lekker ontbijt is altijd een goede keuze, zodat je de dag goed begint.

Ontdek Wenen

Het is heerlijk om Wenen te ontdekken. Zo is een bezoek aan Schloss Schönbrunn zeker de moeite waard. Het is een echte toeristische trekpleister omdat hier ooit keizerin Sissi en keizer Franz Josef woonden. Het paleis heeft maar liefst 1441 kamers en zelfs een tuin met een dierentuin!

Voor liefhebbers van pracht en praal is ook Het Hofburg zeer indrukwekkend. Ooit woonden hier namelijk de zeer rijke Habsburg vorsten. Misschien heb je na alle indrukken de behoefte aan een beetje ontspanning. In dat geval is een bezoek aan de Weense Staatsopera aan te raden. Het wordt een van de beste opera’s ter wereld genoemd en is een symbool van Oostenrijk.

Stedentrips in Europa

Je hebt dus genoeg keuze als je op stedentrip in Europa wilt. We hebben de andere grote steden als Madrid, Barcelona, Londen en Parijs nog niet eens genoemd, maar ook daar kan je genieten van alles wat de Europese steden te bieden hebben.

Bekijk deal