Goedkope vakantie boeken

Op vakantie naar Ierland

Op vakantie naar Ierland
Bezienswaardigheden Ierland

Bekijk deal

Ierland is een klein land dat veel te bieden heeft. Er zijn verschillende soorten activiteiten te doen, en het is een plek waar je kennis kunt maken met een verscheidenheid aan mensen uit alle delen van de wereld. Bovendien is het een fijne vakantie bestemming.

De inwoners van Ierland zijn erg vriendelijk en de Ierse sfeer is er gezellig en uniek. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarvoor mensen kiezen om naar Ierland te reizen. Als je erover nadenkt om naar Ierland te reizen, dan is het belangrijk dat je weet wat er te doen is, en hoe je het meeste uit je trip kunt halen. Hieronder vind je een aantal dingen die je moet weten over Ierland.

Het weer en klimaat in Ierland

Ierland is een eiland gelegen in het westen van Europa. Het weer en klimaat in Ierland kunnen verschillen van regio tot regio, wat betekent dat er verschillen zijn in daglichturen en seizoensgemiddelde temperaturen. Het weer in Ierland kan ook beïnvloed worden door atmosferische systemen zoals depressies en orkanen.

Ierland

Gemiddelde temperaturen

Ierland heeft over het algemeen een gematigd klimaat, maar er kunnen verschillen zijn in weersomstandigheden van dag tot dag. Dit komt door de noordelijke ligging van het land. Het land heeft milde winters en vochtige, milde zomers. De gemiddelde temperatuur in Ierland varieert tussen de 6 en 13 graden Celsius. In de winter is de gemiddelde temperatuur ongeveer 6 graden, terwijl in de zomer deze rond de 13 graden ligt. Het klimaat in Ierland is echter niet erg voorspelbaar, dus deze gemiddelden kunnen enigszins variëren.

Een rijke geschiedenis en cultuur

Ierland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en dit is terug te vinden in de verschillende steden en dorpen die je er kunt bezoeken. Er zijn veel historische bezienswaardigheden te bezichtigen, en je kunt er ook genieten van de Ierse muziek en literatuur. 

De Ierse natuur is bijzonder mooi

Ierland is een plek waar je kunt ontspannen en genieten van de natuur. Er zijn veel verschillende soorten wandelingen en fietstochten die je er kunt maken. Ook kan je er genieten van de verschillende stranden die het land te bieden heeft. Ierland is ook een goede plek om te winkelen. Je kunt er verschillende soorten kleding, sieraden en meubels kopen.

Een geslaagde vakantie naar Ierland

Als je naar Ierland gaat, is het belangrijk dat je weet hoe je er het meeste uit kunt halen. Door deze informatie te lezen, weet je wat je kunt verwachten en hoe je het meeste uit je trip kunt halen.

Dublin voor toeristen

Dublin is de hoofdstad van Ierland en een populaire toeristische bestemming, die elke dag bezoekers uit alle delen van de wereld ontvangt. Het is een historische stad die dateert uit de 9e eeuw en ze is gelegen aan de oostkust van Ierland. Dublin is een populaire toeristische bestemming, dankzij zijn mooie omgeving, de rijke cultuur en de vele interessante bezienswaardigheden.

Er zijn tal van bezienswaardigheden en activiteiten die je kunt ondernemen in Dublin, en hier volgt een korte lijst met enkele van de meest populaire opties.

vakantie Ierland

St. Patrick's Cathedral

St. Patrick's Cathedral is een van de grootste kathedralen in Ierland en staat bekend om zijn mooie architectuur en historische betekenis. De kathedraal is dagelijks open voor bezoekers en er zijn rondleidingen beschikbaar.

Guinness Storehouse

Het Guinness Storehouse is een van de meest populaire toeristische attracties in Dublin en is een must-visit voor alle fans van het Ierse bier. Het museum geeft een interessante kijk in de geschiedenis van Guinness en de brouwerij. Er is ook een Gravity Bar op het dak van het gebouw, waar je een lekkere pint Guinnes kunt drinken met het mooie uitzicht over de stad. Het gebouw is een iconische Ierse bezienswaardigheid. 

Dublin Castle

Dublin Castle is een andere populaire toeristische attractie die je niet mag missen als je in de stad bent. Het kasteel is een van de oudste bezienswaardigheden in Dublin en het biedt een interessante kijk in de geschiedenis van de stad. Er zijn rondleidingen beschikbaar, maar je kunt er ook gewoon rondwandelen in het kasteel en het mooie kasteelpark bekijken.

