Goedkope vakantie boeken

Ongerept Macedonië verkennen

Ongerept Macedonië verkennen
€199

Bekijk deal

Nog niet veel mensen hebben Macedonië ontdekt als vakantieland. De meeste mensen gaan op vakantie naar de Costa del Sol of het Turkse Marmaris. Mooi zo, dan kun jij straks zeggen dat je een van de eerste was! Deze rondreis in mei kost je maar €199 per persoon, inclusief vlucht, transfers en verblijf in drie-sterrenhotels op basis van logies met ontbijt.

Tijdens deze rondreis kun je een excursiepakket bijboeken voor €99, hierin zitten alle entree en service gelden voor de bezienswaardigheden en activiteiten, een Engelssprekende gids, vervoer per comfortabele bus, en alle lunches. En wat voor een bezienswaardigheden! In totaal ben je 4 dagen op pad met de groep en een gids en heb je 3 dagen (4 dagen als je de terugvlucht meetelt) vrij te besteden.

De eerste excursiedag (tweede dag na aankomst) ga je naar Ohrid, dat aan het meer van Ohrid ligt en ook wel het Jeruzalem van de Balkan wordt genoemd. Waarom zul je denken? Nou, er zijn in de stad meer dan 365 kerken te vinden! Mede hierdoor, de overblijfselen uit de Oudheid, de prachtige fresco's en andere historische bezienswaardigheden, staat de stad in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van Unesco. De dag staat vol gepland met bezoeken aan kerken, stadsmuren, stadspoorten, de haven en ga zo maar door. Gelukkig maar dat je er bij het excursiepakket ook een heerlijke lunch zit in een traditioneel restaurant. Even op adem komen en ervaringen uitwisselen met je reisgenoten.

Na een eerste indrukwekkende dag, ga je de volgende ochtend naar Bitola. De stad heeft een lange historie, die zoals vele andere steden in Macedonië begint in de oudheid. Hiervan getuigen vandaag de dag nog de ruïnes van de stad Heraclea Lyncetis, een stad die aan de belangrijke romeinse weg Via Egnatia lag. In de loop van de eeuwen is de stad altijd een belangrijk handelscentrum geweest. In Bitola maak je een prachtige wandeling door het centrum, die je langs de mooiste punten voert. Na de lunch stap je weer in de bus en maak je een mooie tour, die eindigt in de regio Galicica. Een hoogtepuntje van deze dag: wilde pelikanen spotten!

Zo, tijd voor een dag rust. Je bent nog steeds in de regio Galicica. Maak een mooie wandeling, of plan een dagje aan het strand van het Meer van Ohrid. Rust in ieder geval lekker uit en doe relaxed, want de komende twee dagen staat er nog veel op de planning! Zo gaat de reis nog langs het beroemde Naum klooster uit de 9e eeuw en op de zesde dag wordt de hoofdstad Skopje aangedaan.

Macedonië is een van de prachtigste plekken in Europa. Het leven is er nog niet zo gehaast als in het westen, de ongerepte natuur is wonderschoon en bij het immense Meer van Ohrid is het ultiem relaxen. Tel daar het lekkere eten bij op, het goede weer in het voorjaar en de zomer en je hebt een nieuw favoriet vakantieland.

Dit zijn de details:

Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Amsterdam
Luchtvaartmaatschappij: Corendon Dutch Airlines
Tussenstop: Nee
Prijs: €199

Bekijk deal