Goedkope vakantie boeken

Fijne vakantie in Kroatië voor weinig geld

Fijne vakantie in Kroatië voor weinig geld
€520

Bekijk deal

Kroatië is een geweldige bestemming voor de zomervakantie. Je hebt er prachtige stadjes, een mooie, heldere zee en uitstekende, maar betaalbare, accommodaties. In mei kun je er voor €520 per persoon heen, inclusief vluchten, transfers en verblijf met ontbijt.

Hotel Astarea staat dicht bij het centrum van Dubrovnik. Deze stad wordt ook wel de 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. Niet zo gek ook: het centrum bestaat geheel uit historische gebouwen waar de vroegere rijkdom van afstraalt. Daarom staat de stad ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor de Blasiuskerk staat Roland, de schutspatroon van de stad. Historische monumenten zijn verder het Franciscanerklooster (met een mooie, 14e-eeuwse kruisgang), de nog intacte en zeer oude Apotheek en het aparte Dogepaleis. De oude haven werd al gebruikt toen de Levantijnen hier in de 7e eeuw binnenvoeren. De vele roodgedakte patriciërshuizen en paleizen stammen uit de 17e eeuw. Door de hele stad zijn vele fonteinen aangelegd (Onofrio-fontein) die hun water, dat door 16 reservoirs wordt geleid, alle krijgen van bergbronnen. En leuk feitje: het centrum werd als decor van 'Kings Landing' in de serie Game of Thrones gebruikt!

Je kunt dus vele uurtjes van je vakantie in Dubrovnik doorbrengen. Er zijn genoeg bezienswaardigheden, nauwe straatjes, cafeetjes, terrasjes en restaurants om je te blijven vermaken. Maar het hotel zelf is zeer de moeite waard om een dagje thuis te blijven. Zo is er een mooi, groot zwembad met apart kinderbad waar de ligbedden en parasols al voor je klaar staan. En om het helemaal af te maken: het hotel ligt direct aan het strand. Sla je handdoek over je schouder, daal de trap af en geniet hele dagen van de Adriatische Zee. Hier staat trouwens ook een gezellige beachbar, waar je zo af en toe een verfrissend drankje kunt halen.

In hotel Astarea kun je in een bungalow of een hotelkamer verblijven. Die eerste hebben een eigen kitchenette en aparte slaapkamer. Verder is er overal (gratis) airco, een balkon of terras met zitje een zeezicht en een televisie. Natuurlijk heb je ook de beschikking tot een badkamer die van ale gemakken is voorzien. Reis je met kinderen? Dan kun je gratis gebruik maken van een babybedje.

Dit zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Overstappen: Nee
Prijs: €520 per persoon

Bekijk deal