Goedkope vakantie boeken

Corendon komt met corona proof vakanties

Corendon komt met corona proof vakanties
Corona proof

Bekijk deal

Als het aan touroperator Corendon ligt kunnen we ondanks de coronacrisis in de zomer van dit jaar met het vliegtuig naar Turkije. Voor vertrek op Schiphol zullen alle passagiers doormiddel van een sneltest op covid-19 gecontroleerd worden in het Corendon Village-hotel in Badhoevedorp.

Corendon corona-vrije vakantie

Antalya

Corendon wil deze vakanties naar de Turkse badplaats Antalya aanbieden vanaf juni. Bij een negatieve test op covid-19 zal men in groepsisolatie gaan. Deze coronavrije reizigers verlaten het Corendon-hotel en gaan met de Corendon bus naar het vliegtuig van Corendon welke de passagiers van Schiphol naar Antalya brengt.

Aangekomen in Turkije zullen de passagiers opgehaald worden met een Corendon bus en deze brengt hen naar het coronavrije resort. Eenmaal op vakantie zullen de reizigers na twee dagen nogmaals getest worden en men mag het resort niet meer verlaten.

Het cabinepersoneel en de buschauffeurs van Corendon worden om de twee weken getest op covid-19. Het personeel van het resort zal daar blijven slapen of ze worden getest indien ze het resort hebben verlaten. 

Geen social distancing

Op deze manier is het volgens Corendon mogelijk om een corona-vrije vakantie te vieren zonder social distancing. De corona-vrije vakantie kan vanaf woensdag 13 mei geboekt worden. Inmiddels hebben de eerste geïnteresseerden zich al gemeld bij Corendon. 

Corendon is nog wel bezig met het zoeken naar een sneltest welke de passagiers binnen enkele minuten uitsluitsel kan geven. Ook wordt er nog gekeken hoe om te gaan met het personeel van het resort. De reisorganisatie geeft aan dat men van het resort geen vesting wil maken met streng beveiligde bewakers aan de poort. Dit zou het vakantiegevoel niet ten goede komen. Ook hier wordt er op de verantwoordelijkheid van de reizigers gewezen. 

Mocht er bij de sneltest blijken dat één persoon uit een familie het virus onder de leden heeft dan krijgt de hele familie een voucher voor een latere vakantie. 

Clean travel

“Clean-travel” zoals topman Steven van der Heijden van Corendon het noemt is alleen mogelijk in de grote all-inclusive-resorts. Corendon bezit dit soort resorts in Turkije, Sardinië en Sicilië. De reisorganisatie is al in gesprek met de lokale overheden. Volgens van der Heijden zijn de mensen hoopvol en komen de eerste reserveringen al weer binnen voor de maanden september en oktober.

Mogelijk goedkoper

Corendon liet weten dat de prijzen voor de corona vakanties niet duurder en mogelijk zelfs goedkoper zijn dan de gewone vakanties.

Bekijk deal