Het kasteel herbergt tegenwoordig een aantal interessante musea, waaronder het National Museum of Ireland - Archaeology en het Chester Beatty Library Museum. Het kasteel is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in Dublin. Dit kasteel is gebouwd in de 9e eeuw.

The National Gallery of Ireland

The National Gallery of Ireland is een must-see voor kunstliefhebbers. De galerie herbergt een prachtige collectie Ierse en internationale kunst.

The Irish Museum of Modern Art

The Irish Museum of Modern Art is een andere geweldige optie voor kunstliefhebbers. Het museum toont werken van hedendaagse kunstenaars uit Ierland en over de hele wereld. Als je houdt van geschiedenis, moet je zeker een bezoek brengen aan The National Museum of Ireland. Het museum heeft een uitgebreide collectie van Ierse archeologische vondsten, waaronder de meesterwerken van de Book of Kells en de Ardagh Chalice.

Als je van plan bent om Dublin te bezoeken, kun je er zeker van zijn dat je een aantal interessante en unieke bezienswaardigheden zult tegenkomen. Deze korte lijst is slechts een greep uit de vele bezienswaardigheden die Dublin te bieden heeft. Of je nu houdt van kunst, geschiedenis, cultuur of gewoon een lekker pintje, Dublin is zeker een bezoek waard.

De Araneilanden

De Araneilanden in Ierland zijn een groep van 3 kleinere eilanden voor de kust van Galway. De eilanden heten Inis Mór, Inis Meáin en Inis Oirr. Ze zijn bekend om hun ongerepte natuur en mooie stranden. Er is ook een kleine boerderij en een café aanwezig op het eiland.

De Araneilanden zijn een populaire toeristische bestemming, en worden vaak bezocht door mensen die op zoek zijn naar een rustige plek om te ontspannen. Er zijn verschillende wandelpaden, en er is een kleine haven waar je kunt vissen of zeilen. De Araneilanden zijn een geweldige plek om even weg te zijn van de hectiek van het dagelijkse leven, en je kunt er genieten van de rust en de natuur.

De Kliffen van Moher

De Kliffen van Moher in Ierland zijn een van de meest bezochte toeristische attracties in het land. Het is een dramatisch klifgebied dat zich uitstrekt over 8 km langs de westkust van Ierland. Het gebied heeft een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en de Araneilanden. Bezoekers kunnen er langs de klifrand lopen, genieten van het uitzicht en zelfs vogels spotten.

Er zijn ook een aantal bezoekersvoorzieningen bij de Kliffen van Moher, waaronder een café en een souvenirwinkel. De Kliffen van Moher zijn een majestueus natuurlijk verschijnsel in Ierland die je niet mag missen. Ze zijn een uitstekende plek voor een ontspannen wandeling en het uitzicht is er adembenemend.

Kylemore Abbey in Ierland

Kylemore Abbey is een benedictijnenabdij in Ierland. Het is gelegen in het westen van Ierland, in de buurt van de stad Galway. De abdij is omgeven door een groot kasteel met een mooi kasteelpark. Het kasteel is eigendom van de National Trust en is een populair toeristisch attractie. Het is een prachtige plek om te bezoeken, met veel geschiedenis en mooie architectuur. Er is ook een klein museum in het kasteel dat de geschiedenis van het kasteel en de abdij uitlegt.

Glendalough in de Wicklow Mountains

Glendalough is een dal in de Wicklow Mountains in Ierland. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de mooie natuur, de historische bezienswaardigheden en de vele wandel- en fietspaden door het dal en in de omgeving ervan. Deze paden leiden je langs de mooiste plekken in het dal, zoals de Upper Lake, de Lower Lake en de waterval. Glendalough is dan ook een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. 

Een bedevaartsoord en klooster

Glendalough is een dal met veel historie. Het was ooit een belangrijke plek voor bedevaart vanwege de aanwezigheid van een klooster uit de zevende eeuw. Het klooster werd gesticht door Sint Kevin en was een belangrijk centrum van studies en bedevaart. Tegenwoordig kun je er de ruïnes van het klooster bezoeken. Als je van mooie natuur, historie en wandelen houdt, is Glendalough een perfecte bestemming voor je.

De heuvel van Tara

De Heuvel van Tara is een graftombe uit de vroege Ierse bronstijd, gelegen in het graafschap Meath in Ierland. Het is een van de meest bezochte archeologische sites in Ierland en is van groot historisch en cultureel belang.

Een rijk versierde graftombe

De Heuvel van Tara was oorspronkelijk een kleine, vrij onopvallende heuvel, maar tijdens de tweede eeuw v.Chr. Werd het uitgebreid en omgevormd tot een grote, rijk versierde graftombe. De graftombe bestaat uit verschillende kamers, waarvan sommige gedecoreerd zijn met prachtige beeldhouwwerken. De Heuvel van Tara is ook bekend vanwege het hoge koninklijke zitpaleis, dat hier werd gebouwd in de vijfde eeuw v.Chr.

