Goedkope vakantie boeken

Proef de Portugese sfeer aan de Praia da Luz

Proef de Portugese sfeer aan de Praia da Luz
€166

Bekijk deal

Quinta do Mar de Luz is een driesterren hotel aan de Praia da Luz in Portugal. Alles in en aan het hotel is in kleurige, Portugese stijl ingericht. Je kunt er begin juli al een week heen voor maar €166 per persoon, inclusief vlucht! Weer eens iets heel anders dan een vakantie naar de Algarve.

Quinta do Mar de Luz ligt op zo’n 1,5 kilometer van het plaatsje Burgau, wandelafstand dus! Het leuke aan Burgau is dat het oorspronkelijke dorpscentrum, vol witgekalkte huisjes, rond de ingang van de strandopgang nog steeds intact is. Hierdoor zie je er nog steeds regelmatig vissers die druk bezig zijn hun netten uit te gooien. Daarnaast zijn er talloze restaurants en bars te vinden, waar je op het terras tot in de late uurtjes in de Portugese avondlucht kunt genieten van een hapje en een drankje.

Het centrum van het grotere en bekendere Praia da Luz ligt op zo’n 3 kilometer afstand van Quinta do Mar de Luz. Dit is vooral een geliefde plaats bij families, omdat je er zo’n beetje alles treft wat je nodig hebt voor een fijne vakantie. Zo ligt er een mooi zandstrand, een promenade met winkeltjes, restaurants en bars en verschillende marktkraampjes om leuke souvenirs te scoren. Ook voor lekkere visgerechten ben je hier ook aan het juiste adres. Want ook al is de visserij niet meer zoals vroeger de voornaamste inkomstenbron, de Portugezen weten nog steeds een heerlijk visje te bereiden!

In de omgeving van het hotel is er dus genoeg te doen. Maar eigenlijk hoef je het complex niet af! De kamers, studio's en appartementen liggen in een kleurige, subtropische tuin. Hier liggen ook de drie zwembaden én een apart kinderbad. Verkoeling is dus nooit ver weg. Lopend door de tuin voel je je ook echt weg van huis en in Portugal: de gebouwen zijn in felle kleuren geschilderd, de tafelkleedjes hebben een vrolijk bloemetjespatroon, de Franse terrasstoeltjes staan al voor je klaar, er is genoeg schaduw te vinden onder de palmen en vanaf een van de zwembaden heb je een magnifiek uitzicht over de kust. De kamers zijn trouwens net zo landelijk en authentiek ingericht. Voor een lekker ontbijt hoef je de deur ook al niet uit, want daar zorgt het personeel van Quinta do Mar de Luz voor. In het ontbijtpaviljoen of op het buitenterras kun je genieten van een stevig ontbijt, zodat je klaar bent voor een nieuwe dag. Bestel middags of ’s avonds gezellig een drankje aan de bar van het hotel. Tijdens een vakantie in Quinta do Mar de Luz ben je er echt even helemaal tussenuit!

Dit zijn de details:
Reisperiode: 8 dagen
Luchthaven: Rotterdam
Luchtvaartmaatschappij: Transavia
Tussenstop: Nee
Prijs: €166 per persoon

Bekijk deal