Goedkope vakantie boeken

Vijf populaire vakantiebestemmingen in Spanje

Vijf populaire vakantiebestemmingen in Spanje
Spanje vakantie bestemmingen

Bekijk deal

Spanje is misschien wel het meest populaire vakantieland voor Nederlanders. Je kunt er perfect terecht voor een heerlijk ontspannende zonvakantie, maar daarnaast is er in Spanje ook veel te doen en te zien op het gebied van cultuur, natuur en sport.

En uiteraard zijn er genoeg steden te vinden waar je een geweldige stedentrip kunt maken, zoals Madrid, Barcelona, Sevilla, Málaga en Valencia. Om het plannen van je vakantie naar Spanje wat makkelijker te maken, zetten we in deze blog de vijf meest populaire vakantiebestemmingen in Spanje voor je op een rij!

1. Sevilla: Het echte Andalusië

Sevilla

Sevilla is te vinden in het zuiden van Spanje in de autonome regio Andalusië. De Arabische invloeden zijn duidelijk zichtbaar in de architectuur en het kleurgebruik in de stad.

Er zijn een hoop historische bezienswaardigheden en musea te vinden in deze Spaanse stad, die door velen een van de mooiste steden van Spanje wordt genoemd. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om Sevilla te bezoeken, zoals de sfeer en het klimaat. En uiteraard de overheerlijke keuken die je in de restaurants in de stad vindt.

 Lekker eten en drinken zijn erg belangrijk in Sevilla, vooral tapas is erg populair. In Andalusië en Sevilla worden ook uitstekende wijnen, sherry’s en bieren gemaakt. Er wordt een groot assortiment aan Sherry’s aangeboden in Sevilla, maar de meeste hiervan komen uit het vestingstadje Jerez de la Frontera.

En bij een drankje hoort uiteraard een tapa. Dat is misschien niet zo’n bekend woord, maar het woord tapas natuurlijk wel. Een tapa is een klein gerechtje dat op een schoteltje bij een drankje wordt geserveerd. Dit is later natuurlijk dus uitgegroeid tot het begrip tapas, wat wereldwijd enorm populair is, maar ook nog steeds in Sevilla. En dan vooral als lunch of avondeten.

2. Tenerife: Een eiland met het perfecte klimaat

Tenerife

Het eiland Tenerife hoort bij de Canarische eilanden en is het grootste eiland van deze groep. Tenerife is, net als de andere Canarische eilanden, ontstaan uit vulkanische activiteit. De grootste vulkaan van Tenerife is de Pico del Teide, die erg gezichtsbepalend is voor het eiland. Dit is dan ook wel een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het eiland Tenerife.

Voor de rest is het vooral zon, strand en zee en dus ook de ideale bestemming voor een all-inclusive vakantie in Spanje. In de winter is het echter niet altijd even zonnig op het eiland, dan ga je toch net iets verder op zoek naar leuke plekken om te bezoeken en kom je er achter dat het eiland toch wel meer te bieden heeft.

Neem bijvoorbeeld het Nationaal Park El Teide, waar ook de enorme vulkaan ligt. Het Nationaal Park biedt een verrassend groen landschap met gigantische naaldbomen.

Vanaf het begin van het park rijd je over het lavaland Boca de Tauce, dat nog een overblijfsel is van de laatste uitbarsting van de Pico del Teide in 1909. Na dit lavaland kom je allerlei aparte rotsformaties tegen in verschillende kleuren, die zorgen voor een mooi aanzicht.

3. Ibiza: Het eiland van feesten en zonnen

Ibiza

Iedereen kent natuurlijk het eiland Ibiza tegenwoordig wel. Het is vooral erg populair onder jongeren die overdag willen genieten van het strand en de zon en ‘s avonds willen feesten tijdens hun vakantie in Spanje.

Natuurlijk is er veel meer te doen en te zien op het eiland dan alleen het strand en de clubs, wat het ook voor andere soorten vakantiegangers een interessante vakantiebestemming maakt. Een aantal gebieden op het eiland staan zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Een van de dingen die Ibiza wel echt kenmerken, zijn de hippiemarkten. Je vindt er veel op Ibiza, maar de meest bekende zijn de markten Las Dalias in San Carlos en Punta Arabi in Es Canar.

De markten zijn in het seizoen, van april tot en met oktober geopend op zaterdagen tot 20:00 uur. Hier kun je onder het genot van muziek en een hapje en een drankje kleren en sieraden kopen. Soms zijn de markten ook in de avonduren geopend, in juni en september is dit op de maandag en in juli en augustus op de dinsdagavond.

Deze markten zijn een van de meest belangrijkste ontmoetingsplekken voor de inwoners van het eiland (ibicencos). Naast het shoppen kun je als natuurliefhebber ook je lol op als je op Ibiza verblijft.

4. Spaanse Pyreneeën: Tot rust komen of lekker sportief bezig zijn

Het Spaanse gedeelte van de Pyreneeën is een stuk minder toeristisch dan het Franse deel, maar zeker niet minder mooi. Er zijn in dit gebied een aantal nationale parken te vinden waar je prachtige natuur aanzichten kunt bewonderen.

Een daarvan is het Natural Park of Posets Maladeta. Hier bevinden zich de hoogste toppen van de Pyreneeën, die zich afwisselen met enorm diepe dalen. Je kunt er gletsjers, bergmeren en watervallen vinden. De perfecte plek voor liefhebbers van de natuur dus.

Naast het verkennen van de natuur kun je ook op zoek gaan naar een groot aantal diersoorten in de Spaanse Pyreneeën. Je komt hier dieren tegen als marmotten, zwijnen en gemzen, maar ook slangen en roofvogels.

In de Spaanse bergen zul je in de dorpen ook een heel eigen cultuur vinden, die je zeker moet hebben meegemaakt als je hier op vakantie gaat. Er staan in de Spaanse Pyreneeën veel Middeleeuwse dorpjes met oude ruïnes. Het lijkt hier net alsof de tijd stil heeft gestaan.

5. Barcelona: Voetbal, architectuur en beroemde fonteinen

Barcelona

De stad Barcelona heeft het allemaal: cultuur, culinaire specialiteiten, architectuur en een bruisend nachtleven. De populaire fonteinen van Montjuïc, waar in de vakantieperiodes prachtige lichtshows worden gehouden, zijn in ieder geval een must-see.

Als je een sportliefhebber bent is het natuurlijk een aanrader om het FC Barcelona museum in Camp Nou te bezoeken, waar je de hele geschiedenis van de club kunt bekijken en beleven.

Als je liever een ander soort museum bezoekt, kun je bijvoorbeeld naar het Picasso museum gaan, waar je prachtige schilderijen vindt en veel informatie over de beroemde schilder. Wat voor soort vakantie je ook wilt beleven in Spanje, Barcelona sluit hier altijd naadloos op aan!

Bekijk deal