De kroning van de koning van Ierland

De Heuvel van Tara was van groot belang in de Ierse geschiedenis, want het was hier dat de hoge koning van Ierland werd gekroond. In de middeleeuwen was de kroning van de Ierse koning nog steeds een belangrijk ceremonieel, en de Heuvel van Tara was nog steeds een centraal punt van de Ierse koninklijke macht.

Een populaire toeristische bestemming

De Heuvel van Tara is nu een populaire toeristische bestemming en er worden regelmatig rondleidingen gegeven door gidsen die de geschiedenis van de site uitleggen. Er is ook een klein museum op de site, dat bezoekers meer kan vertellen over de archeologische vondsten die hier zijn gedaan. Bezoekers kunnen er wandelen over de heuveltop en genieten van de prachtige uitzichten, terwijl ze leren over de rijke geschiedenis van de site.

Ierland vakantie

De hoofdstad van het oude koninkrijk Tara

De Heuvel van Tara is een prehistorische site in Ierland die bekend staat als de hoofdstad van het oude koninkrijk van Tara. Het is een unieke plek in Ierland.

De prehistorische vindplaats Newgrange

Newgrange is een prehistorische heuvelkam met graftombes in de buurt van de Boyne-valley in Ierland. Het is de best bewaarde en meest bezochte bezienswaardigheid van alle Ierse megalithische monumenten. Newgrange is meer dan 5000 jaar oud, wat het tot een van de oudste monumenten in Europa maakt. Het is een UNESCO-werelderfgoed site.

Een ronde steenhoop met kamers

Newgrange is een prehistorisch monument in Ierland. Het is een ronde steenhoop met een grote kamer die is omgeven door een kring van 36 kleinere kamers. De kamer is ongeveer 5 meter in doorsnee en is toegankelijk via een gang van ongeveer 19 meter lang. De kamer en de gang zijn bedekt met een imposante krullende kroonsteen, waarvan sommige meer dan 2 meter lang zijn. De kamer bevat ook een aantal kleinere kamers en een aantal alkoven die waarschijnlijk dienden als grafkamers.

Gemaakt met vuurstenen, bot, hout en steen

Newgrange werd gebouwd in een tijd waarin de mens nog geen ijzertools had. In plaats daarvan gebruikten ze vuursteen, bot, hout en steen om hun werk te doen. De bouw van Newgrange duurde ongeveer 20 jaar. Het monument is ongeveer zo oud als de piramides van Gizeh in Egypte.

Korte en smalle tunnels

Newgrange heeft korte, smalle tunnels die leiden naar een kamer in het midden van het monument. De kamer is rond en heeft een diameter van ongeveer 5 meter. In de kamer is een steen met een gat erin. Dit gat wordt de "Schijf van de Zon" genoemd.

Een straal van zonlicht op 21 december

Op 21 december, de kortste dag van het jaar, gaat de zon precies door dit gat. Op dat moment komt er een straal van zonlicht de kamer in. De straal van zonlicht gaat precies naar een steen met een snijwerk van een spiraal. Dit wordt het "Spiraal van de Zon" genoemd.

Het vieren van de winterzonnewende

Newgrange is het oudste bekende monument dat is gebouwd met de bedoeling om de winterzonnewende te vieren. Op 21 december, valt het zonlicht door een opening in het dak van de kamer en vult de kamer met licht. Dit fenomeen duurt ongeveer 17 minuten. Archeologen geloven dat dit een belangrijke religieuze of rituele plek was in de oude Ierse cultuur.

Een tempel of een graf?

Sommige mensen denken dat Newgrange een tempel is, een plek waar de oude mensen hun religieuze ceremonies uitvoerden. Andere mensen denken dat het een graf is, een plek waar de mensen hun doden gingen begraven.

Een unieke bezienswaardigheid in Ierland

Newgrange is een bijzonder monument vanwege zijn ouderdom, bouw, en de schoonheid van zijn carvingen. Het is een must-see wanneer je in Ierland bent. Newgrange is tegenwoordig een populaire toeristische attractie en wordt bezocht door duizenden mensen per jaar. Het monument is tevens het middelpunt van een jaarlijks winterzonnewende festival dat elk jaar op 21 december wordt gehouden.

Op vakantie naar Ierland

Wil jij na dit gelezen te hebben op vakantie naar Ierland? Bekijk dan onze beste deals en ga genieten in het mooie Ierland.

 

Bekijk deal