Goedkope vakantie boeken

Wenen: de andere stad van de romantiek

Wenen: de andere stad van de romantiek
€245

Bekijk deal

Wist je dat er naast Parijs nog een stad van de romantiek is in Europa? Vlieg snel met je lief naar Wenen en breng 4 heerlijke dagen door in Hotel Savoy, voor maar €245 per persoon! Dat is inclusief vlucht en verblijf met ontbijtbuffet.

Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en telt meer dan 1,5 miljoen inwoners. De stad kenmerkt zich door de barokke architectuur, waardoor ze een zoete en romantische sfeer uitademt. Naast het prachtige straatbeeld is er natuurlijk nog meer te doen. Wenen is bijvoorbeeld beroemd om haar koffiehuizen. Als je het na een dagje sightseeing koud, moe en hongerig bent, moet je hier zijn. Kies een knus tafeltje aan het raam uit, bestel een gigantisch (en lekker) stuk Sachtertorte en een dampende kop Wiener Melange en geniet. Als je een weekendje weg wilt met je geliefde, is dit de ultieme bestemming!

Wil je alvast wat bezienswaardigheden inplannen? Wij helpen je alvast een handje. Er zijn maar liefst 4 kerken die de moeite waard zijn, waarvan de Stephansdom de interessantste is. Deze is gebouwd in de 12e eeuw en huisvest tevens de kardinaalszetel. In het voormalige koninkrijk Oostenrijk-Hongarije mocht geen enkele toren zo hoog zijn als de toren van de Stephansdom! Genoeg kerken gezien? Dan zijn er nog 7 paleizen te bewonderen. Het grootste van de 7 en een van de grootste in Europa, is Schloss Schönbrunn. Dit paleis is ooit gebouwd om het beroemde Versailles naar de kroon te steken! En kijk jij tijdens Kerst ook graag de Sissi-films? Dan mag een bezoekje aan de Hofburg echt niet ontbreken. De Hofburg vormde de winterresidentie voor de vorsten, terwijl Schloss Schönbrunn de zomerresidentie was. Je vindt in de Hofburg onder andere het Sissi-museum. Om je bezoek aan Wenen compleet te maken, moet je je geliefde eigenlijk ook meenemen naar een voorstelling in de Staatsopera. Is opera niet echt jouw ding? Het gebouw zelf alleen al is ook de moeite waard!

Benieuwd naar je verblijf tijdens deze stedentrip? Je slaapt in Hotel Savoy. Wanneer je hier binnenstapt, reis je terug in de tijd naar het Wenen van Sissi. Het sfeervolle hotel ligt, misschien een beetje onverwacht door de uitstraling, in de trendy wijk Spittelberg. Hier vind je leuke restaurants, cafés en unieke boetiekjes war je uren door kunt brengen. Op loopafstand vind je de Ringstrasse, waar onder andere de Staatsopera, het keizerrijk paleis van de Hofburg en het Oostenrijkse Parlementsgebouw staan. Ook alle kamers van het hotel zijn sfeervol en in klassiek Weense stijl ingericht. Voor een prima start van de dag, kun je iedere morgen genieten van een traditioneel Weens ontbijtbuffet. Alle ingrediënten voor een aantal romantische dagen zijn voorhanden. Nu nog even boeken!

Dit zijn de details: 

Reisperiode: 4 dagen
Luchthaven: Rotterdam
Luchtvaartmaatschappij: Austrian Airlines
Tussenstop: Nee
Prijs: €245 per persoon

Bekijk deal