Goedkope vakantie boeken

Zomer vakantie Duitsland

Zomer vakantie Duitsland
Vanaf €65,-

Bekijk deal

Duitsland, het land staat bekend om bier, worstjes, prachtige wandelroutes, indrukwekkende kastelen en wilde technofeesten. Het land is groot, enorm gevarieerd en hiermee een ideale plek voor een bijzondere reis.

Nu we deze zomer i.v.m. corona waarschijnlijk niet naar landen als Spanje, Griekenland of Frankrijk mogen, moeten we het wat dichterbij huis zoeken als we van de zomer op vakantie willen. Een vakantie naar Duitsland is daarom een goede optie. Het veelzijdige Duitsland heeft veel te bieden voor allerlei soorten korte en lange vakanties.

De diversiteit van het land komt duidelijk naar boven als we kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Van de levendige kunst- en muziekscene in Berlijn tot aan de prachtige bossen in het westen. En van grote kathedralen tot aan de historische steden en prachtige stranden in het noorden van het land, Duitsland heeft het allemaal te bieden.

Vakantie Duitsland

Bovendien is Duitsland een plek waar je zeker geen groot budget voor hoeft te hebben om een gedenkwaardige reis te kunnen maken. Want of je nu aan het backpacken bent, reist met weinig geld of een budget hebt met onbeperkte mogelijkheden, Duitsland heeft opties voor iedere reiziger.

Dit artikel helpt je erachter te komen wat je moet doen en zien, hoeveel dingen kosten, manieren om te besparen, de beste tijd om het land te bezoeken en je alles te laten zien wat je nodig hebt voor een onvergetelijke reis!

Betoverend landschap

Het landschap van Duitsland heeft iets magisch en artistieks. Van de gegolfde met duinen omringde kusten in het noorden tot aan de bijzondere bossen, rivieren en uitgestrekte wijngaarden in het midden van het land. Ook vind je er de pracht van de Alpen en zelfs gletsjers zijn onderdeel van het indrukwekkende Duitse landschap.

Duitsland

Vergeet daarom niet om de bekende snelweg te verlaten om even te genieten van de prachtige natuur in het land.

Ontdek Hamburg

Hamburg is de op een na grootste stad van Duitsland en ligt in Noord-Duitsland. Deze typische havenstad is de thuisbasis voor een van de grootste en drukste havens in Europa. Desondanks is Hamburg meer dan alleen een stad die bekend staat om een beroemde haven. Je komt er bijvoorbeeld prachtige parken en grachten tegen, maar ook een leuke centrale boulevard en gezellige cafés zijn te vinden in Hamburg. 

Hamburg

De centrale boulevard verbindt overigens de Neustadt met de Altstad. De naam van Altstadt geeft eigenlijk al aan dat dit gedeelte van Hamburg vol met historische bezienswaardigheden staat, zoals de Sint-Michielskerk. Een gedeelte dat je dan ook niet mag missen tijdens een bezoek aan Hamburg.

Opties voor iedereen

Zoals eerder al aangegeven, Duitsland is een land met een enorme diversiteit. Kastelen kom je bijvoorbeeld op veel plekken in het land tegen. Deze worden echter zonder moeite afgewisseld met moderne steden als Berlijn, Hamburg en München. Zelfs binnen de steden zelf heerst er nog een enorme variatie als het aankomt op eten, kunst en cultuur. Voor alle vormen is ruimte in Duitsland.

Een keuken vol verrassingen

Duitsland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij heerlijk en gevarieerd eten, maar niets is minder waar. Je zult al snel ontdekken dat het lokale eten zoveel meer is dan alleen pretzels, schnitzels, worstjes en bier. Natuurlijk, deze voorbeelden zijn overal in Duitsland te verkrijgen, maar er is nog veel meer. Wie langs alle clichés kijkt wordt namelijk overladen met heerlijke regionale en seizoensgebonden gerechten.

Deel bijvoorbeeld de obsessie van het Duitse volk voor witte asperges in de lente, cantharelpaddestoelen in de zomer en wild in de herfst. En limiteer je als het op alcohol aankomt niet alleen op het beroemde bier, maar geniet ook van de wijnen van wereldklasse. Kortom, kijk verder dan de standaard gerechten en je zult een keuken ontdekken die je nooit achter Duitsland zou hebben gezocht!

