Goedkope vakantie boeken

Tips voor een stedentrip Barcelona

Tips voor een stedentrip Barcelona
Wat doen in Barcelona?

Bekijk deal

Ben je jouw volgende stedentrip naar Barcelona aan het plannen? In dit artikel zal je meer informatie gaan vinden om jouw stedentrip in Barcelona nog aangenamer te maken. We zullen het gaan hebben over leuke buurtjes in de stad, de gezelligste pleinen van Barcelona, de mooiste bezienswaardigheden en natuurlijk ook belangrijk; het uitgaansleven.

Leukste buurtjes in Barcelona

Barcelona is opgedeeld in 73 wijken. Natuurlijk hoef je niet naar elke wijk te gaan, net als dat je in Amsterdam ook niet in sommige woonwijken hoeft te komen als toerist. Toch zijn er een aantal wijken waar enorm veel te doen is en dit zijn dan ook zeker aanraders om naartoe te gaan.

Gotische wijk, El Ravel en El Born

Dit zijn alle drie wijken die je in het centrum van de stad vindt. Deze wijken zitten boordevol met bezienswaardigheden, barretjes, restaurants en pleinen. Ook voor de shop liefhebbers onder ons zijn dit de betere wijken om naartoe te gaan, want hier vind je veel winkels.

Exaimple

De naam zegt je misschien niets, maar als ik de Sagrada Familia zeg, dan gaat er waarschijnlijk wel een lampje branden. In deze wijk kan je veel werken van architect Gaudi bewonderen en dit zorgt ervoor dat de wijk een erg chique uitstraling krijgt met veel sfeer. In de promenade Passeig de Gracia vind je enkele van de duurste winkels ter wereld.

Barceloneta

Als je al eens in Barcelona bent geweest en ook op het strand hebt gelegen, dan ben je al in deze wijk geweest. Je vindt hier naast het strand en de bijbehorende strandtentjes ook veel tapas barretjes waar je kunt genieten van de heerlijke Spaanse gerechten.

De gezelligste pleinen van Barcelona

Barcelona kent veel pleintjes waar je gezellig plaats kunt nemen op één van de vele terrassen. Hier kan je in de zon genieten van jouw koude biertje of wijn. Maar wat zijn nu de leukste pleinen in Barcelona? Welke moet je sowieso gezien hebben tijdens jouw stedentrip in Barcelona?

Plaça Reial

Plaça Reial is één van de bekendste pleinen van de stad. Het ligt vlak in de buurt van de Ramblas en is hierdoor ook erg drukbezocht. Het plein is onderdeel van een oud klooster en kenmerkend voor het plein zijn de fontein en de palmbomen. Ondanks dat het één van de drukbezochtste pleinen is van Barcelona, is er vaak wel plek op de omringende terrassen.

Plaça de Santa Maria

Dit plein is bekend door de gelijknamige kerk die je hier vindt; de Santa Maria del Mar kerk. Dit plein komt als het ware uit het niets als je door Barcelona aan het wandelen bent. Dit komt omdat het plein omringd wordt door smalle middeleeuwse steegjes. Hierdoor sta je ineens op het plein en kijk je tegen de Santa Maria del Mar kerk aan. Een erg gezellig pleintje met een mooi uitzicht.

Plaça del Rei

Als je daarna nog eens twee bezienswaardigheden wil combineren, ga dan naar Plaça del Rei. Dit plein wordt omringd door het Koninklijk Paleis. Het plein ligt in de Gotische wijk van Barcelona en doordat deze wordt omringd door het paleis hangt er een heel romantische sfeer op dit plein.

Uitgaan in Barcelona

Of het nu een mannenweekend, vrouwenweekend of gezellig met zijn tweetjes een weekendje weg is, tijdens de stedentrip naar Barcelona is er ook de mogelijkheid om een avondje op stap te gaan. Barcelona heeft een bruisend nachtleven waar tot in de late uurtjes gedanst kan worden. Je kunt kiezen voor gezellige terrassen, kroegen, nachtclubs of festivals.

Qua locatie is het nachtleven van Barcelona niet gebonden aan één plek. Door heel de stad vind je namelijk leuke uitgaansgebieden en het is daarom verstandig om vooraf goed te bekijken waar je naartoe zou willen. Hieronder zullen we wat leuke kroegen/nachtclubs vermelden.

Nachtclubs: Opium, Shôko, Razzmatazz, La Terrazza, Sala Apolo

Kroeg/bar: Bar El Born, Bar Oviso, Paradiso, Cosmo, Casa Almirall

Leukste bezienswaardigheden van Barcelona

Natuurlijk wil je tijdens jouw stedentrip naar Barcelona ook wat van de stad zien. We zullen daarom een aantal bezienswaardigheden beschrijven, zodat je niets van de stad zult missen.

Sagrada Familia

Dit is natuurlijk één van de hotspots van Barcelona; de Sagrada Familia. Deze kathedraal is ontworpen voor Antoni Gaudi (deze naam zal je nog vaker tegenkomen in Barcelona) en de bouw is begonnen op 19 maart 1882. Je zou dan toch denken dat deze nu al wel klaar zou zijn, maar niets is minder waar. De huidige opleverdatum van de kathedraal staat in het jaar 2026.

Waarom de bouw zo lang duurt? Dit komt omdat de bouw van Sagrada Familia een groot deel afhankelijk is van de donaties van bezoekers. Daar komt ook nog eens bij dat de al bestaande delen nu alweer zo oud zijn, dat ze toe zijn aan onderhoud en restauratie.

Gelukkig zorgen deze werkzaamheden er niet voor dat je de kathedraal niet kunt bezoeken, dus ga dan ook zeker een bezoek brengen aan dit machtige gebouw.

Park Güell

Als je bij de Sagrada Familia bent geweest kan je gelijk door naar Park Güell. Het park was eigenlijk bedoelt als klein dorp binnen Barcelona voor de rijken alleen dit project kwam niet van de grond af. Hierna gebruikte graaf Güell het als privétuin en organiseerde hier evenementen. Nadat hij in 1918 kwam te overlijden besloten de nabestaanden het park aan de stad te geven en vanaf 1926 is het een publiekelijk park.

Camp Nou

Voor de voetballiefhebbers onder ons is dit natuurlijk een bekende naam; het Camp Nou. De thuisbasis van de voetbalclub FC Barcelona. Waar grote namen als Ronaldinho, Lionel Messi en Zlatan Ibrahimovic gevoetbald hebben en bekende Nederlandse voetballers als Patrick Kluivert, Ronald Koeman en Giovanni van Bronckhorst.

Je kunt er voor kiezen om het stadion te bezoeken voor een rondleiding, maar om de echte sfeer te proeven is het ook mogelijk om een wedstrijd van de club te bezoeken.

Met deze informatie kom je zeker al een heel eind om van jouw stedentrip naar Barcelona een succes te maken. Wat je ook altijd kunt doen is bij aankomst in jouw hotel of appartement meer informatie over de stad te vragen. Van locals krijg je vaak enorm goede tips over de stad die jouw verblijf nog een stuk unieker en onvergetelijk maken.

Bekijk deal