Een enorme historie

Er zijn maar weinig landen die zoveel invloed op de wereld hebben gehad als Duitsland. Denk aan de Reformatie, de drukpers, auto’s, aspirine en nog veel meer. Maar er zit ook een duistere keerzijde aan de Duitse geschiedenis. Iedereen weet wat de Wereldoorlogen en de Holocaust hebben aangericht in de wereld. Het is allemaal onderdeel van de historie van het land. Voor liefhebbers van geschiedneis is Duitsland dan ook een plek dat talloze mogelijkheden biedt.

Het is bovendien de geboorteplaats van Martin Luther, Albert Einstein en Karl Marx, van Goethe, Beethoven, de gebroeders Grimm en andere bekende personen die hun stempel hebben gedrukt op de menselijke geschiedenis. En een groot gedeelte van deze rijke geschiedenis staat nog (gedeeltelijk) overeind; van Romeinse amfitheaters tot aan overblijfselen van de Berlijnse muur.

Verken het Bodenmeer

Het Bodenmeer is gelegen langs de zuidwestelijke grens van Duitsland. Het grootste zoetwatermeer van Duitsland ligt hiermee aan de grens met Oostenrijk en Zwitserland. Het is daarnaast het derde grootste meer in heel Midden-Europa. Bovendien is het klimaat rond het meer vrij mild en is er veel vruchtbare grond te vinden. Hierdoor is het ook meteen het belangrijkste gebied voor de fruit- en wijnproductie van het land. Het Bodenmeer is op zichzelf echter al iets dat je zeker niet mag missen.

Breng een bezoek aan Hannover

Hannover is niet een stad zoals vele anderen in Europa. Verwacht geen indrukwekkende oude gebouwen of historische plekken tegen te komen. Hannover is een stad die als een van de zwaarste werd getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bombardementen hebben overduidelijk hun sporen achtergelaten. De stad zelf is sinds de oorlog weer opgebouwd. De gebouwen zijn niet heel bijzonder te noemen.

Wat de stad echter meer dan de moeite waard maakt zijn de prachtige groene gebieden, oneindige bossen, grote parken en de bijzondere rivier de Leine die dwars door de stad loopt. Daarnaast vind je er het Sprengel-museum. Hannover is niet de eerste stad waar aan wordt gedacht tijdens een bezoek aan Duitsland, maar het is zeker de moeite waard. Bovendien zorgt de mindere interesse voor een stad die nog niet wordt overspoeld door toeristen. Een echte aanrader dus.

Hannover

Geniet optimaal van de natuur in het Nationaal park Berchtesgaden

Dit nationale park is een plek vol met weelderige bossen, helderblauwe meren, slaperige dorpjes en steile rotswanden. Het gebied is zo groot dat je bovendien nagenoeg niet wordt gestoord door andere toeristen. Geniet in alle rust van de vogels, koeien en het prachtige landschap. Het gebied biedt daarnaast talloze mogelijkheden om te wandelen en fietsen.

De beste tijd voor een bezoek aan Duitsland

Het is eigenlijk vrij simpel: Duitsland is het hele jaar door aangenaam om te bezoeken. De zomer is de populairste tijd voor toeristen. De temperaturen liggen in deze periode over het algemeen vrij hoog en mensen trekken dan ook graag naar een van de vele biertuinen of meren.

Dankzij het beroemde Oktoberfest is de herfst ook een zeer populaire tijd om bijvoorbeeld München te bezoeken. Van eind september tot begin oktober komen miljoenen mensen van over de hele wereld hierheen om te genieten van het meest epische bierdrinkfestival ter wereld. De weersomstandigheden zijn in deze periode overigens net zo aangenaam als in de zomer. Het is wel een aanrader om accommodaties en activiteiten in deze periode ver van te voren te plannen.

Tenslotte kan de winter in Duitsland erg koud zijn. De temperaturen kunnen dalen tot -10 graden, wat het niet altijd even aangenaam maakt. Duitsland staat echter bekend om zijn kerstsfeer en de markten in het hele land zijn de moeite waard, vooral in München, Berlijn, en Dresden. Pak dus wat warme kleding in om te genieten van al dit moois!

Bekijk deal